Atmosfera astrală a lunii noiembrie 2013. Sensibilitate și subiectivism!

Autor: AstroCafe.ro - joi, 31 octombrie 2013, 1144 vizualizari
Atmosfera astrală a lunii noiembrie 2013. Sensibilitate și subiectivism!

Din nou ne sunt răscolite sufletul, sentimentele, simțirea în general. Se pare că în ultimul timp suntem din ce în ce mai interiorizați și oriunde ne-am îndrepta privirea cu greu reușim să vedem realitatea înconjurătoare. Empatizăm fără să ne dăm seama la tot pasul și foarte ușor preluăm stările celor din jurul nostru. Tendința de a manifesta irațional și nerealist ne-a creat neplăceri serioase cu ceilalți și ne va mai crea în continuare. Este bine să fim prudenți la stimulii sentimentali și să ne controlăm emoțiile prin exerciții de respirație, prin plimbări în aer liber, o hrană ușoară și multă discreție.  

Spunem toate acestea, deoarece din nou Elementul Apă va predomina și în această lună cu cinci planete, un aspect de Lună nouă și o eclipsă hibrid de Soare. Urmează Elementul Pământ cu trei planete și aspectul de Lună plină, apoi Elementul Foc cu trei planete. Elementul Aer nu este marcat de prezența niciunei planete, astfel că de rațiune nici nu poate fi vorba în următoarele săptămâni.

Așadar, în Semnul Scorpionului avem Saturn, Nodul Nord Lunar, Soarele până în preajma datei de 23 noiembrie, Mercur care își reia mersul direct pe 11 noiembrie, iar pe 3 noiembrie se vor forma aspectele de Lună nouă și eclipsa hibrid de Soare. În Rac își continuă plimbarea Jupiter, care în preajma datei de 7 noiembrie intră în mișcare aparent retrogradă, acompaniat discret de Luna neagră. Semnul Peștilor se bucură în continuare de prezența lui Neptun, care în preajma datei de 14 noiembrie își reia mersul direct și Chiron, care cateva zile mai tarziu, respectiv în preajma zilei de 20 noiembrie revine la mersul direct. Nativii Semnelor de Apă, cei care au Ascendentul, Mijlocul Cerului sau marcaje importante pe aceste Semne sunt vizați în mod special, în fapt avertizați să își modeleze sufletul, să învețe să își controleze și să își canalizeze corect influxurile sentimentale, astfel încât să devină adevărate călăuze pentru nativii celorlalte Semne zodiacale. Însă, cu toții beneficiem mai mult sau mai puțin, în plimbarea noastră prin această existență, de prezența Elementului Apă. De aceea este nevoie să acordăm în continuare atenție, efort și toate resursele necesare pentru a ne revizui sentimentele, emoțiile și a stabili legături armonioase cu cei din jur. 

De asemenea, Apa înseamnă informație subtilă, conexiunea cu subconștientul nostru. Faptul că astrele insistă, prin șederea lor în Semnele zodiacale ale acestui Element, nu este deloc întâmplător. Trebuie să acordăm mai multă atenție, importanță, respect informațiilor care ajung la noi pe căi neconvenționale și să începem să le folosim cum se cuvine atât în folosul nostru, cât și al celorlalți. Ignoranța, amuzamentul, diletantismul nu își mai au loc în viața noastră și orice minciună sau conflict, idiferent cât ar fi de bine ascunse sau croite, vor ieși la iveală și rezolvate corespunzător, dacă nu de noi, de alții.

Pe de altă parte vom putea regăsi influențele astrale ale Semnelor zodiacale de Apă și în modul de manifestarea al regimului apei pe toată suprafața planetei noastre. Se pot înregistra inundații, atât ale râurilor, cât și în casele noastre, modificări naturale ale albiilor râurilor, modificări ale vieții subacvatice, avarierea instalațiilor de apă, deteriorarea calității apei potabile, vulnerabilități ale corpului uman datorate absorbției apei în organism, neplăceri în călătoriile pe apă.

Mercur își va relua mersul direct în Scorpion în preajma datei de 11 ale lunii, ușurându-ne astfel gândirea și comunciarea. Vom lăsa deoparte temerile nefondate și ne vom putea concentra din ce în ce mai mult pe ce avem de făcut.

Harta astrală a momentului de Lună nouă și a eclipsei hibrid de Soare ce se formează în ziua de 3 noiembrie în Scorpion la ora 14,50, hartă alcătuită pe coordonatele Bucureștiului ne dezvăluie Ascendentul la 13 grade și 41 de minute în Pești, iar Mijlocul Cerului 22 de grade Săgetător. Foarte important moment pentru mentalul superior al fiecăruia dintre noi, pentru trezirea conștiinței de sine, dar și pentru relațiile cu străinătatea, studiile universitare și cele pe termen lung. De asemenea vom remarca și o accentuare a relațiilor cu copiii, cu iubirea în general.    

Semnele zodiacale de Pământ ocupate de planete în această lună sunt Capricornul și Fecioara, iar în Semnul Taurului vom avea aspectul de Lună plină. Pluto își continuă nestingherit plimbarea prin Capricorn, iar din 6 ale lunii i se va alătura și Venus. Delicată poziție pentru planeta frumuseții în Semnul conservator, rigid al Capricornului. Totuși, această combinație ne oferă șansa de a gândi profund la frumusețea noastră interioară și modul în care am putea-o exterioriza în chip benefic. Marte se va afla în continuare pe tot parcursul lunii în Fecioară, dându-ne ghes să ne îndeplinim treburile temeinic, bine calculat și cu bun gust.

Harta astrală a momentului de Lună plină, ce se va forma pe 17 noiembrie în Taur, la ora 17,15, hartă alcătuită pe coordonatele Bucureștiului are Ascendentul la 6 grade Gemeni și Mijlocul Cerului la 9 grade și 15 minute în Semnul Vărsătorului. Accentul va cădea pe sectorul muncii și al sănătății. Se conturează modificări ale regimului muncii, care poate fi atât faptic, cât și la nivel de concepții. Unele locuri de muncă se pot restrânge sau pur și simplu oamenii se vor reorienta profesional. 

Elementul Foc își face simțită prezența datorită plimbării lui Uranus în Berbec, chiar dacă în mișcare aparent retrogradă, Venus de a cărui prezență se bucură Săgetătorul în primele șase zile ale lunii, ca apoi să-i fie luat locul începând cu 23 noiembrie de către Soare. Combinația Uranus în Berbec, Soare în Săgetător ne va încălzi inimile și ne va da scânteia principală de a merge mai departe în viață cu mult curaj și înțelepciune.

Sfatul astrologului pentru luna noiembrie: să ne folosim toate resursele interioare pentru a ne purifica sufletul și pentru a dobândi sentimente nobile, atât față de noi înșine, cât și față de tot ce ne înconjoară!

Astrolog Anca Gordin Stoica


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole