Atmosfera astrala a lunii OCTOMBRIE 2013. Nevoile sufletului, in prim plan

Autor: AstroCafe.ro - luni, 30 septembrie 2013, 1380 vizualizari
Atmosfera astrala a lunii OCTOMBRIE 2013. Nevoile sufletului, in prim plan

Din nou avem de-a face, și în această lună, cu un accent puternic pe Elemenul Apă, urmat de Elementul Foc și la egalitate Aerul și Pământul. Foarte interesant cum, anul acesta, astrele s-au perindat mai mult prin Semnele zodiacale de Apă, dându-ne ghes să ne ocupăm cel mai mult de sufletul nostru. Orice am face, emoțiile ne copleșesc, iar senzațiile sunt puternice și greu de stăpânit. La o scurtă privire în jurul nostru constatăm că am lăsat deoparte gândirea rațională și conștientă și ne raportăm la lume și evenimentele ei prin intuiție și experiențele acumulate de-a lungul timpului. Curentele afective din jur sunt la cote înalte și, fără să vrem, empatizăm cu ceilalți. De aici și stările noastre de spirit, care sunt fluctuante și contradictorii. Suntem foarte sensibili, așa încât trebuie să fim prudenți și să nu preluăm emoțiile și problemele celor din jur. 

Toate cele trei Semne de Apă sunt ocupate de planete pe parcursul întregii luni octombrie. Neptun și Chiron se află în mișcare aparent retrogradă prin Semnul Peștilor, Jupiter și Luna neagră își continuă plimbarea braț la braț prin Semnul Racului, iar Semnul Scorpionului este ocupat de Saturn, Nodul Nord Lunar, Venus până pe 8 octombrie, Soarele din preajma datei de 23 octombrie, iar Mercur se tot plimbă încoace și încolo. Spunem asta despre Mercur,  deoarece în preajma datei de 20 octombrie va intra în mișcare aparent retrogradă până la finele lunii. Mercur într-o astfel de postură ne oferă percepții subtile destul de dezvoltate și o legătură profundă cu sfera emoțională și psihică. Tendința de a ne manifesta radical, critica excesivă și continuă vor fi la cote mari. Putem deveni conștienți de greșelile pe care le facem, însă vom fi tentați să adoptăm metode extremiste și dure pentru a ne impune hotărârile. 

În această perioadă este nevoie să manifestăm mai multă înțelegere și toleranță față de cei din jur și să ne gândim la consecințele faptelor noastre. 

Realismul, gândirea și comunicarea, simbolizate de Elementul Aer sunt într-un anume fel lăsate în umbră, iar dualismul, oscilarea, se vor accentua. Doar semnul zodiacal al Balanței îl va găzdui pe Soare până în preajma datei de 23 octombrie și tot în acest Semn se va forma aspectul de Lună nouă în preajma datei de 5 octombrie. Harta astrală a momentului de Lună nouă, construită pe coordonatele Bucureștiului, la orele 3:34, are Ascendentul la 28 de grade Leu, iar Mijlocul Cerului la 21 de grade Taur. Este un moment puternic cu un impact vizibil asupra relațiilor cu familia din care provenim, a relațiilor cu anturajul apropiat, dar și asupra mentalității noastre cotidiene. Multe chestiuni familiale se vor face și desface, pe alocuri se vor lămuri, însă unele chestiuni vor mai trena o vreme.  

Totuși, pentru a mai respira puțin, Elementul Foc încălzește atmosfera generală. Ne ține în legătură cu scânteia vieții, ne alimentează voința și nu în ultimul rând ne amintește și de plăcerea pură de a trăi. Planeta Uranus se află în continuare în mers aparent retrograd prin Semnul Berbecului, Marte se mai bucură de găzduirea Leului până în preajma datei de 16 octombrie, iar Venus va intra în Săgetător pe 8 octombrie. Între 8 și 16 octombrie ne putem bucura de o relație benefică între Marte și Venus, care se va traduce în viața de zi cu zi prin relații armonioase cu sexul opus. Din când în când vom fi creativi și ar fi bine să folosim aceste momente pentru un hobby sau pentru o activitatea amuzantă alături de cei dragi.

Aspectul de Lună plină se va alcătui, alături de o eclipsă de Lună în penumbră în Semnul Berbecului pe 19 octombrie, la orele 2,38, ora Bucureștiului. Harta astrală a acestui moment are Ascendentul tot la 28 de grade în Semnul Leului, iar Mijlocul Cerului tot la 21 de grade Taur, grede aproximativ exacte ca în momentul formării aspectului de Lună nouă din 5 octombrie. Ceea ce demarăm pe 5 octombrie este posibil să cunoască un final, dar și un început, în preajma datei de 19 octombrie. Schimbarea mentalității, a modului de relaționare cu ceilalți, orientarea către valorile spirituale autentice sunt aspectele la care trebuie să medităm și față de care trebuie să luăm atitudinea corectă.   

Pragmatismul, simbolizat de Elementul Pământ se va simți luna aceasta undeva în planul îndepărtat, însă suficient cât să ne ducem treburile zilnice la bun sfârșit. Astfel, planeta Pluto își continuă mersul prin Semnul Capricornului, iar Marte va intra în Semnul Fecioarei din 16 octombrie.

Sfatul astrologului pentru luna octombrie: este bine să ne protejăm și chiar să ne ocupăm serios de nevoile noastre sufletești!

Astrolog Anca Gordin Stoica

Imagine: nikkidoodlesx3.deviantart.com

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole