Atmosfera astrala a saptamanii 23-29 martie 2014. Clarificări și rezolvări

Autor: AstroCafe.ro - luni, 24 martie 2014, 1452 vizualizari
Atmosfera astrala a saptamanii 23-29 martie 2014. Clarificări și rezolvări

Această săptămână este guvernată de Jupiter, denumit şi marele benefic, aduce în această săptămână posibilitatea de a rezolva prin înţelegere, corect, situaţiile cu care ne confruntăm. Totodată se consideră că Jupiter este dătătorul de lege, dar în special legea atribuită lui Dumnezeu, în plus el ne dă o viziune amplă asupra lucrurilor, el se referă la creştere, în special la dezvoltarea şi perfecţionarea propriei persoane şi a relaţiilor pe care le stabilim cu alţii. În puţine cuvinte, Jupiter se referă la creştere în sensul dezvoltării noastre, la amplificare în sensul susţinerii a ceea ce avem, la perfecţionare prin amplificare. De aici rezultă calitatea relaţiilor cu cei din jurul nostru, care trebuie să aibă la bază raţiuni profunde, care să includă şi acceptarea încercărilor sau a suferinţelor.

În acest context trebuie privite întâmplările săptămânii, adică vom fi susţinuţi pentru a ne face ordine în acte şi afaceri, tocmai pentru a le creşte, vom avea posibilitatea să ne construim relaţiile pe raţiuni profunde, să ne dezvoltăm spiritual şi să ne stabilizăm din punct de vedere material.

În plan mundan este posibil să ne confruntăm cu prăbuşiri spectaculoase, atât ale unor personalităţi cât şi a unor firme sau concerne, cu dezvăluiri şi scandaluri politice, dar şi cu descoperiri ştiinţifice valoroase.

În general, cred că Jupiter îţi dă atât cât ai nevoie şi îţi ia ceea ce nu îţi mai este necesar, adică se aplică legea că primeşti atât cât meriţi. Jupiter ne va ajuta în această săptămână să transformăm tot ceea ce este negativ în ceva pozitiv, să ne eliberăm de suferinţe prin acceptare şi iertare, să ne vindecăm relaţiile.

Din punct de vedere astral, au loc ai puţine evenimente, dar destul de importante ca şi manifestare.

Jupiter începe săptămâna fiind poziţionat la gradul 10.54 în semnul de exaltare al Racului. Simbolul sabian este foarte interesant, el ne vorbeşte despre decondiţionări mentale: Un clovn caricaturizând personalităţi binecunoscute, ceea ce sugerează ca element important autoironia dar şi capacitatea de a râde de obiceiurile meschine, cumva scoţând în evidenţă capacitatea de a ne depăşi emoţiile şi a le elibera prin râs. Se poate spune că în acest grad Jupiter este mult mai exaltat decât deobicei mai ales referitor la legi şi va rămâne aşa până marţi dimineaţa când de fapt va trece la demascarea unor acţiuni subversive şi la fel de fel de jocuri de scenă sau de interese.

În primul rând trebuie vorbit despre aspectul de cuadratură Jupiter Junona, un aspect între două planete puternice care în permanenţă şi-au disputat autoritatea dar, în acelaşi timp au colaborat. Este un paradox, dar extrem de des întâlnit şi real, este ca în jocul acela în care într-un parteneriat unul joacă rolul de bun şi celălalt de rău, dar având acelaşi obiectiv. Pe de altă parte acest aspect poate să genereze discuţii sau chiar certuri aprinse, mai ales dacă nu s-au respectat. promisiunile.

Apoi Uranus va forma şi el conjuncţie cu Junona, în acest fel aliindu-se două energii extrem de dure a căror reacţie şi ripostă poate fi puternică şi neaşteptată. Conjuncţia exactă se va forma marţi dar se va resimţi în toate zilele de până atunci, extrem de intens, aducând situaţii dificil de controlat. Apoi Mercur va descărca opoziţia în formare dintre Jupiter şi Pluton, ceea ce sugerează că este important să comunicăm, să ne exprimăm nemulţumirile, să clarificăm situaţiile, căci cel mai mare duşman al nostru în această perioadă este confuzia. În plus Mercur este bine susţinut prin conjuncţie şi de Chiron, ceea ce evident conferă mai multă stabilitate dar şi şanse ajutătoare pentru a ne îndrepta spre calea corectă sau spre decizia potrivită.

Pluton va forma şi el cuadratură cu Junona, din acest motiv Juonona va fi cea care poate genera conflictele prin atitudinea limitată, prin dorinţa de răzbunare sau de obţinere a puterii cu orice preţ, de fapt solicitându-ni-se folosirea conştiinţei suflet pentru a ajuta la restabilirea ordinii cosmice. Se poate constat apariţia unor conflicte generate tocmai prin atitudinea imatură sau de dorinţe egocentrice. La nivel relaţional, activitatea intensă pe care o are Junona ne indică că este un moment important în relaţiile noastre, de acceptare. imaturitatea sau lipsa de comunicare le pot compromite definitiv şi iremediabil.

Aspectele acestei săptămâni ne vor determina să ne reconsiderăm comportamentul, dar ne aduc prudenţă sau uneori chiar teama de a ne exprima, sau de a greşi, ne fac prudenţi chiar reticenţi la a încerca ceva nou. Cred că este o săptămână în care, datorită acestor aspecte, trebuie să ne stabilizăm, să realizăm la nivelul conştiinţei personale ceea ce putem face sau ceea ce putem construi, mai ales pentru a ne manifesta plenar fiinţa. Este la fel de obişnuit ca în această perioadă să ne proiectăm temerile asupra celorlalţi, să găsim vinovaţi în exteriorul nostru.

Marţi, 25 martie este Buna Vestire - în această zi Arhanghelul Gavril a vestit-o pe Fecioara Maria că va avea un prunc - care este cunoscută în calendarul popular sub denumirea de Ziua Cucului. De ce ziua cucului? Pentru că în această zi are loc primul sau cântec, prin care anunţă vestirea primăverii. Se spune că în această zi nu este bine să umbli fără bani în buzunar sau flămând. Cucul este perceput ca o pasăre cu un pronunţat substrat erotic, el anunţă sosirea efectiva a primăverii; când cântă pentru prima data cucul, este vestitorul unor lucruri importante în viata omului. Comportamentul Cucului a făcut din el un simbol al nestatorniciei şi mai ales, al adulterului, al dragostei tăinuite. În această zi există obiceiul să se pună pâine şi apă la intrare sau ferestre pentru a se hrăni îngerii.

Miercuri, 26 martie, ne aflăm la jumătatea Postului şi se fac pomeni pentru morţi, în popor această zi numindu-se Paresimii, zi din care se adună ouăle pentru vopsit dar şi pentru pus la clocit.


I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi indeparteze obisnuinta.

Dumnezeu a spus NU.

Nu eu trebuie sa ti-o indepartez, ci tu trebuie sa renunti la ea.

I-am cerut lui Dumnezeu sa-l vindece pe copilul meu handicapat.

Dumnezeu a spus NU.

Spiritul sau este intreg, iar corpul sau este trecator.

I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare.

Dumnezeu a spus NU.

Rabdarea este un derivat al durerilor; ea nu se acorda, ea se invata.

I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea fericire.

Dumnezeu a spus NU.

Eu iti dau binecuvantare; fericirea este in tine.

I-am cerut lui Dumnezeu sa ma scape de durere.

Dumnezeu a spus NU.

Suferinta te face sa lasi la o parte grijile lumesti si te aduce aproape de mine.

I-am cerut lui Dumnezeu sa creasca spiritul meu.

Dumnezeu a spus NU.

Tu trebuie sa te cresti pe tine insuti, dar ma voi ingriji ca sa fii roditor.

I-am cerut lui Dumnezeu toate lucrurile care ar putea sa-mi incante viata.

Dumnezeu a spus NU.

Eu ti-am dat viata, asa ca poti sa te bucuri de toate lucrurile.

I-am cerut lui Dumnezeu sa ma ajute sa-i iubesc pe altii,

asa de mult cat ma iubeste El pe mine.

Dumnezeu a spus: "Ah, in sfarsit ti-a venit ideea cea buna."

Aceasta zi este a ta. Nu o risipi.

Fii binecuvantat de Dumnezeu.

Astrolog Gabriela Apostol

Sursa articol: www.mirabilys-magazin.ro
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole