Atmosfera astrala a saptamanii 27 mai- 2 iunie 2013. Mercur intra in Rac, iar Marte in Gemeni

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 26 mai 2013, 1852 vizualizari

In aceasta saptamana, doua planete isi schimba locul: Mercur intra in Rac, iar Marte in Gemeni, vineri 31 mai. 

Semnul Gemenilor ramane in continuare aglomerat, incarcat, aducator de neliniste, confuzie si uneori superficialitate. Suntem tentati sa vorbim prea mult, sa fim indiscreti, sa criticam si sa folosim comunicarea mai mult ca arma impotriva celorlalti decat in sens constructiv. Exista tendinta de a ne risipi energia sau de a o consuma pe a celor din jur, prin discutii sterile, vehiculare de zvonuri, polemici, barfe. Suntem mai usor de influentat si destabilizat, daca plecam urechea la orice informatie care ajunge la noi, fara a o trece prin filtrul propriei constiinte. Excesul de moralitate anuleaza empatia, intelepciunea si iubirea. Prin urmare, e important sa fim atenti la cuvintele folosite, la gandurile pe care le imputernicim si mai ales la efectul lor. 

Folosit constructiv, contextul astral al acestei saptamani vitalizeaza "felii" de viata neglijate, aduce efervescenta de idei, inspiratie, revelatii pretioase, dizolvarea excesului de seriozitate si gravitate, abordarea mai senina a evenimentelor, umor salvator, perspective si oportunitati noi.

Saptamana incepe sub influenta Lunii in Capricorn (luni si marti). Accentul este pus pe simt practic, organizare, responsabilitate si disciplina. Putem imbunatati structurile existente in profesie si cariera, contextul fiindu-le propice celor care simt sa-si revendice puterea si autoritatea in acest sector de viata sau in altele. Suntem sustinuti in acest demers de conjunctiile care se formeaza luni si marti: Mercur- Jupiter (luni), respectiv Venus- Jupiter (marti). Asadar, cei ce se folosesc cu intelepciune de cuvant si cunoastere, cei care se documenteaza si cerceteaza in directii clare si utile, reusesc sa-si consolideze statutul, sa-si creasca credibilitatea, sa defineasca niste limite clare si sa trieze activitatile in care se implica pentru a deveni mai eficienti. Avem ocazia sa ne regasim punctele de sprijin in interior, sa primim raspunsuri indelung cautate, sa ne stabilim crezurile si chiar sa intelegem care este puterea mintii noastre.

Miercur si joi, Luna in Varsator confera inspiratie, stimuleaza potentialul creator si inventiv din fiecare, ne provoaca sa privim lucrurile intr-o lumina noua, nonconformista. Miercuri, trigonul Luna- Soare este generator de solutii inventive, mai ales pentru cei care isi desfasoara activitatea in mediul online, radio, televiziune sau in alte domenii care folosesc mijloacele de comunicare moderna. In acelasi timp, aceste zile sunt propice  pentru revelarea unei cai, a unor raspunsuri, prin clarviziune, meditatie, intuitie sau alte practici spirituale.

Joi se formeaza, la grad perfect, trigon intre Saturn (Scorpion) si Neptun (Pesti). Este un aspect conferitor de putere si credinta, apropo de visele si aspiratiile noastre. Avem acces la intelegerea faptului ca, daca ne pastram increderea si suntem consecventi, rabdatori si responsabili, nu avem cum sa nu reusim. In contrapartida, ne putem constientiza indoielile, temerile, nesiguranta in ce priveste ideile, principiile, convingerile de pana acum. Dar intelegand ca indoielile sunt firesti si, deseori, ne ajuta sa identificam noi resurse interioare si in final sa descoperim caile potrivite, nu ne ramane decat sa le acceptam si sa asteptam cristalizarea lor in intelepciune.

Finalul de saptamana este incarcat de emotie. Pana duminica, Luna se va afla in Pesti, facandu-ne mai receptivi, empatici, compasivi. Desi intrarea lui Marte in Gemeni poate aduce neliniste, agitatie, chef de cearta, daca ramanem atenti la nevoile sufletului nostru, daca ne situam in centrul luminos al fiintei noastre si alegem calea iertarii si compasiunii, ne sunt revelate mijloacele potrivite pentru a vindeca ceva in noi si in altii. Imaginatia, inspiratia, intuitia sunt acum instrumentele cele mai pretioase. Putem invata acum sa curgem cu viata, predand armele si lasandu-ne calauziti din interior.

Vineri, Mercur intra in Rac, unde va poposi pentru o perioada mai lunga, respectiv pana la mijlocul lunii august. Mercur si Racul nu sunt pe aceeasi frecventa, Mercur fiind rational, iar Racul un semn emotional prin definitie. Asadar, Mercur in Rac tinde sa fie sensibil, romantic si emotional, atent la detalii, atasat de amintiri, domestic. Are o capacitate excelenta de a memora, se intoarce des la origini, in copilarie, fiind deseori melancolic. Ne face atenti la emotiile noastre, la atasamente, la resentimentele pe care le-am ingropat adanc fara sa le fi vindecat, la originile unor tipare de gandire. Ne poate face mai blanzi in raporturile cu familia si mai atenti la nevoile celor dragi. Le este un bun aliat (aspectele sunt armonioase- piramida in semne de apa) celor care se folosesc de imaginatie si sunt gata sa dea frau liber creativitatii, precum si celor care se concentreaza asupra armonizarii vietii domestice.

O saptamana plina de inspiratie si iubire!

Cu drag,

Nicoleta Svârlefus

*Sursa imagine: www.astrologysoftware.com

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole