Atmosfera astrală a lunii MAI 2013. Realismul și libertatea spiritului

Autor: AstroCafe.ro - marti, 30 aprilie 2013, 1605 vizualizari

În prima parte a lunii, astrele ne vor ajuta să devenim mai ancorați în realitate, mai conectați și mai atenți la natura înconjurătoare. Elementul Pământ este accentuat de prezența astrelor, pe semnele zodiacale Taur și Capricorn. Astfel vom avea ocazia deosebită de a deveni mai cumpătați, practici, eficienți și plini de bun-simț. Instinctele ne vor spune subtil, dar ferm, cum să folosim resursele aflate la îndemâna fiecăruia dintre noi pentru a ne atinge scopurile practice. 

Vizați sunt în primul rând nativii Taur, cei cu Ascendentul în Taur și cei care au planete personale în semnele de Pământ. Dar, în funcție de harta astrală natală, fiecare dintre noi beneficiază de existența elementului Pământ, așa încât pe anumite zone ale vieții vom fi cu toții părtași ai acestor tranzite astrale. 

În Taur avem planeta Marte pe toată durata lunii mai, Soarele până în preajma datei de 21 mai, Mercur până pe 16 mai și Venus până în preajma datei de 9 mai. În dimineața zilei de 10 mai, ora 3,28 ora României se vor forma aspectele de Lună nouă și eclipsa inelară de Soare la gradul 19 tot în Taur.

Momentul de Lună nouă ne atrage atenția asupra câștigurilor noastre obținute din activitatea desfășurată la un loc de muncă. Sunt posibile schimbări majore vizavi de condițiile de muncă, relații colegiale și plata aferentă muncii depuse. Se recomandă prudență, discernământ și evitarea deciziilor majore în intervalul 9 – 11 mai. De reținut că există multe detalii ascunse de ochii noștri în sfera profesională. Ar fi bine să ne orientăm eforturile spre găsirea altor surse de venit, poate chiar spre un alt domeniu de activitate.   

Pluto își va continua mersul aparent retrograd prin zodia Capricornului, marcându-i în special pe nativii Capricorn și pe cei care au planete personale în preajma gradului 11 în acest semn.

De la jumătatea lunii, stările nostre de spirit se vor schimba radical, întrucât trei planete personale se vor muta în zodia Gemenilor, alăturându-se planetei Jupiter. Venus se va instala în Gemeni în preajma datei de 10 mai, Mercur în preajma datei de 16 mai, iar Soarele va intra în această zodie în preajma datei de 21 mai. Vom fi mai deschiși la comunicare, informațiile vor circula cu repeziciune, iar relațiile cu ceilați se vor înteți. De evitat discuțiile frivole și surplusul de informații!

Tentația călătoriilor va fi la cote înalte și chiar vom călători ceva mai mult, dar pe distanțe scurte.

Elementul Apă este în continuare prezent, datorită existenței Nodului Nord Lunar și a planetei Saturn, aflată în mers aparent retrograd în Scorpion, iar Neptun și Chiron se plimbă tot prin Pești. Nativii Rac vor începe să simtă influențele Lunii negre care încet, dar sigur, își vor face simțite prezența în acest semn zodical. Se anunță o perioadă îndelungată în care suntem cu toții provocați să ne reevaluăm relațiile familiale, să ne lămurim și să ne împăcăm cu trecutul, dar mai ales să ne scoatem la iveală cele mai adânci temeri.

Elementul Foc ne atrage atenția prin formarea aspectelor de Lună plină și eclipsa inelară de Soare ce se vor forma în dimineața zilei de 25 mai, ora 7,24 ora României, în zodia Săgetătorului la gradul 4. Uranus va susține aceste aspecte din Berbec. Momentul este unul incendiar și la propriu și la figurat. Focul din interiorul nostru, scânteia divină din fiecare dintre noi vor ieși la iveală, fie prin schimbarea viziunii asupra vieții, fie prin modul de relaționare cu ceilalți.

Harta astrală a momentului de Lună plină ne indică o accentuare a axei sănătății și a muncii. De evitat pe cât posibil consultațiile, analizele medicale și intervențiile chirurgicale în intervalul 24 – 26 mai! Ficatul, aparatul respirator, brațele, mâinile sunt vulnerabile. Este un moment care poate fi trecut și înțeles mai ușor dacă adoptăm o dietă, ne retragem în sine și ne odihnim mai mult. În privința muncii, conflictele mocnite de la serviciu pot lua amploare într-un mod greu de controlat.

Sfatul Astrologului pentru luna mai: să fim deschiși în fața experiențelor vieții și sinceri cu noi înșine!  

Anca Gordin Stoica

*Sursa imagine: http://www.awakening-healing.com/Astro Shop

Cele mai noi articole