Atmosfera astrală a lunii MAI 2014: Echilibru între minte și inimă

Autor: AstroCafe.ro - luni, 28 aprilie 2014, 1855 vizualizari
Atmosfera astrală a lunii MAI 2014: Echilibru între minte și inimă

Foarte interesant este aranjamentul astral pe tot parcursul lunii mai. Chiar dacă ne scăldăm în continuare în multă Apă, de această dată vom avea mintea pregătită suficient să îi înțelegem mesajul, mesaj care de câteva luni bune tot încearcă să ni-l transmită. 

Pentru existența umană, Apa este izvorul vieții. Emoțiile și sentimentele generate în urma așezării planetelor în Semnele zodiacale de Apă ne ajută să ne dezvoltăm la toate nivelurile ființei noastre. 

La egalitate vom avea pe parcursul lunii mai și Elementul Aer foarte activ, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că universul ideilor noastre, percepțiile și gândirea rațională ne vor ajuta să ne stabilizăm emoțiile, să ne înțelegem trăirile interioare, dar mai ales ne vor ajuta să ne controlăm ceva mai mult reacțiile și atitudinea față de tot ce ne înconjoară.

Toate cele trei Semne zodiacale de Apă găzduiesc planete. Jupiter încă se mai plimbă prin Rac, iar în preajma datei de 29 mai va încerca să-l prindă din urmă Mercur. Neptun și Chiron, braț la braț își continuă aventura în Semnul Peștilor, oferindu-ne fantezii, dorință de visare cu ochii deschiși, dar și iluzii deșarte. În Scorpion, Saturn se mișcă în sens aparent retrograd, iar pe 14 mai va fi acompaniat de aspectul de Lună plină. Momentul acesta de Lună plină aduce multă energie, greu de stăpânit în special de nativii Semnelor zodiacale cardinale – Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, însă și de cei care au Ascendentul, Mijlocul Cerului sau planete personale în aceste Semne. Simțirile și presimțirile vor fi accentuate și bine este să ținem cont de ele. De asemenea, comunicarea de la suflet la suflet se va revigora, având șanse mari de a ne înțelege reciproc, dincolo de cuvinte și aparențe. Totuși, reacțiile exacerbate, cu note violente, judecățile false se mențin la cote mari.

Balanța și Gemenii sunt Semnele zodiacale care ies în evidență pe tot parcursul lunii. Balanța ne va ajuta chiar să folosim balanța corectă în toate relațiile și angajamentele noastre, iar energia Semnului zodiacal Gemeni ne va dezlega limbile, pentru a spune odată pentru totdeauna tot ce am ascuns multă vreme în adâncul inimii noastre. 

Foarte important este faptul că Marte, aflat de la începutul lunii martie, în mișcare aparent retrogradă în Balanță, în preajma datei de 20 mai își va relua mersul direct. Se vor ameliora și lămuri multe conflicte interumane, însă într-un mod tranșant, drastic, benefic tuturor, chiar dacă la prima vedere ni se va părea dramatic. Nodul Nord al Lunii, încet, dar sigur, ajută și el la rezolvarea chestiunilor parteneriale, de la cele mai mici niveluri ale vieții cotiene, până la cele mai mari. Tendința de a acționa, de a relaționa corect, potrivit fiecăruia dintre noi și la momentul oportun va fi din ce în ce mai susținută din astral. 

Semnul Gemenilor este vizitat de propriul său coordonator, Mercur, în intervalul 8 – 29 mai. Este o perioadă excelentă pentru toate tipurile de comunicare, cu toată lumea. Nativii Semnelor de Aer – Gemeni, Balanță, Vărsător – , cei care au Ascendentul, planete personale în aceste Semne vor deveni prea vorbăreți și astfel predispuși la a spune și ceea ce ar trebui bine tăinuit. După 22 mai vine și Soarele în acest Semn, luminându-ne și mai mult mentalul. 

Momentul de Lună nouă se va produce în seara zilei de 28 mai tot în Semnul Gemenilor. Din nou ne vom confrunta cu multă energie, însă de această dată ne va ajuta să începem ceva nou. Cu toții vom simți un imbold puternic de ne trasa planuri noi, de a aborda alte drumuri în viață și chiar ne vom îndrepta atenția către alte personaje pentru a ne condimenta anturajul apropiat.  

Elementul Pământ este reprezentat doar de Semnele zodiacale Capricorn și Taur. Pluto se află în continuare în mișcare aparent retrogradă în Capricorn. În Semnul Taurului se află Mercur, până pe 8 mai și Soarele până în preajma datei de 22 mai. Blândețea și stabilitatea Taurului se vor simți mult în prima parte a lunii, însă, undeva, în fundalul vieții cotidiene se vor simți atât clocotele oamenilor, cât ale planetei pe care trăim.

Crâmpeie de Foc vom primi prin intermediul planetelor Uranus și Venus aflate în Semnul Berbecului pe tot parcursul luni. Imboldurile explozive și spectaculoase ale lui Uranus vor fi îndulcite bine de către blânda și împăciuitoarea Venus, mai ales dacă venim și noi în întâmpinarea lor cu prudență și discernământ.

Însă, fiind accentuate Apa și Aerul este posibil să continue confruntarea cu un excedent de Apă și de Aer în toate domeniile vieții noastre. Astfel, ploile și inundațiile pot fi abundente, mai ales pentru că Pământul este destul de slab susținut din astral și nu poate să îndiguiască Apa. Faptul că Mercur se află, alături de Soare, în Semnul de Pământ al Taurului până pe 8 mai, asta înseamnă că vom fi totuși capabili să găsim soluții optime de a ne descurca onorabil cu neplăcerile create de Apă și simbolistica ei. Tot ce ține de regimul Apei este acum scos la iveală și într-un anume fel, suntem obligați de împrejurări să vedem adevărata față a lucrurilor. 

De asemenea, vântul va continua să ne surprindă cu toanele sale, fie prin viteze mari, fie prin declanșarea unor futuni acompaniate de apă multă.

Sfatul astrologului pentru luna mai: să ne folosim la unison mintea și inima, pentru a ne rezolva toate provocările cotidiene!

Horoscopul lunii mai, aici!

Astrolog Anca Gordin Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole