Atmosfera astrală AUGUST 2015: Vacanță pe săturate

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 25 iulie 2015, 1433 vizualizari
Atmosfera astrală AUGUST 2015: Vacanță pe săturate

Luna August este o lună de vacanță mai pentru toată lumea. Activitatea socială scade vertiginos și la fel și cheful nostru de a ne implica prea mult în ea. Cel mult, atmosfera de vacanță care se instalează încet, dar sigur, încă din ultimele zile ale lunii Iulie ne îmbie să ne alăturăm celor dragi, prietenilor, în peripeții, aventuri, călătorii, ieșiri în lume. Și totuși, tocmai pentru că zumzetul cotidian este la cote joase, putem profita de asta pentru a ne privi viața și pe noi înșine cu răbdare, înțelegere, dorință de evoluție și progres.

Cum bine știm, vacanța este doar a pământenilor. Astrele își continuă periplul prin Semnele zodiacale și chiar ne vor da de furcă, oricât am încerca noi să le ignorăm. Focul, Pământul și Apa vor fi foarte accentuate pe tot parcursul lunii. Aer avem puțin, asta traducându-se la nivel material, fie prin lipsa fizică a aerului respirabil, fie prin afecțiuni respiratorii, fie printr-un intelect mai puțin rațional.

Dintre Semnele de Foc, Berbecul și Leul sunt activate de planete. Este nevoie să acordăm mare atenție focului din toate punctele de vedere. Posibil să ne confruntăm cu temperaturi ridicate și poate nu chiar atât de ridicate la nivelul termometrelor, cât vom simți noi, pe trupul fizic, temperaturi dificil de suportat. Cuvintele cheie ale lunii August vizavi de faptul că avem de-a face cu mult Foc sunt entuziasm, impulsivitate, agresivitate, repeziciune, dar și deschidere spirituală și dorință de evoluție pe toate planurile vieții. 

Pentru că Leul este vizitat de jumătate dintre planetele Sistemului solar, caracteristicile acestui Semn sunt exacerbate cel puțin în prima jumătate a lunii. Astfel s-ar putea să fim mai generoși, dornici de afirmare, creativi, orientați spre valori materiale deosebite – nu neapărat și de folos. Izul distracției va predomina atmosfera lunii, chiar dacă în fundal există cel puțin pentru unii ideea clară că ar trebui să se ocupe de lucruri serioase și folositoare.

„A ne proteja de Foc“ ar trebui să fie lozinca fiecărei zile. Focul poate scăpa de sub control foarte ușor, fie că este vorba de incendii, fie despre o dispută banală între amici, dar care se poate transforma într-o vâlvătaie mistuitoare pe termen lung. 

Venus își continuă mișcarea aparent retrogradă prin Leu, evidențiind carențele pe care le avem în structura ființei noastre la nivel de afirmare personală și creativitate. De asemenea, va continua răvășirea relațiilor cu femeile și intrigile, ticluite cu mult grijă de acestea. Este bine să rezolvăm animozitățile ivite în relații, chiar dacă pentru asta trebuie să facem niscai sacrificii sau să ne recunoaștem slăbiciunile. 

În preajma datei de 8 August Mercur părăsește Leul, însă îi predă ștafeta lui Marte, care se instalează comod în acest Semn drag lui. Soarele îi stă alături până în preajma datei de 22 August, oferindu-le nativilor Leu și celor cu marcaje astrale importante pe acest Semn multă forță, vitalitate, dorință de expansiune, dar și chef de aventuri riscante sau implicare în idile frivole. 

Jupiter părăsește Leul pentru mulți ani de acum încolo, pe 11 ale lunii. Sunt ultimele zile în care mai putem face retușuri pe segmentul din harta astrală personală marcat de Semnul zodiacal Leu. De aceea ar fi bine să ne gândim pe îndelete la evenimentele trăite intens în ultimul an, să le identificăm corect și să facem ajustările necesare. Ceea ce stabilim acum, ne vor oferi următorii ani exact așa cum plănuim sau spunem. Deci să fim atenți la ceea ce gândim, la ce ne dorim și la ce spunem!

În preajma datei de 14 August se va forma aspectul de Lună nouă tot în Leu, perioadă în care vom fi foarte dependenți de ceilalți, poate chiar labili pe acest segment, cu un puternic impact pe segmentul banilor și bunurilor comune cu alții. De evitat, pe cât posibil, sfaturile și îndemnurile prietenilor legate de investiții și împrumuturi. Cheltuileile pot crește riscant, iar fuctuațiile financiare vor fi greu de anticipat. De aceea este bine să fim cumpătați, foarte atenți cu fiecare ban cheltuit, dar și cu documentele, actele, înscrisurile personale care ne atestă fie un capital bănesc, fie ne alocă niște bunuri de valoare.

Dintre Semnele de Pământ, Capricornul și Fecioara găzduiesc planete. Capricornul îl are pe Pluto în mișcare aprent retrogradă, care sapă profund la temelia fiecărei structuri existente actualmente pe Terra. În Semnul Fecioarei avem Mercur în intervalul aproximativ  8 – 28 August și Soarele, începând cu 22 August. Jupiter va intra în Semnul Fecioarei pe 11 August, până în vara anului viitor. Începe o perioadă de mari schimbări în segmentele sănătății și al muncii. Posibil să apară domenii medicale noi, să fie readusă în față medicina naturistă cu mai multă forță. Cumva în ultimele zile ale lunii August am putea simți cu toții o mare dorință de a munci, de a ne întoarce la locul de muncă, dar mai ales de a face schimbări importante în segmentul profesional în care activăm. 

Dintre Semnele de Aer, doar Balanța este activă pe tot parcusul lunii. Aici se află Nodul Nord al Lunii, Luna neagră și aproximativ de pe 28 August li se alătură și Mercur. Luna neagră în Semnul Balanței scoate în evidență segmentul relațiilor parteneriale. Până în primăvara următoare, multe colaborări, parteneriate personale și profesionale se vor destrăma sau cele care sunt fundamentate pe baze solide vor lua cu totul alte turnuri. Pe de altă parte vor ieși la iveală toate animozitățile ascunse bine de ani de zile, în aceste tipuri de relații, chiar falsuri în acte sau minciuni spuse în grabă undeva, cândva.   

Se spune că Apa stinge Focul și astfel vom fi tentați să apelăm la ea pentru a ne proteja de el. Oarecum ne va proteja apa, însă va trebui să îi înțelegem mesajele subtile pe care ni le tot șoptește pe diverse tonuri, de multă vreme. Pe de o parte este vorba despre a sonda profunzimile ființei noastre și a scoate la iveală sincer emoții reprimate, tesiunile mentale acumulate în timp. Însă pe de altă parte regimul apei în natură și în corpurile noastre va fi în continuare distorsionat – ba va lipsi, ba va fi în exces. 

În Semnul Peștilor se află în continuare în mișcare aparent retrogradă Neptun și Chiron, pregătindu-se discret, dar sigur, de opoziția cu Jupiter din Fecioară. De aceea este bine să ne cultivăm luciditatea, răbdarea, atenția la detaliu, pentru a nu fi luați de fantasmele pe care le vor induce acestă opoziție în următoarele luni. Saturn se află în Scorpion în mers aparent retrograd, ajutându-ne pe ultima sută de metri la transformarea interioară, la stabilirea clară a unor repere sufletești autentice. Marte, în primele aproximativ nouă zile mai sălășluiește în Rac, dar e suficientă vreme cât să ne perturbe confortul domestic și relațiile familiale.

În seara zilei de 29 August se va construi aspectul de Lună plină în Semnul Peștilor, aspect ce va accentua domeniul profesional și sănătatea. Este un fel de preambul la ce va urma din toamnă încolo, pe lângă intrarea lui Jupiter în Semnul Fecioarei, Semn răspunzător prin excelență de segmentele de viață amintite. 

Chiar dacă este vacanță, ar fi bine să folosim acest interval de timp pentru curățare sufletească, trupească, pentru a ne revizui conduita, planurile de viață și nu în ultimul rând pentru a adopta un stil de viață sănătos din toate punctele de vedere.

Cugetarea lunii AUGUST: „Vorba multă, tăcerea lungă, multe ploi, prea mult soare – nici una nu-i bună.” – proverb indian        

Astrolog Anca Gordin Stoica
Astro Shop

Cele mai noi articole