Atmosfera astrală a lunii februarie 2014: Reevaluare pe toate palierele vieții

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 31 ianuarie 2014, 1265 vizualizari
Atmosfera astrală a lunii februarie 2014: Reevaluare pe toate palierele vieții

Foarte interesant este contextul astral al lunii februarie. Pe de o parte ne vom simți mai relaxați vizavi de relațiile cu ceilalți, pentru că, vrem nu vrem, ceea ce era important de spus, văzut, înțeles în orice relație s-a petrecut deja, indiferent că acceptăm sau nu realitatea. Însă, pe de altă parte, gândirea și comunicarea ne vor da mult de furcă. După agitația și răsturnările de situație petrecute în toate tipurile noastre de relații, acum a sosit momentul regândirii și reorganizării întregii noastre vieți. Este bine să ne desprindem de toate relațiile care funcționează greoi, care stagnează din toate punctele de vedere sau care nu ne mai satisfac. Este adevărat că ne trebuie mult curaj să ne desprindem de un trecut mai mult sau puțin plăcut, însă astrele ne vor susține numai acțiunile și relațiile care ne ajută să ne aliniem la adevărurile divine, universal valabile. Nu mai avem nici timp, nici loc, nici putere să mai continuăm situații nepotrivite sau să susținem oameni care vibrează la o frecvență diferită de a noastră. Sau pe românește, situații și oameni care nu merită și care pe zi ce trece se dovedesc din ce în ce mai ancorați în materialitate și materialism, ignorând complet nevoile reale ale sufletului.  

Și pe parcursul acestei luni, Elemenul Apă este foarte accentuat, iar celelalte Elemente vor susține Apa, fiecare în mod egal.

Evenimentul important al lunii îl constituie retrogradarea planetei Mercur pe traseul a două Semne zodiacale, Peștii și Vărsătorul. Când o planetă retrogradează doar într-un Semn zodiacal, contextele pământești sunt ceva mai ușor de trăit, înțeles și ameliorat. Însă, când retrogradarea se petrece pe două Semne zodiacale cum se va întâmpla anul acesta este nevoie să fim mult mai atenți și prezenți în tot și toate cele din preajma noastră. Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă de la gradul 3 din Semnul Peștilor pe 7 februarie, pe 13 februarie va păși în Semnul Vărsătorului și va rămâne în acest Semn până la finalul lunii, atingând gradul 18 din Vărsător. Nativii Pești, respectiv nativii Vărăstor născuți între 6 și 22 februarie sunt în primul rând vizați de această mișcare aparent retrogradă, urmând nativii care au Ascendentul, Mijlocul Cerului și sau planete personale cuprinse între gradele 3 Pești și 18 Vărsător. Toată lumea are în harta natală astrală porțiunea de cer parcursă de Mercur în mișcare aparent retrogradă, însă neexistând aspectele astrale menționate este posibil ca tranzitul să fie trăit și înțeles mai ușor. 

Deci, începând din 7 februarie, până la finalul lunii, recomandabil este să evităm semnarea documentelor importante, luarea deciziilor de orice fel, discuțiile oficiale, achiziționarea sau vânzarea obiectelor de lux, case, terenuri, schimbarea locului de muncă sau a activității profesionale. Este o perioadă bună pentru reevaluarea tuturor acțiunilor în care suntem implicați și a regândirii planurilor de viitor, indiferent de sectorul de viață. Foarte posibil să fim nevoiți să reluăm activități realizate mai demult sau discuții cu diverse persoane, care au rămas nefinalizate sau necesită îmbunătățiri. 

Emotivitatea, subiectivismul, empatia vor continua să fie la cote mari și în această lună. Insistența astrelor vizavi de aceste aspecte umane nu este deloc întâmplătoare. Avem nevoie să ne controlăm stările interioare, manifestările, să învățăm și să aplicăm în permanență echidistanța față de tot și toate. Nu în ultimul rând trebuie să devenim mai realiști și mai orientați către Dumnezeu.

Elementul Apă este marcat în continuare de prezența planetei Neptun, planetoidul Chiron și începând din 18 februarie li se alătură Soarele în Semnul Peștilor, Saturn în Scorpion, Jupiter își continuă mișcarea aparent retrogradă în Semnul Racului alături de Luna neagră. Elementul Pământ se evidențiază prin prezența planetelor Pluto și Venus în Capricorn. Elementul Aer se remarcă datorită planetei Marte în Semnul Balanței, din 13 februarie spuneam că Mercur se întoarce în Vărsător, unde până pe 18 februarie se află și Soarele. Focul este reprezentat de prezența planetei Uranus în Semnul Berbecului și de formarea aspectului de Lună plină în Semnul Leului în preajma datei de 15 februarie.     

Momentul de Lună plină din Semnul Leului aduce multă tensiune, agresivitate, tendință de a desfășura acțiuni în mod haotic, uneori din disperare de cauză, alteori din ignoranță totală față de nevoile reale ale momentului. Confruntarea dintre nevoia imperioasă de a acționa cu orice chip și fixarea în tipare învechite va trebui să o tratăm cu calm, diplomație și detașare.

Călătoriile și regimul apei rămân puncte vulnerabile ale vieții cotidiene. Bine este să evităm pe cât posibil călătoriile pe calea aerului în mod special și să pornim la drum numai dacă este o chestiune ce nu suportă amânare. Apa își poate arăta multiple fațete: pornind de la nisori abundente, deosebite, la inundații sau dispariția ei din unele ale zone ale Terrei. Să ne gândim că Pământul este o ființă ca și noi și are și ea nevoie de iubire, grijă și respect. Faptul că neglijăm aceste lucruri, ca orice ființă, Pământul se răzvrătește, manifestându-și nemulțumirea prin bulversarea condițiilor trai de pe ea și astfel viețile noastre iau turnuri greu de explicat în cuvinte.

Sfatul astrologului pentru luna februarie: să devenim mai conștienți de noi înșine și de acțiunile noastre!

Citeste si previziunile lunii februarie pentru zodia ta, aici!

Astrolog Anca Gordin Stoica   


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!

Astro Shop

Cele mai noi articole