Atmosfera astrala a lunii ianuarie 2013. Pact cu trecutul. Recrearea rolului social

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 30 decembrie 2012, 1037 vizualizari
Atmosfera astrala a lunii ianuarie 2013. Pact cu trecutul. Recrearea rolului social

În prima lună a anului 2013, elementele Pământ și Aer sunt foarte accentuate, respectiv  zodiile cele mai încărcate fiind Capricornul și Vărsătorul. Așadar, în Capricorn avem Pluton pe toată durata lunii, Soarele și Mercur până pe 19 ianuarie, iar Venus li se va alătura de pe 9 ianurie și va sta în acest semn până la finalul lunii, când va atinge gradul 28 al Capricornului. 

Nativii Capricorn, cei cu Ascendentul în Capricorn sau cei care au planete personale în acest semn vor fi foarte marcați, perioada împingându-i către transformare și reorientarea eforturilor.

Capricornul este un semn cardinal, de Pământ, reprezentând schimbările sociale și voința nestrămutată de a atinge culmile gloriei sociale. Talentele organizatorice și capacitatea de a munci din greu sunt alte atribute ale acestei zodii pe care va trebui să le avem în vedere. Este nevoie să dezvoltăm un viu interes pentru societatea în care trăim și să încercăm să o facem mai bună. Balansul dintre tradiție și nevoile omului contemporan va fi destul de greu de ținut în frâu. 

Pe 11 ianuarie la 21:43 ora României se va forma aspectul de Lună nouă, tot în Capricorn. Harta astrală a momentului ne atenționează în privința legăturilor cu trecutul, cu familia din care provenim și a relațiilor cu copiii. Sunt posibile transformări majore de concepție și atitudine vizavi de tot ce ține de relațiile noastre apropiate. Responsabilizarea va fi la mare cinste, fiind momentul să luăm în serios evenimentele și avertismentele trecutului pentru a ne crea un viitor luminos.

Semnul Vărsătorului este ocupat de planeta Marte pe toată durata lunii, iar după 20 ianuarie i se vor alătura Soarele și planeta Mercur. Cele trei planete personale menționate ne vor face să ne simțim mai bine, să acționăm la lumina zilei, însă este nevoie să fim atenți, pentru că Soarele este în exil în semnul Vărsătorului și ne poate oferi o mare diferență între ce plănuim, ce ne dorim și ce iese în final în urma acțiunilor noastre. Cei mai vizați de aceste tranzite sunt nativii Vărsător, cei cu Ascendentul în Vărsător sau cei care au planete personale în acest semn. Însă cu toții avem în harta noastră astrală semnul Vărsătorului și este nevoie să fim mai atenți în domeniul marcat de acest semn în viața fiecăruia dintre noi. 

Un alt semn de Aer, Gemenii, îi găzduiește în continuare pe Jupiter aflat în mișcare aparent retrogradă până pe 27 ianuarie și Luna neagră, ce va străbate intervalul cuprins între 7 și 12 grade Gemeni. După această dată cu toții vom răsufla ușurați, vom simți cum ni s-a luat o povară de pe umeri, iar în locul ei se va simți din plin bunătatea mâinii divine. Totuși, ar trebui să profităm de intervalul în care Jupiter mai este în mișcare aparent retrogradă pentru a ne retușa tiparele vechi și nepotrivite de gândire, comunicare și relaționare cu ceilalți.  

Saturn și Nodurile Lunare își vor continua nestingherite periplul prin semnul Scorpionului, iar Neptun și Chiron prin semnul Peștilor. Uranus tot prin semnul Berbecului se plimbă, iar semnul Leului va fi marcat de formarea aspectului de Lună plină pe 27 ianuarie, la 6,38 ora României. Aspectul  ne va aduce în atenție faptul că trebuie să ne modificăm percepția vizavi de lumea înconjurătoare și modul de relaționare cu ceilalți. Egoismul, egocentrismul și falsele străluciri se vor dizolva încet, dar sigur.

Sfatul astrologului pentru luna ianuarie: să ducem la concretizare cu multă atenție şi responsabilite gândurile şi planurile noastre, ținând cont de nevoile și dorințele celorlalți!   

Anca Gordin Stoica

*Sursa imagine: http://genfest.org/
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole