Atmosfera astrală AUGUST 2017: Luna eclipselor, de importanță maximă

Autor: Anca Stoica - duminica, 30 iulie 2017, 43373 vizualizari

August este una dintre cele mai importante perioade din acest an, datorită multor evenimente astrale care ne vor influența viața cotidiană pe termen lung. Focul este foarte accentuat și la propriu și la figurat, urmat de Pământ și la egalitate de Apă și de Aer. Însă dogoarea zilelor de Vară va fi foarte accentuată, datorită faptului că toate cele trei Semne de Foc sunt activate puternic de aspecte planetare.

De departe se remarcă următoarele evenimente astrale: intrarea în mișcare aparent retrogradă a planetei Uranus în preajma datei de 3 August în Semnul Berbecului, de asemenea Mercur aparent va da îndărăt în Semnul Fecioarei în preajma datei de 13, plus formarea a doua eclipse pe axa zodiacală Vărsător-Leu.

Importanța perioadei analizate constă în faptul că se închid anumite etape deschise în luna Februarie și se deschid altele. Cei mai vizați sunt nativii Leu, Vărsător și cei care au marcaje astrale importante în harta natală pe aceste Semne. De fapt cu toții avem ceva de rezolvat și de înțeles pe segmentul de viață și activitate reprezentat în harta natală a fiecăruia dintre noi, de către Leu și Vărsător.

Este bine să ne amintim ce am gândit, ce am discutat, ce am realizat, ce s-a petrecut în preajma noastră în perioada Februarie – August, pentru că s-au punctat aspecte foarte importante necesare evoluției și bunului mers al vieții fiecăruia dintre noi. Experiențele parcurse în această perioadă au un rol hotărâtor pentru anii următori – respectiv pentru nouă, chiar optsprezece ani de acum încolo.

De aceea este bine să luăm în seamă totul, să ne revizuim gândirea, relațiile, situațiile în care ne aflăm, planurile de viață și să mergem mai departe într-un cu totul alt ritm și pe alte direcții de viață.

Pe de altă parte se finalizează un ciclu început acum aproximativ optsprezece ani, respectiv la nivelul perioadei 1997 – 1998. Ceea ce am gândit atunci, ce am plănuit, contextele în care ne-am aflat, vorbele rostite mai mult sau mai puțin asumat, așa-zisele glume pe seama diverselor chestiuni ale vieții sau pe seama oamenilor din jurul nostru au contribuit la evoluția (sau involuția) fiecăruia dintre noi și ne-au adus în perioada actuală.

Dacă acum, la nivelul lunii August 2017 suntem nemulțumiți, mulțumiți, fericiți, nefericiți, liniștiți sau neliniștiți este vorba numai despre deciziile și gândurile noastre care undeva, cândva au fost abordate greșit sau nu.

A face o recapitulare a ultimilor nouă, optsprezece ani este foarte benefic și ne ajută să depistăm unde, cum, de ce suntem cum suntem și ce anume trebuie să facem în continuare. Este momentul să fim foarte realiști, obiectivi cu noi înșine și să lăsăm ignoranța deoparte.

În preajma date de 7 August se formează aspectul de Lună plină și eclipsa parțială de Lună în Semnul Vărsătorului, moment de cumpănă pentru segmentul muncii, al sănătății, dar și al relațiilor interumane. Energia perioadei predispune la agresivitate, grabă, ignoranță, exagerare. Este bine să fim înțelegători, să evităm escaladarea conflictelor, să ne îngrijim foarte serios sănătatea și să evităm oamenii și activitățile care ne suprasolicită.

Ultima eclipsă din acest an se produce în preajma datei de 21 August, alături de momentul de Lună nouă în Semnul Leului. Din nou avem de-a face cu energii puternice, cu răscoliri sufletești de proporții, cu manifestări agresive și exagerări de tot felul. Mercur va fi deja retrograd în Fecioară, în segmentul muncii, al sănătății, al activității cotidiene, potențând  răsturnări de situații dificil de anticipat.

Pe tot parcursul acestei luni, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de conștientizare, de autocontrol, de prudență, de întoarcerea eforturile spre propria noastră Ființă, spre propriul nostru suflet.

La propriu, focul poate scăpa de sub control și la fel și pământul. Ne-ar prinde bine să verificăm instalațiile de foc și de aer, să fim atenți la cum și cu ce ne hrănim, pentru că roadele pământului s-ar putea să fie compromise, puține, deloc pe alocuri sau, altfel spus, pământul se poate supăra pe noi reacționând ca atare.

Toată luna August este foarte agitată din punct de vedere energetic, însă se remarcă următoarele perioade în care e nevoie de și mai multă prudență, răbdare, toleranță, interiorizare: 2, 3, 7 – 13, 15 – 17, 20 – 25, 29, 30.

Să ne amintim faptul că tot ce trăim este spre binele suprem al fiecăruia dintre noi, că totul face parte din jocul vieții, joc pe care mai mult sau mai puțin știm să-l jucăm. Și totuși, suntem suficient de antrenați, cunoscători, pregătiți să depășim totul cu bine, mergând mai departe în viață cu demnitate, responsabilitate și cu bucuria de a trăi. A trăi acum și aici este un dar divin ce trebuie respectat și folosit ca atare.

Cugetarea lunii AUGUST: „Existența lipsită de nevoi este o existență inutilă.” – L. A. Feuerbach  

astrolog Anca Gordin Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole