Astro-Energia lunii noiembrie 2014: Schimbare dinauntru in afara

Autor: AstroCafe.ro - luni, 10 noiembrie 2014, 1988 vizualizari
Astro-Energia lunii noiembrie 2014: Schimbare dinauntru in afara

Raportul meu pentru luna octombrie a subliniat necesitatea de a avea rabdare cu provocarile vietii si bunavointa de a face loc pentru ranile - noastre si ale celorlalti - fara a fi nevoiti sa plonjam in ele si sa "facem lucrurile corect". Aceasta rabdare plina de compasiune - care ocupa un spatiu de acceptare in fata durerii, si o dorinta de a recunoaste si a nu se intoarce de la suferinta - a fost o forta puternica in ultima luna, iar toate eforturile depuse pentru rabdare co-exista cu sentimente dificile, circumstante provocatoare si acele aspecte greu de suportat legate de noi insine si altii, incepe sa se dezarmeze in luna noiembrie pe masura ce Pluto se aliniaza cu Uranus si Chiron pentru o relatie ce continua pana in februarie 2015. Aceasta aliniere puncteaza o cale prin mijlocul provocarilor si pana in partea cealalta. Ea ne invita sa ne implicam activ in toate zonele de lupta din viata noastra - timpul de asteptare rabdatoare a expirat - si sa facem acest lucru cu un angajament din toata inima pentru a trai intrebarile, provocarile si conflictele cu care ne confruntam. Cu cat suntem mai dispusi sa facem asta, cu atat mai mult vom recunoaste cat de mult ne-am sacrificat pentru dificultati, prin simplul fapt ca nu recunoastem adevarul atunci cand il vedem, fie ca este vorba despre adevarul despre noi insine, alte persoane sau insasi natura vietii in sine.

Adevarul este o tema majora in aceasta luna. In timp ce pentru aceia care se afla intr-o calatorie de trezire, discernamantul adevarului este intotdeauna raspandit, natura adevarului se schimba acum, si exista noi adevaruri si perspective pentru a fi culese. Daca simti ca practica ta spirituala te lasa balta, sau pur si simplu nu mai esti inspirat cum ai fost odata, daca te confrunti cu probleme recurente in viata ta, aspecte din tine, despre care ai crezut ca sunt de mult apuse si te intrebi daca te-ai schimbat intr-adevar, aceasta luna detine promisiunea de perspective si oportunitati noi, de a face un pas inapoi in fluxul vietii cu credinta si concentrarea reinnoite. Pluto, Chiron si Uranus curata calea inainte pentru a-i sprijini pe aceia care pasesc pe ea. Calea nu va fi toata plina cu trandafiri, iar o parte din ea e un deal inalt, dar cu acesti trei parteneri formidabili avem alaturi de noi o mare putere si intelepciune.

Ceea ce nu inseamna ca putem spune ca azvarlim, pur si simplu, rabdarea pe fereastra! Inca avem nevoie de ea, fata de noi insine si alte persoane. Si, poate cel mai important, fata de procesul evolutiv de trezire constienta care apare pe aceasta planeta, la care fiecare dintre noi contribuie in fiecare minut al fiecarei zile. In aceasta luna, ne-am putea gasi in mijlocul unor circumstante foarte familiare, confruntandu-ne cu raspunsuri foarte familiare, exceptand acest moment in care putem alege cu usurinta, mai degraba, un nou mod de a actiona decat repetarea vechilor obiceiuri si tipare, care nu ne-au dus nicaieri. Cele mai profunde schimbari in acest moment nu sunt cele care pot fi masurate in termeni fizici si materiali, ci in termeni de atitudine si intelegere. Cand putem vedea o situatie familiara, prin ochi complet noi, observand in prezent dinamici asunse si adevaruri, ne aflam in profunzimea procesului de transformare, indiferent de cum arata lucrurile din exterior. Schimbarile in circumstante sunt cireasa de pe tort, insa ce conteaza cu adevarat sunt schimbarile interioare: noi adevaruri percepute, eliberarea vechilor perceptii, dorinta de a urma inima cuiva, indiferent cat de gresit aliniat poate parea cu cei din jurul tau! Acestea sunt schimbari evidentiate de luna in curs - o rearanjare interna, care va da roade exterioare in timp util (de unde si nevoia de rabdare!).

Aceste energii proaspete, declansate de Pluto la inceputul lunii, se aseaza in prima saptamana a lunii noiembrie. Ne aflam cu picioarele pe un teren nou, care poate lua timp. Venirea Lunii pline in Taur pe data de 6/7 noiembrie ne aduce riscul de a respinge invitatia de a sari in aceasta energie si a vedea viata cu alti ochi, preferand in schimb sa ramanem sa facem si sa punem lucrurile in acelasi fel... in timp ce, desigur, ne plangem despre cum viata nu este corecta si nimic nu se schimba niciodata! Bine ca nu ne rostogolim in aceasta capcana! Exista multe oportunitati in urmatoarele saptamani, de a imbratisa schimbari semnificative in intelegere si traire. Ar fi o pierdere monumentala sa renuntam la acestea pur si simplu pentru familiaritatea ranilor obosite, vechii dureri si aparenta siguranta a "constiintei de victima". Indiferent cat de nedreapta pare a fi viata, indiferent cat de greu ne-am luptat sa schimbam fara a face vreo schimbare, aceasta luna ne ofera nenumarate posibilitati de a face lucrurile diferit, daca suntem dispusi sa ne asumam responsabilitatea pentru viitorul nostru, chiar si atunci cand starea din trecut a parut complet dincolo de influenta noastra. Mercur ne ajuta din data de 8 pana pe 11 noiembrie, revenind in Scorpion dupa calatoria sa retrograda prin Balanta, traversand gradul din recenta eclipsa de Soare (23/24 octombrie), iar apoi traverseaza gradul la care a fost retrograd la inceputul lunii octombrie. Daca va intrebati cum sa puneti in aplicare informatiile obtinute in cursul lunii octombrie, Mercur v-ar putea aduce informatiile si conexiunile de care  aveti nevoie pentru a face acest lucru. Darul sau poate fi asa de simplu, precum cateva fapte utile sau la fel de complicate ca perspectiva intr-un aspect al caracterului vostru pe care nu l-ati mai vzcut cu adevarat inainte, insa, orice aduce Mercur, acordati-i atentie, chiar daca pare neimportant, deoarece piesele care cad la locul lor in saptamanile care urmeaza vor plasa informatiile primite acum intr-un context util.

Un fundal puternic, in primele doua saptamani ale lunii noiembrie, este format de o conjunctie intre Marte si Pluto, atingand maximul intre 10 si 12 noiembrie. Aceasta este o combinatie de notorietate, cu un nume destul de rau, de multe ori indicator de comportament agresiv si intimidant, o nevoie de a obtine ceva in mod propriu, indiferent de costuri. Oricum, noi nu suntem obligati sa intruchipam caracterul distructiv al acestei aliante. Nu in ultimul rand, mai exista o alta cale, pentru ca planeta Uraniana Kronos face opozitie cu aceste doua greutati, mentinandu-le sub control si amintindu-le (si noua) ca, "s-ar putea face dreptate" reprezinta calea veche. Adevaratul razboinic al epocii Varsatorului este un razboinic al spiritului care intruchipeaza compasiunea acerba pentru toata viata, care ocupa inima si nu capul lor, si care cunoaste puterea autentica ce permite adevarului sa se ridice ca un balon la suprafata, si nu acea care suprima adevarul in favoarea minciunilor egotice si a mentalitatilor autoritare. Marte, Pluto si Kronos ne invita acum sa devenim razboinici spirituali, pentru a flutura sabia adevarului neclintit si sa o folosim pentru a sparge ego-ul intarit, in care poate fi turnat balsamul vindecator al intelegerii si intelepciunii. Si inainte de a decide sa-l folosim pe altcineva, ni se reaminteste sa ne verificam mai intai propriul nostru ego in oglinda! Daca suntem prea concentrati pe toti cei din jurul nostru, si pe ce e nevoie ca ei sa faca pentru a schimba, este timpul sa ne uitam inapoi la noi insine si sa vedem ce se intampla cu adevarat. Ce evitam in noi insine aratand cu degetul spre altcineva? Pluto, Marte si Kronos ne trag la raspundere acum, pe fiecare dintre noi, cerand onestitate neclintita cu privire la ceea ce si pe cine vedem cand ne uitam in oglinda. Onestitate, care va fi recompensata de multe ori, atunci cand Uranus si Pluto formeaza urmatorul careu la mijlocul lunii decembrie.

16 noiembrie il gaseste pe Neptun stationand, urmat direct de Chiron, care face acelasi lucru pe 23 noiembrie, ambele planete fiind retrograde timp de 5 luni. Cei cu planete in Pesti, in special, vor incepe sa simta aceasta schimbare subtila in saptamanile care urmeaza, insa vom beneficia cu totii de aceasta schimbare de directie. Neptun si Chiron in Pesti, ambele forte puternice de compasiune si vindecare, au dezvaluit acele zone in care a fost cea mai mare nevoie de ingrijire duioasa si rabdatoare in ultimele luni. Procesul a fost unul dureros pentru multi, in special pentru cei care au avut de facut fata pierderilor profunde si de a traversa durerea. Ranile deschise legate de pierdere, separare si izolare pot fi simtite ca un tunel intunecat fara sfarsit si cu nu mai mult de o licarire in capat. Pentru cei care au fost intr-un asemena spatiu in acest an, lumina incepe sa palpaie, foarte usor, la finalul drumului. Cioburile vietilor distruse de pierderi incep sa reinvie, chiar in timp ce durerea merge mai departe. Nici unul dintre noi nu este imun la pierdere. Aceasta este o parte inevitabila a vietii, dar aceste ultime luni au purtat impactul a tocmai astfel de experiente. Pe masura ce Neptun si Chiron incep o caatorie inainte, ne conduc inca o data pe fiecare dintre noi catre o apreciere mai profunda a vietii si iubirii in fata pierderii, a pretuirii a ceea ce avem in momentul prezent si a bucuriei disponibile atunci cand putem aprecia pe deplin binecuvantarile lui acum.

Soarele intra in Sagetator pe 22 noiembrie urmat fierbinte de o Luna Noua care trezeste problema rabdarii si rolul sau pe calea evolutiei constiente. Aceasta Luna vorbeste despre dorinta noastra inerenta de a "rezolva" viata. Pe un fundal de sute de ani, timp in care mintea noastra a fost divizata si spiritul din ce in ce mai ignorat, daca nu putem veni cu un raspuns la o problema, putem sfarsi simtindu-ne fara speranta, ineficienti, o greseala. Abilitatea de a aplica logica in viata, si a o face mai buna, ca rezultat, a fost standardul fata de care, atat de mult, a fost masurat. Acest standard se schimba acum. Logica obosita nu va reteza acest proces in epoca astrologica a Varsatorului, guvernata de Uranus, care nu a putut gandi "in cutie", chiar daca viata sa era dependenta de acest lucru! E nevoie sa ne deschidem catre o noua cale acum, la provocarile care necesita raspunsuri ilogice: speranta in fata disperarii, iubire in fata agresiunii, intelepciune in fata ignorantei, si cel mai important dintre toate pentru aceasta Luna Noua, rabdare in fata a nu stii ce naiba sa faci in legatura cu ceva! Pentru ca nimic nu va reduce progresul mai rapid decat prejudicierea  unei solutii mai profunde si de durata, cu una mai rapida si convenabila. Deci, in cazul in care aceasta Luna Noua ne aduce enigme care ne aduc mancarimi pentru a le rezolva, mai bine am astepta un timp, deoarece exista mult mai multe de descoperit inainte sa actionam si mult mai multa intelepciune de obtinut, inainte de a trece la urmatorul lucru!

Si ce vom culege, acum ca soarele este in Sagetator pana pe 21/22 decembrie, intampinat de un careu intre Mercur si Jupiter, care ne asista in descoperirea atat cu mintea, cat si cu inima, a cat de diferita ar putea fi lumea daca ne-am hotari sa traim diferit. Pentru ca aceasta este esenta schimbarii: de la interior spre exterior,  renascand mintile si inimile noastre pentru ca lumea insasi sa se schimbe, si nu invers. De-a lungul ultimei saptamani din noiembrie, un careu format intre Soare si Neptun, ne provoaca inca o data sa imbratisam noi perspective, adevaruri proaspete. Nu putem experimenta schimbarea prin aplicarea adevarurilor din trecut, de acum invechite. Doar adevarurile eterne pot transforma cu adevarat, si pana cand le vom trai, noi suntem pentru totdeauna prinsi in ideile altcuiva despre cum ar trebui sa fie  viata, chiar daca noi acum le numim ale noastre. Un sacrificiu este numit pentru: ceea ce am crezut ca am fost, vechile adevaruri adoptate din viata altcuiva, credintele ca nu mai stau in poicioare in fata rapidei schimbari evolutive. Un sacrificiu, care este, din totul si nimic, care a acoperit sinele nostru de baza, pentru a consolida identitatea si a ne da substanta acolo unde odata n-am simtit goi si incompleti. De tot ce ne-am agatat, in primul rand pentru a ne salva de la goliciune, dar care pur si simplu ne ancoreaza intr-un trecut care nu mai este vibrant si plin de vata.

Luna in Berbec, pe 29 noiembrie, ne aminteste ca nu exista o destinatie in aceasta calatorie, indiferent de cat de mult am putea percepe ca aceasta exista. Acesta a fost vechiul mod: fa asta si vei trai pana la adanci batraneti cu o viata plina de succes si tot ce ai putea visa. Noul mod spune: "nu poti nici macar incepe sa-ti imaginezi ce este posibil, asa ca nu te mai obosi incercand!" Traieste pur si simplu, prezent la acest moment, urmeaza indiciile, pentru a asculta intelepciunea soptita de suflarea vietii in fiecare zi. In acest sens, vom sti ce sa facem, cu cine sa fim, si vom sti cand sa ne oprim din a fi si a face si sa ne miscam din nou. Libertatea care apare atunci cand traim in acest fel, descoperirea ca "a da drumul" nu a fost un sacrificiu, ci pur si simplu o revenire la sinele nostru adevarat, care a fost acolo tot timpul, dar ascuns sub carapacea identitatii, intarit pentru a rezista la faptul ca nimic din ceea ce tinem strans nu este adevarat si de abia acum este real.

Sarah Varcas

www.astro-awakenings.co.uk

Traducere: Cristina CiobanuAstro Shop

Cele mai noi articole