Atmosfera astrala a saptamanii 21 - 27 ianuarie 2013. Luna Plina in Leu

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 20 ianuarie 2013, 1141 vizualizari

Pe 27 ianuarie, Luna Plina in semnul Leului amplifica alchimicul melanj al elementelor Aer-Foc.

Dintre toate elementele, Focul este cel asociat cu Creatia. Curajul, entuziasmul, spontaneintatea, chiar esenta lucrurilor, sunt asociate acestui element si, cu precadere Soarelui (prin extensie, semnului zodiacal al Leului). Leul intruchipeaza si constientizarea spontana, dar si constientizarea Esentei, ceea ce ne provoaca uneori sa ne lasam condusi de egoism in deciziile pe care le luam, devenind plini de noi insine si blocati in propria viziune, pe care - in final - ajungem sa o consideram lege omnivalabila.

Le celalalt pol se afla semnul de Aer al zodiei Varsatorului, cel care exprima atat de bine principiul ratiunii. Aerul este cel care ne inconjoara, habitatul nostru si actiunile noastre, viata noastra insasi, fiind tributare acestuia. Acest element "participa" la viata noastra, fiindu-ne indispensabil. Tot de acest element se leaga si ideile, conceptele si intelegerea lucrurilor, alaturi de stiinta, puterea si capacitatea de a patrunde in tainele ascunse ale umanitatii.
 
Daca Focul este insasi Esenta, atunci Aerul este intelegerea acesteia. Perioada in care evenimentul de Luna Plina se desfasoara are rolul de a ne oferi resurse energetice pentru a discerne lucrurile care ne sunt cu adevarat de trebuinta si pentru a ne incuraja sa devenim obiectivi. Planificarea devine importanta pentru noi in aceasta perioada, iar comunicarea este clara, ceea ce exprimam fiind foarte bine inteles de cei carora ne adresam.

Este preferabil sa ne implicam mai mult in ceea ce avem de facut, pentru ca riscul de a ne detasa de ceea ce ne inconjoara precum si cel de fi lipsiti de emotii sunt crescute. Elementul de legatura al axei Leu-Varsator este creativitatea, in cazul semnului Leului fiind cea personala, in timp ce in caul semnului opus, cel al Varsatorului, fiind vorba de creativitatea de grup. In zilele noastre, creativitatea personala este neincurajata, accentul fiind pus pe ideile de grup. Probabil ca acum este momentul sa dam nastere propriei noastre realitati, detasandu-ne de cotidianul monoton, comun. Evident, pastrand proportia si neparasind dimensiunea umana. Va veni un timp si pentru acest lucru.

Va fi nevoie de efort pentru a stabiliza balanta intre spontaneitatea personala si dorinta de a face ceea ce ne place cu restrictiile impuse de conventiile sociale, in special de cele etice. Doar rezultatul ne va putea spune daca a meritat sau nu.

Alina Cârciumărescu


Astro Shop

Cele mai noi articole