Atmosfera astrală a lunii IANUARIE 2024: Forfotă personală și socială!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 27 decembrie 2023, 6609 vizualizari

Începând din această lună vom asista și participa, după caz, la debutul unor mari schimbări de care tot vorbim în ultimii trei ani. Chiar dacă la început influxurile astrale vor evidenția discret, noile direcții de viață și activitate, cu puțină atenție, puțin efort și bunăvoință vom putea înțelege încotro se îndreaptă viața fiecăruia dintre noi.

De aceea, de-a lungul acestei luni este bine să analizăm tot ce am trăit până acum, să ne debarasăm rapid, de ceea ce ne ține în loc și să trasăm alte planuri. Coordonatele vieții umane se vor schimba mult, chiar radical pe alocuri. Chiar dacă, deocamdată, întrezărim prea puțin sau deloc aspectele favorabile evoluției noastre, ele există pentru fiecare dintre noi și la momentul potrivit ni se vor arăta în toată splendoarea lor.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Se disting opt evenimente astronomice pe Cerul planetei noastre în această lună calendaristică. Este vorba despre: mișcarea aparent retrogradă și mișcarea directă a planetei Mercur, schimbarea Semnului zodiacal de către planeta Marte, momentele de Lună nouă și de Lună plină, schimbarea Semnului zodiacal de către Soare, schimbarea Semnului zodiacal de către planetele Pluto și Venus, revenirea la mișcarea directă a planetei Uranus.

Ne aflăm în plin ciclu de retrogradare al planetei Mercur(planetă răspunzătoare de gândirea și comunicarea noastră) prin Semnele zodiacale Săgetător și Capricorn. Ne amintim că acest ciclu a început pe 10 Noiembrie 2023 cu intrarea lui Mercur în Săgetător, pe 1 Decembrie a început tranzitul prin Semnul Capricornului, pe 13 Decembrie a început mișcarea aparentă retrogradă în Capricorn, pe 23 Decembrie a revenit în mișcare retrogradă în Săgetător. Pe 2 Ianuarie 2024, Mercur își reia mișcarea directă în Semnul zodiacal Săgetător, pe 14 Ianuarie revine în Semnul Capricornului pe care îl traversează până pe 05 Februarie.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Așadar, ciclul retrogradării mercuriene prin cele două Semne zodiacale este foarte lung, activând în harta natală a fiecăruia dintre noi segmentele în care se află aceste Semne. Drept urmare, stările noastre de spirit sunt fluctuante, alternând tăcerea cu vorbitul în exces. Dificil de ținut promisiunile, dificil de a ajunge la un consens cu ceilalți, dificil de a ne înțelege noi pe noi sau noi cu noi. Uneori pare că ne interesează soarta întregii lumi, alteori pare că suntem orientați numai spre frivol, superficial, aventură și distracții.

Din 02 Ianuarie, zi în care Mercur reia mișcarea directă în Semnul Săgetătorului și starea noastră generală se schimbă și ne revenim în simțiri. Așadar, începând cu această zi putem revizui tot ceea ce am gândit, decis, spus în perioada 10 Noiembrie 2023 – 02 Ianuarie 2024, având șanse să ne liniștim mintea și să îndreptăm atât relația cu noi înșine, cât și relațiile cu ceilalți.

Planeta Marte, planeta acțiunii și reacțiunii tranzitează Semnul Săgetătorului până pe 4 Ianuarie, după care își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Capricorn. Dinspre ambele Semene zodiacale, Marte ne trimite influxuri bune, astfel că acțiunile noastre pot fi de bună calitate și cu efecte utile pe termen lung.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

La amiaza zilei de 11 Ianuarie se formează momentul de Lună nouă în Semnul zodiacal Capricorn. Este un moment foarte important, cu o mare încărcătură energetică, deoarece se vor afla, pentru ultima oară împreună, planeta Marte, Luna, Soarele și planeta Pluto în Semnul zodiacal Capricorn. Abia peste două sute și ceva de ani se va reface acest aspect, astfel că ceea ce se declanșează acum poate avea efecte pe termen îndelungat.

Temele principale ale acestui moment de Lună nouă în Capricorn sunt marile finanțe, instituțiile financiare, banii și bunurile comune cu alții, investițiile, moștenirile personale și colective. Se vor întrezări schimbări la scară mondială, care ne plac, nu ne plac, le înțelegem, nu le înțelegem – ele tot se vor implementa și desfășura.

Soarele, generatorul nostru de energie, se află în Capricorn până în după-amiaza zilei de 20 Ianuarie după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Vărsător. Așadar, o parte a lunii Ianuarie cu Soarele în Capricorn, suntem introvertiți, preocupați de probleme mai mult sau mai puțin serioase, ne străduim să fim responsabili, să ne asumăm, să facem lucrurile care trebuie și cum trebuie în funcție de teoria general acceptată. În a doua parte a lunii vom deveni mai deschiși, prietenoși, preocupați de marile probleme ale lumii, lăsând deoparte probleme personale și nimicurile cotidiene.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Planeta Pluto, planeta marilor transformări profunde, se află în Capricorn până pe 21 Ianuarie, după care începe tranzitul prin Semnul Vărsătorului, tranzit care va dura câteva luni deocamdată, până la nivelul lunii Septembrie. În prima parte a anului 2023, Pluto a mai tranzitat Vărsătorul pentru aproximativ trei luni de zile, arătându-ne atunci câte ceva din ce va urma, în segmentul de viață și activitate din harta natală în care se află Vărsătorul.

Și în harta țării noastre de la 1859, Vărsătorul este important, având Soarele în acest Semn. Așadar, începe o perioadă care anunță mari și profunde transformări, fie că vrem, fie că nu. Este dificil să înțelegem acum despre ce este vorba, atât în viața noastră personală, cât și la nivel mondial.

Planeta Venus se află în Semnul Capricornului până pe 23 Ianuarie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Vărsător. În Capricorn, Venus este serioasă, responsabilă, severă, preocupată de social, de profesional, de alții, de marile ambiții profesionale. Însă, din Vărsător, Venus ne îndeamnă să fim prietenoși, deschiși spre marile grupuri de oameni,preocupați de frumos și de echilibru în lume.

În seara zilei de 25 Ianuarie se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Leu. Temele acestei Luni pline sunt legate de sănătate și de muncă. Ceva se reconfigurează sau se finalizează în aceste segmente. Este posibil să se declanșeze o etapă în unele domenii de activitate, etapă în care să dispară locuri de muncă. Alții vor fi tentați să renunțe la un loc de muncă sau la unele colaborări, dar nu se recomandă. Există multă confuzie și un carusel de iluzii, dificil de înțeles în perioada lunii Ianuarie.

Apasă AICI pentru HORSOCOP PERSONAL 2024.

Ultimul eveniment astronomic al lunii Ianuarie, ce are impact astrologic asupra pământenilor este legat de revenirea la mișcare directă a planetei Uranus în Semnul Taurului pe 27 ale lunii. Este un aspect favorabil, pentru că vom putea înțelege mai bine aspectele materiale și financiare care sunt în curs de schimbare și vom acționa în consecință.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Ianuarie este dinamică, anunță mari schimbări sociale, materiale și financiare. Este bine să fim prudenți, cumpătați, echilibrați, iar planurile să ni le trasăm după ziua de 2 Ianuarie. Chiar dacă suntem tentați să dăm vina pe orice altceva sau pe oricine altcineva, să ne amintim noi suntem regizorii propriei vieți.

Cugetarea lunii Ianuarie 2024:Capacitatea de a roși este cea mai caracteristică și cea mai omenească dintre toate caracteristicile umane. C. R. Darwin

Astrolog: Anca Stoica  
Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole