Atmosfera astrala a lunii februarie. Balans intre ratiune si simtire

Autor: Nicoleta - joi, 31 ianuarie 2013, 1503 vizualizari
Atmosfera astrala a lunii februarie. Balans intre ratiune si simtire

Februarie 2013 este o luna dominată de elementele Aer și Apă. În prima parte a lunii accentul va cădea pe semnele de Aer, astfel: în Gemeni, pe tot parcursul lunii Jupiter se va plimba braț la braț cu Luna Neagră, iar în Vărsător avem Soarele până în preajma datei de 19 februarie, Venus în intervalul 3 – 26 februarie, iar pe 10 februarie vom avea aspectul de Lună nouă tot în semnul prietenosului Vărsător.

Accentuarea elementului Aer ne va duce către raționamente destul de apropiate de adevăr, adevăr care s-ar putea să nu ne placă la prima vedere. Aerul este lumea gândurilor, ideilor și a intelectului. Persoanele care au în astrograma natală planete personale în semnele de Aer, respectiv în Gemeni, Balanţă, Vărsător, vor ieși în evidență prin manifestări vehemente în relațiile cu ceilalți. În funcție de casa astrologică în care avem aceste semne de Aer, dar în special unde avem semnul Gemenilor și al Vărsătorului, cu toții vom avea reacții raționale, pe considerentul că la cea mai bună decizie se poate ajunge numai prin rațiune.

Semnele de Apă locuite de planete sunt Scorpionul și Peștii. Astfel, în Scorpion se plimbă Saturn și Nodul Lunar Nord, iar în Pești avem Neptun, Marte, Chiron, care vor sta pe toată durata lunii, Mercur începând din 6 februarie și până la sfârștul lunii. Soarele va păși în acest semn în preajma datei de 19 februarie, iar în ultimele zile, respectiv în preajma datei de 27 februarie, planeta frumuseții și armoniei, Venus, va deborda de bucurie pentru că intră într-un semn drag ei, Peștii. Se va remarca în mod deosebit planeta Mercur, deoarece va intra în mișcare aparent retrogradă în preajma datei de 23 februarie, bulversându-ne mult gândirea, comunicarea, promisiunile și deciziile. 

În a doua jumătate a lunii februarie astrele ne vor îndemna să relaționăm cu lumea înconjurătoare și prin intermediul sentimentelor și a intuiției. Nativii care au în atrograma natală planete personale în semnele de Apă, respectiv în Rac, Scorpion, Pești, dar și cei care au Ascendentul în aceste semne vor fi mult mai sensibili și emotivi. Însă cu toții beneficiem de ajutorul acestor semne în astrograma personala, așa încât fiecare dintre noi va fi sensibil, emotiv sau interiorizat pe casele astrologice marcate de semnele de Apă.

Retrogradarea planetei Mercur în semnul Peștilor ne va induce teama de comunicare cu ceilalți, deoarece percepțiile noastre subtile vor fi foarte intense. Disimularea, minciuna și confuzia ar putea lua amploare în a doua jumătate a lunii, de aceea trebuie să fim precauți. Recomandabil este să ne întoarcem privirea către forul nostru interior, să ne conștientizăm greșelile sau situațiile tensioante din viața noastră și să evităm implicarea în treburile altora.

Pe 10 februarie va avea loc aspectul de Lună nouă în semnul Vărsătorului la gradul 21 și 43 de minute, aspect ce va marca totdată și începutul noului an chinezesc, Anul Șarpelui de Apă. Este un moment prielnic pentre a lega noi prietenii, bazate pe senimente sincere și idealuri comune. Studiul și aprofundarea disciplinelor ezoterice vor fi încununate de succes, dar numai dacă sunt folosite în scopuri umanitare. Pe de altă parte unii dintre noi, care au planete personale sau Ascendentul în preajma gradului 21 în Vărsător, ar putea beneficia din acest moment de protecția unei persoane deosebite. 

Aspectul de Lună plină se va forma pe 25 februarie în semnul Fecioarei la gradul 7 și 24 de minute. Este un moment în care putem rezolva treburile restante de la serviciu sau ne putem ocupa mai mult și mai bine de sănătatea noastră.

Sfatul Astrologului pentru luna februarie: discreția, intuiția și dialogul interior ne sunt cei mai buni aliați!  

Anca Gordin StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole