Atmosfera astrală AUGUST 2014: Foc și Apă!

Autor: AstroCafe.ro - marti, 29 iulie 2014, 2047 vizualizari
Atmosfera astrală AUGUST 2014: Foc și Apă!

Luna august va fi dominată de atributele Elementelor Foc și Apă. Deja suntem obișnuiți cu manifestările lor în planul fizic în care trăim și ne desfășurăm activitatea, astfel încât ar trebui să fim pregătiți. Informațiile legate de anomaliile vremii pe tot globul pământesc sunt la ordinea zilei de multe luni bune, dar se pare că puțini sunt aceia care iau în serios cele aflate prin intermediul mass-mediei sau trăiesc cu speranța deșartă că până la urmă lucrurile se vor rezolva într-un fel. Lucrurile se vor rezolva numai în felul în care le direcționăm noi, iar dacă lăsăm altora să ne rezolve problemele sau să ne îmbunătățească calitatea vieții vom obține rezultate slabe și total diferite față de ce ne-am dorit noi. De aici nemulțumirea interioară, alterarea relațiilor interumane, reacțiile deosebite, pe alocuri ciudate, comportamentele deviante față de legile divine sunt frecvente și parcă din ce în ce mai acute. 

Totul s-ar rezolva foarte simplu dacă ne-am interioriza mai mult, dacă ne-am asculta vocea interioară și dacă chiar am hotărî să fim cinstiți atât cu noi înșine cât și cu cei din preajma noastră. De-a lungul istoriei umanității s-a dovedit de multe ori faptul că în situații de criză, în care oamenii și-au schimbat atitudinea față de natură și de legile ei, față de semenii lor, au acționat în concordanță cu legile divine, totul s-a îmbunătățit spectaculos și repede.

Configurațiile astrale care se formează în luna august ne vor îmboldi în continuare să lucrăm la trezirea noastră spirituală, la echilibrarea emoțiilor noastre și la ancorarea corectă în lumea în care trăim. Oricât am fugi de toate acestea, odată și odată, tot va trebui să ne ajutăm singuri și să ieșim din ținutul mlăștions în care ne jucăm fără rost de atâta amar de vreme. Raționalul nu ne va ajuta prea mult pe parcursul acestei luni, pentru că din prea multă rațiune manifestată în anii anteriori, planul afectiv-spiritual a rămas parțial nedezvoltat sau dezvoltat incorect.

Elementul Foc este reprezentat în luna august de Uranus aflat în mișcare aparent retrogradă în Semnul Berbecului, iar în Semnul Leului avem Jupiter, Luna neagră, Mercur până în preajma datei de 16 august, Soarele până în preajma datei de 22, iar din 12 august li se alătură și Venus. Foarte accentuate ne vor fi toate aspectele legate de inimă. Fie că este vorba despre iubire, emoții, creativitate, ego, fie despre problemele fizice ale sistemului circulator și coloanei vertebrale avem posibilitatea de a ne ocupa pe îndelte, cu ajutor astral deosebit, de fiecare dintre ele. Posibil să întâmpinăm multe neplăceri vizavi de cele enumerate, însă recomandabil este să le scoatem la iveală și să ne punem la treabă pentru a le rezolva. Minunat ar fi să ne centrăm în interiorul ființei noastre, să ne curățăm sufletește și trupește, deoarece următoarea lună septembrie va deschide un alt ciclu pentru care trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. 

Elementul Apă se face remarcat prin Saturn și Marte în Semnul Scorpionului, Neptun și Chiron în Pești, amândoi aflați în mișcare aparent retrogradă și Venus în Rac până în preajma datei de 12 august. Ne sunt răscolite emoțiile profunde, cele legate în primul rând de familia în care ne-am născut, de trecutul nostru. Dacă suntem atenți vom observa că primim multe informații revelatoare pe căi neobișnuite. Posibil unele informații să ne displacă, să le ignorăm, dar ele vor reveni din nou și din nou până când vom ține cont de ele și vom face corecțiile necesare. De aceea ne tot confruntăm cu multă sau puțină apă în sensul fizic al ei: inundații deosebite, secetă, lipsa apei în alte zone ale planetei care duc la boli incurabile, ploi greu de anticipat, stăvilit, înțeles. Omul a încercat dintotdeunaa să îndiguiască apa, dar apa se lasă îndiguită sau condusă în aparență, atâta vreme cât simte ea că omul are, manifestă atitudinea corectă față de ea la propriu, dar și față de simbolistica ei. La ora actuală constatăm că nici un dig nu mai rezistă forței apei. Așa cum fizic, omul construiește diguri din beton, nisip, vegetație, așa își construiște și mental tot soiul de scuturi împotriva celorlalți, împotriva așa-ziselor vicisitudini ale vieții, până la urmă împotriva naturii. Cu cât ne vom izola mai mult în propria cutie, metaforic vorbind, asta traducându-se prin fuga de responsabilități, de realitate, practic de noi înșine, cu atât mai mult Apa ne va atenționa prin metodele și mijloacele ei, deja cunoscute de toată lumea.

Elementul Pământ este prezent datorită lui Pluto aflat în mișcare aparent retrogradă în Capricorn, iar în Semnul zodiacal al Fecioarei avem Mercur din 16 august, Soarele din 22 august și momentul de Lună nouă pe 25 august. Va fi important să lucrăm la propriul nostru sistem de valori, să renuțăm la cele perimate și să căutăm unele autentice și de folos aici și acum. Capitolul financiar va cunoaște fluctuații și pentru fiecare dintre noi se vor contura variante noi de câștig din munca proprie. Dar este bine să fim cinstiți vizavi de fiecare ban primit sau cheltuit.

Elementul Aer se face remarcat discret prin tranzitul Nodului Nord Lunar în Semnul zodiacal al Balanței și prin momentul de Lună plină în Semnul Vărsătorului pe 10 august. Sănătatea, relațiile de muncă, locurile de muncă sunt capitole care se vor modifica mult. Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră, să fim mai înțelegători și mai toleranți față de semenii noștri.

Capriciile vremii se vor manifesta în continuare atât în ceea ce privește ploile, inundațiile, cât și focul, fie sub formă de aer cald, cât și sub forma sa fizică de flăcări. Pământul nu poate susține, ajuta mult apa, iar parametrii aerului sunt fluctuanți și imprevizibili. Senzația că aerul este sufocant sau irespirabil va fi accentuată. Și totuși, cu puțin efort, atenție și bunăvoință vom putea depăși cu brio toate acestea.

Sfatul astrologului pentru luna august: să ne ocupăm serios de propriile noastre îndatoriri, fără a aștepta să ne rezolve alții treburile, să ținem cont de sfaturile specialiștilor în diverse domenii și să ne echilibrăm sufletește.

Astrolog Anca Gordin Stoica
Astro Shop

Cele mai noi articole