Atmosfera astrală a lunii martie 2014: Începuturi și progres

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 28 februarie 2014, 1680 vizualizari
Atmosfera astrală a lunii martie 2014: Începuturi și progres

Continuăm și pe parcurusul lunii martie să ne scăldăm într-un ocean de emoții. Însă, din când în când, vom avea parte de câte o gură de aer, ne vom încălzi câte un pic, și chiar vom reuși să fim și ancorați în realitatea cotidiană.

Din punct de vedere astral, luna martie este bogată în evenimente și de altfel și viața fiecăruia dintre noi se va anima mult mai mult, decât în lunile precedente.

Elementul Apă este reprezentat de Semnul Peștilor prin planeta Neptun, planetoidul Chiron, Mercur li se alătură începând cu 18 martie, iar Soarele luminează acest Semn zodiacal până în preajma datei de 20 martie. Tot în Pești avem și un moment de Lună nouă chiar în primele ore ale lunii martie. Semnul Racului va rămâne reprezentat doar de Jupiter, care în preajma datei de 6 martie își reia mersul direct. Saturn își continuă plimbarea prin Scorpion, însă va intra în mișcare aprent retrogradă în primele zile ale lunii, retrogradare care va dura ceva timp de acum încolo. 

Se pare că mai avem de lucrat mult și bine la integrarea și dizolvarea corectă a emoțiilor în interiorul ființei noastre și la manifestarea armonioasă a sentimentelor față de tot ce ne înconjoară. Deloc întâmplătoare insistența astrelor asupra Semenelor de Apă de multe luni bune și se pare că mai durează câteva. Totuși, unii dintre noi au făcut pași importanți pe calea eliberării acestor sentimente și emoții adânc înrădăcinate în subconștientul nostru. Vrem nu vrem parcă suntem obligați de împrejurări să relaționăm altfel cu lumea înconjurătoare, să înțelegem că facem parte cu toții din Creație și că fiecare dintre noi este o parte importantă a acestei Creații. 

Oricât am ignora ceea ce se petrece în sufletul nostru, manifestările exterioare vorbesc foarte clar că se petrec schimbări importante la nivelul conștiinței noastre și, încet dar sigur, ne îndreptăm către o nouă lume, un nou Pământ.

Elementele Aer și Foc sunt reprezentate la egalitate. Avem noutăți importante în Semnele de Aer și anume: Nodul Nord Lunar își face simțită prezența în Balanță, Marte chiar din prima zi a lunii va intra în mișcare aparent retrogradă tot în Balanță, Venus va intra în Vărsător în preajma datei de 6 martie, iar Mercur se află în Vărsător până în preajma datei de 18 martie. Nodul Nord în Balanță ne va atrage atenția asupra echilibrării relațiilor cu ceilalți, a creării unui spațiu armonios în preajma noastră și a înțelegerii armoniei universale. Pentru început, Nodul Nord va fi ajutat de Marte și astfel se pot rupe multe relații, la toate nivelele vieții noastre. Fiind retrograd, Marte ne va readuce în atenție situații relaționale vechi, care acum trebuie lămurite, nemaisuportând nici un fel de tărăgănare sau amânare. Posibil să simțim multă suferință în urma relațiilor avute în ultimii ani, iar acum, într-un anume fel, contextele de viață în care ne aflăm ne vor obliga să luăm atitudine. Toate relațiile, contractele, colaborările, înțelegerile, mai mult sau mai puțin parafate care nu ne mai sunt de folos, vor dispărea din preajma noastră ca prin minune. Recomandabil este să lăsăm evenimentele să curgă, să avem încredere că Dumnezeu ne va oferi tot ce avem nevoie și mai ales persoanele de care avem nevoie de acum încolo în viața noastră.  

Elementul Foc este reprezentat în primul rând de semnul zodiacal al Berbecului prin prezența planetei Uranus. Soarele va declanșa primăvara prin intrarea sa în acest Semn zodiacal în preajma datei de 20 martie, iar la finalul lunii avem și un moment de Lună nouă. Luna neagră va intra în Semnul Leului, permițându-le acestor nativi, celor care au Ascendentul și sau planete personale în acest Semn să își rezolve multe suferințe adânci.

După atâta frig și ploaie, metaforic vorbind, va ieși Soarele, și starea de spirit generală va fi cu totul alta. Este adevărat că, în fundal, Apa cu emoțiile și subconștientul accentuate de ea ne va îmboldi din când în când, dar de această dată vom avea parte de apă și aer calde.

Elementul Pământ își va face simțită prezența prin Semnele zodiacale Capricorn și Fecioară. Pluto își continuă agale plimbarea prin Capricorn, iar Venus îi mai ține companie doar în primele zile ale lunii. În Fecioară vom avea un moment de Lună plină în preajma datei de 15 martie. 

Chiar dacă Apa bata la puncte Aerul, Focul și Pământul, vom avea din toate atât cât ne trebuie și mai ales când ne trebuie. 

Luna martie va declanșa în viața fiecăruia dintre noi evenimente interesante, inedite, unele triste, altele vesele, dar hotărâtoare pentru existența noastră. Ar trebui să ne amintim în permanență că viața este un joc, însă un joc divin, anume dat nouă de Dumnezeu pentru a învăța și evolua la toate nivelele ființei noastre.

Sfatul astrologului pentru luna martie: să ne interpretăm rolurile cu responsabilitate, cu drag, și să ne deschidem către noi experiențe!

Astrolog Anca Gordin Stoica
Astro Shop

Cele mai noi articole