Atmosfera astrală APRILIE 2015: Jocul Focului și al Pământului

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 27 martie 2015, 1112 vizualizari
Atmosfera astrală APRILIE 2015: Jocul Focului și al Pământului

Aprilie este o lună interesantă, importantă, datorită faptului că în primele zile se formează cea de-a doua eclipsă din acest an. Dinamismul, stabilitatea, lentoarea, asezonate cu emoții subtile vor fi predominantele lunii. 

Cele patru Elemente, Focul, Pământul, Aerul și Apa vor fi active pe durata întregii luni, datorită distribuției planetelor. Însă avem un Semn de Aer, Vărsătorul și două Semne de Apă, Racul și Scorpionul care nu găzduiesc planete sau alte aspecte importante, așa încât nativii acestora se află într-un moment de relaxare și detașare binevenite, după o lungă perioadă în care toatele Semnele de Apă au fost foarte răscolite. Totuși, nativii Vărsător, Racii și Scorpionii vor fi buni observatori, oarecum de pe marginea evenimentelor.

Elementul Aer este vedetă, chiar dacă doar Gemenii și Balanța sunt active prin prezența unei planete și a unor aspecte importante. În Semnul Balanței se află Nodul Nord Lunar, iar în preajma datei de 4 aprilie se vor forma aspectele de Lună plină și eclipsa totală de Luna la gradul 14 Balanță. Este bine să fim scumpi la vorbă, atenți la relațiile parteneriale și nu în ultimul rând la tot ceea ce facem. De evitat pe cât posibil semnarea documentelor, luarea deciziilor importante, promisiunile, activitățile care presupun mult efort fizic și mental, călătoriile, mai ales cele pe calea aerului în intervalul 2 – 6 aprilie! Sunt momente încărcate cu multă energie, care foarte ușor ne impulsionează să reacționăm rapid și evident că putem greși.

Venus va păși în Semnul Gemenilor în preajma datei de 12 aprilie, oferindu-ne farmec în vorbe, stiluri de comunicare variate și o mulțime de relații. Însă ne oferă și șanse importante de a flirta, de a ne orienta spre frivol sau de a relaționa cu persoane mai puțin potrivite nouă. 

Toate cele trei Semne de Foc sunt locuite de planete. De departe se remarcă Berbecul astfel: Uranus domnește în continuare nestingherit, Mercur îi stă alături până în preajma datei de 15 aprilie, iar Soarele până în preajma datei de 20 aprilie. Se recomandă atenție la gânduri și vorbe, pentru că vom fi tentați să dăm crezare primului impuls care de această dată ne poate înșela. Graba, impulsivitatea, chiar notele agresive vor fi destul de accentuate. Putem da vina pe vremea de afară, pe astenia de primăvară, pe ceilalți, însă de fapt disonanțele și rezolvările se găsesc în noi înșine. Energia Berbecului ne vorbește de individualism, ne îndeamnă să preluăm frâiele propriei noastre vieți, să ne dezvoltăm încrederea în propriile forțe și să ne asumăm tot ceea facem.

În seara zilei de 18 aprilie se va forma aspectul de Lună nouă la gradul 28 Berbec, moment ce va marca începuturi pe toate planurile vieții cotidiene. Cu toții vom simți un imbold puternic de a lua viața de la capăt, de a ne înnoi, de a ne orienta spre progres. Sunt posibile schimbări majore în sistemul muncii, alimentației, dar și al sănătății. Viața socială este marcată de suișuri și coborâșuri, iar fiecare individ trebuie să-și croiască singur drumul, însă având în vedere atât binele personal, cât și pe cel colectiv. 

Relațiile parteneriale vor atrage atenția prin faptul că la unele trebuie renunțat definitiv, iar altele se cer reconfigurate. Nativii Semnelor Berbec și Taur se pare că se vor confrunta ceva mai mult cu energiile astrale din preajma zilei de 18 aprilie. Însă la fiecare dintre noi, în funcție de configurația astrală din momentul nașterii, se vor activa domeniile guvernate de Berbec și Taur, mai mult sau mai puțin.

Jupiter se află în continuare în mișcare aparent retrogradă în Semnul Leului până în preajma datei de 8 aprilie, când își va relua mersul direct. Foarte importantă este schimbarea mișcării acestei planete, pentru că începe o perioadă în care ne vom putea rezolva foarte bine chestiunile domeniilor guvernate de Marele benefic Jupiter. Nativii Leu și cei care au elemente astrale natale în acest Semn se vor simți mult mai bine, iar senzația că tot Universul le este alături va fi foarte accentuată. Dacă până acum energiile trimise către planeta noastră de Jupiter păreau greu de gestionat și de înțeles, acum lucrurile se vor schimba, iar aceasta se va simți la scară mare. 

În Semnul Săgetătorului, planeta Saturn își continuă mersul aparent retrograd, oferindu-le nativilor acestui Semn și celor care au aspecte importante guvernate de Saturn în harta astrală natală posiblitatea reevaluării, reorientării eforturilor depuse în plan socio-profesional.

Stabilitatea, lentoarea, rafinamentul, gustul pentru artă și frumos, dar și o doză importantă de fixitate în idei, relații, situații mai mult sau mai puțin favorabile nouă le primim de la planetele care activează Semnele de Pământ, pe tot parcursul lunii. Taurul este locuit de Marte; Venus este prezentă până în preajma datei de 12 aprilie, Mercur se instalează în acest Semn în preajma datei de 15 aprilie, iar Soarele de pe 20 aprilie. Luna neagră se află în continuare în Fecioară. În Semnul Capricornului ne-am obișnuit deja cu Pluto, însă de această dată, în preajma zilei de 17 aprilie va intra în mișcare aparent retrogradă. 

Dintre Semnele de Apă, doar Peștii găzduiesc planete și anume pe Neptun și pe Chiron. Astfel, emoțiile noastre vor fi umbrite, lăsate deoparte, dar nu de neglijat.

Cugetarea lunii Aprilie: „Indolența preschimbă nectarul în otravă.” – proverb indian      

Citeste si horoscopul lunii aprilie!

Astrolog Anca Gordin StoicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole