Atmosfera astrală a lunii septembrie 2013

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 31 august 2013, 1540 vizualizari
Atmosfera astrală a lunii septembrie 2013

Septembrie: un nou început!

Luna septembrie este o lună a începuturilor. Începem activitatea profesională, se animă mult relațiile socio-profesionale, copiii încep școala, începem pregătirile culinare pentru sezonul rece și, nu în ultimul rând, organismul nostru se pregătește pentru un alt regim de viață, având nevoie de cu totul alte condiții de trai și de îngrijire. Și natura își pregătește alte haine pentru un nou sezon. Cu toții, mai mult sau mai puțin conștient, începem ceva sau măcar ne propunem planuri noi. Pe de altă parte am putea considera luna septembrie ca pe o lună de bilanț. Foarte bine ne-ar prinde dacă ne-am retrage în sufletul nostru și am analiza cele petrecute cu noi sau cu cei dragi, de la începutul acestui an și până în prezent.

La o privire atentă a distribuției astrale de la începul anului 2013 și până în prezent constatăm o accentuare a Elementului Apă – de șase ori pe locul întâi, Pământul - de două ori pe locul întâi, Focul și Aerul – de patru ori pe locul doi, ambele Elemente la egalitate, iar Elemenul Pământ  s-a  aflat de patru ori pe locul trei. Plasarea astrelor și a celorlalte elemente astrologice importante în Semne de Apă ne pun în contact direct cu sufletul nostru, dar și cu al celorlalți, accentându-ne simțămintele, intuiția și sensibilitatea. Lunile în care a fost accentuat Elementul Pământ ne-au predispus la mult realism, dorință de confort pe toate palierele vieții noastre și o legătură mai bună cu universul natural în care trăim. 

Alternanța Apă – Pământ ne-a ajutat să ne sincronizăm ritmul interior cu cel al vieții cotidiene. Pământul trăiește și se dezvoltă cu ajutorul Apei, aceasta hrănindu-l cu nutrienții necesari pentru a oferi roade, iar Apa este îngrădită corespunzător de albiile create special de Pământ, reușind astfel să își canalizeze forțele în scopuri clare, bine definite, pe termen lung. Entuziasmul, vorbăria lungă, gregarismul s-au diminuat foarte mult de la începutul acestui an și până în prezent și se vor diminua în continuare. Parcă Divinitatea ar dori să ne spună că trebuie să lucrăm mai mult la sufletul nostru, la structura ființei noastre interioare. Asta presupune multă instrospecție, desprindere de mentalitatea colectivă, momente, chiar perioade lungi de singurătate, trasarea unor culoare de acțiune specifice destinului fiecăruia dintre noi.

Luna septembrie evidențiază foarte mult elementul Apă, Pământul și Aerul la egalitate și apoi Focul. Într-un anume fel se reiterează climatul lunii martie, în care la fel a fost un accent astral deosebit pe Apă, urmat de Foc, Aer și Pământ. În martie am avut Echinocțiul de primăvară, acum în septembrie avem Echinocțiul de toamnă. Astfel ar trebui să ne aducem aminte evenimentele, dialogurile importante, planurile pe care ni le-am făcut atunci, nemulțumirile de atunci și să le comparăm cu ce am trăit între timp. Luna solstițiului de vară, iunie, a adus cel mai mare accent astral pe Semnele de Apă, așa încât această lună o putem considera vârf important în tot și toate.

Acum în Pești avem Neptun și Chiron, ambele în mișcarea aparent retrogradă și momentul de Lună plină. În Rac îl avem pe Jupiter și Luna neagră. Scorpionul îi găzduiește în continuare pe Saturn, Nodul Nord al Lunii, din 12 septembrie o va primi pe Venus, iar în ultima zi a lunii se instalează aici și Mercur. Doar două Semne de Pământ sunt evidențiate, respectiv Capricornul și Fecioara. În Capricorn se plimbă în continuare Pluto, în mișcare aparent retrogradă până în preajma datei de 21 septembrie, când își reia mersul direct. Fecioara găzduiește Soarele până în seara zilei de 22 septembrie, Mercur până în preajma datei de 10 septembrie, iar pe 5 septembrie momentul de Lună nouă. Dintre Semnele de Aer, doar Balanța se face remarcată prin prezența lui Mercur între 10 și 30 septembrie, Venus stă aici până în preajma datei de 12, iar Soarele, cu 15 minute înainte de debutul zilei de 23 septembrie, se instalează și el tot în acest Semn. Focul își face simțită prezența datorită lui Uranus, aflat în mers aparent retrograd în Semnul Berbecului, iar Marte zburdă în voie în Semnul Leului. 

Așadar continuăm să ne îmbunătățim sensibilitatea, să ne facem ordine printre emoții, sentimente, dar și printre relații. Chiar fără să ne dăm seama ne vom orienta către acei semeni care simt la fel ca noi, care au aceleași tipuri de nevoi ca noi. Pot fi oameni de care nici cu gândul nu gândeam că ne vom apropia vreodată sau mai ales față de care nu creadeam că vom nutri vreodată vreun sentiment. De aici, acțiunile și deciziile noastre vor fi mai aproape de ceea ce ne dorim cu adevărat, dar mai ales vom fi direcționați de o mână divină nevăzută către propriul nostru destin.

Aspectul de Lună nouă (in Fecioara) se va petrece pe 5 septembrie, orele 14,36, ora Bucureștiului. Harta astrală a momentului – cu Ascendent în Săgetător și Mijlocul Cerului în Balanță – ne arată faptul că se conturează o etapă nouă în care vom fi susținutți să ne schimbăm filozofia de viață, să ne șlefuim sufletul și să ne deschidem inima către alte civilizații ale lumii, din care să învățăm lucrurile care ne sunt de folos. Domeniul socio-profesional probabil că pentru majoritatea dintre noi va atinge un punct critic. Posibil să auzim de restructurări de personal, restrângerea sau modificare activităților profesionale, plecări în străinătate fie la studii, fie la muncă, iar relațiile cu șefii și cele colegiale vor fi precare până la inexistente. Prieteni și protectori vom avea foarte puțini, fiind nevoie să ne bazăm mai mult pe propriile noastre forțe.

Aspectul de Lună plină se va realiza pe 19 septembrie, orele 14,12, ora Bucureștiului. Harta acestui moment are Ascendentul tot în Săgetător, iar Mijlocul Cerului în Balanță. Parcă astrele creează un răgaz temporar între momentul de Lună nouă și acesta de Lună plină pentru a ne debarasa de tiparele comportamentale vechi, pentru a ne reorienta gândurile și eforturile către ceea ce ne place, dar mai ales către ceea ce ne este de folos. Și aici se conturează schimbări sociale, dar de această dată se va sta la masa tratativelor și se va putea discuta pe îndelete.

Un alt aspect important al lunii septembrie este Echinocțiul de toamnă, moment în care Soarele pășește în Semnul Balanței. Aceasta se va întâmpla în seara zilei de 22 septembrie, orele 23, 45, ora Bucureștiului. Și la acest moment Elementul Apă este accentuat, urmat la egalitate de Foc, Pământ și Aer. Se anunță o perioadă în care ne vom dori să stăm mai mult acasă, printre cei dragi, să ne ocupăm mai mult de nevoile membrilor familiei, dar și de copii sau de persoana iubită. Pe de altă parte va trebui să acordăm o atenție sporită alimentației, odihnei, relaxării, a programului nostru zilnic. 

Sfatul astrologului pentru luna septembrie: să avem mai multă încredere în noi, să ne ascultăm mai mult vocea interioară și să cerem în permanență sprijinul entităților divine!

Astrolog Anca Gordin Stoica

Citeste si horoscopul lunii septembrie pentru toate zodiile, aici!

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole