Atmosfera astrala a lunii IULIE 2013. Sufletul nostru in prim plan

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 29 iunie 2013, 2142 vizualizari
Atmosfera astrala a lunii IULIE 2013. Sufletul nostru in prim plan

Semnele de Apă sunt cele mai locuite de planete pe tot parcursul acestei luni. Iulie fiind luna lui cuptor, într-un anume fel vom fi ajutați să beneficiem de multă apă la propriu, echilibrând căldura puternică a mijlocului verii.

Astfel în Pești avem în continuare Neptun și Chiron, ambele în mișcare aparent retrogradă, în Scorpion se află Nodul Nord Lunar și Saturn în mișcare aparent retrogradă până în preajma datei de 12 iulie. La această dată Saturn își va relua mersul direct. Semnul Racului este de departe vedeta sezonului estival, pentru că oferă spațiu de desfășurare pentru patru planete și aspectului de Lună nouă de pe 8 iulie. Planetele care vor sta în Rac pe tot parcursul lunii sunt Jupiter și Mercur – aflat în mișcare aparent retrogradă până în preajma datei de 22 iulie – când își reia mersul direct. Soarele se răcorește tot în Rac până pe 22 iulie, iar Marte părăsește Semnul Gemenilor și intră în preajma datei de 13 iulie în Rac, stând aici până la finalul lunii. De asemenea, Luna neagră va dănțui nestingherită la brațul lui Jupiter toată luna. 

Datorită accentuării Elementului Apă suntem predispuși la exacerbarea emoțiilor, răscolirea trecutului și la modificarea atitudinii față de familie și de neamul din care provenim. Vom deveni mai interesați de spațiul în care locuim, de reamenajarea acestuia într-un mod cu totul nou și, nu în ultimul rând, natura și condițiile de trai pe acestă planetă vor intra serios în sfera noastră de interes.

Ar trebui să fim prudenți vizavi de instalațiile de apă, deoarece se pot avaria mult. De asemenea să fim atenți la apa pe care o folosim pentru hrană, pentru hidratare, pentru întreținerea corporală, deoarece foarte ușor pot apărea răniri, infecții și rețineri de apă în organism. Dacă suntem nevoiți să călătorim pe apă trebuie să ne luăm măsurile de precauție necesare, însă pe cât posibil ar fi bine să evităm aceste forme de călătorie.  

Pe 8 iulie se va forma aspectul de Lună nouă în Semnul Racului la gradul 16. Harta astrală a acestui moment ne vorbește despre orientarea gândurilor și eforturilor noastre către relațiile cu prietenii, către protectori, către grupuri, asociații, organizații sau cluburi alături de care avem interese comune. Atenție că în aer domnește izul conflictului, al tensiunilor, al replicilor acide. Mentalul ne este în continuare bulversat, răscolit și cu greu ne putem exprima dorințele sau reacționa corespunzător la evenimentele din jurul nostru.

Elementul Foc se face remarcat prin prezența planetei Uranus în Semnul Berbecului, aflată în mers aparent retrograd până în preajma datei de 18 iulie, când își va relua mersul direct. Venus se plimbă prin Semnul Leului până pe 22 iulie, iar Soarele se instalează comod în propria casă din 22 iulie. 

De reținut data de 22 iulie, deoarece se produc evenimente astrale importante, cu impact psihologic imediat și de durată. Recapitulând, Mercur își va relua mersul direct în Semnul Racului – ni se liniștesc gandurile, emoțiile, ne vom putea înțelege în discuții și decizii; Soarele pășește în domiciliul său Leul – ajutându-ne să ne schimbăm starea de spirit, să devenim mai deschiși, mai încrezători, mai surâzători; Venus se va muta în analitica Fecioară - și ne va da imbolduri să ne ocupăm mai mult de igienă, hrană, de îngrijirea și înfrumusețarea trupului și sufletului nostru. În seara acestei zile se formează aspectul de Lună plină în Semnul Vărsătorului, în preajma gradului 1. 

Harta astrală a momentului de Lună plină ne îndeamnă să fim atenți la locul de muncă și chiar dacă este vacanță, independent de voința și știința noastră, ni se croiesc alte planuri profesionale, în care va trebui să ne punem mai mult în valoare talentele native, creativitatea și nu în ultimul rând va trebui să muncim, punând pe primul plan binele suprem al celorlalți.

De asemenea, sănătatea este vulnerabilă, accentuându-se afecțiunile digestive și cele cardiace pe tot parcursul lunii.

Elementul Pământ își face simțită prezența în mod discret, dar sigur, datorită planetei Pluto în Capricorn, aflată în mișcare aparent retrogradă, iar Venus se va muta în Fecioară din 22 iulie.

Sfatul astrologului pentru luna iulie: să acordăm o atenție deosebită vocii noastre interioare, să vorbim strictul necesar și să ne implicăm în treburile casnice!

Anca Gordin Stoica

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole