Ascendentul

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 11 aprilie 2009, 64150 vizualizari
Ascendentul
ASCENDENTUL îți cunoaște personalitatea
Semnul zodiacal în care se află Ascendentul oferă indicii despre personalitatea ta, despre cum te percep ceilalţi, care este impresia pe care o laşi la prima vedere şi care sunt trăsăturile fizice care te caracterizeaza.
 
Ascendentul este un element extrem de important în analiza unui horoscop personal, el reprezentând de fapt zodia care răsare la orizont (în partea estică a cerului), în momentul naşterii.
Unii astrologi consideră că Ascendentul, cu tot cu caracteristicile aferente, îşi intră în rol abia după 28-30 ani. Totusi, cred ca Ascendentul este activ pe tot parcursul vieţii, chiar daca devine mai pregnant dupa 28 de ani.
 
Având în vedere ca Ascendentul reprezinta, de fapt, personalitatea, masca pe care o purtam in lume, comportamentul ca interfata intre EU-l interior si lumea exterioara, putem considera ca maturizarea este definitivata la 28-30 ani. Acesta este si momentul in care Saturn ajunge in pozitia pe care o avea la nastere, aducand odata cu el testele aferente maturizarii emotionale. Asta nu inseamna ca semnul solar (zodia nasterii) nu mai este valabil, ci este doar nuantat de semnul ascendent.
 
Cât este de important Ascendentul? Aproape tot atât de important ca şi semnul natal.
Cum îl putem afla? Ca regulă generală, cei născuţi la răsăritul Soarelui vor avea Ascendentul în acelaşi semn în care se află Soarele (coincide cu zodia natală), iar cei născuţi la apusul Soarelui vor avea Asc în semnul care se află în opoziţie cu semnul natal.
Sunt multe metode si softuri utile pentru calcularea ascendentului dar, in mod evident, cel mai bine este sa apelaţi la un astrolog pentru asta.
 
 
*Aici iti poti calcula Ascendentul online: https://www.astrodex.ro/despretine-ascendent-zodiacal.php
 
 
BERBEC


Eşti o persoană puternică, dinamică, ambiţioasă, centrată pe scopurile tale cele mai înalte. Cea mai grea pedeapsă pentru tine este să fii inactiv sau să aştepţi. Constituţia celor cu Asc în Berbec este de regulă una atletică, cu masa musculară bine dezvoltată sau cel puţin armonioasă.
Fiind un semn masculin, conferă femeilor o expresie mai dură şi trăsături foarte bine conturate. Podoaba capilară ar trebui să fie una voluminoasă, cu părul aspru şi puternic (deseori ondulat, chiar creț).
Dispui de o inepuizabilă energie şi acesta este motivul pentru care gesturile tale trădează întotdeauna nerăbdarea, precipitarea şi impulsivitatea. Eşti curajos şi rareori stai pe gânduri atunci când ai de făcut o alegere. Îţi place jocul şi riscul. Si nu te dai în lături de la muncă. Diplomaţia nu este punctul tău forte, iar ceilalţi te percep uneori ca fiind mult prea direct şi zgomotos.
În dragoste eşti la fel de nerăbdător şi pasional, iar odată ce te-ai îndrăgostit, eşti în stare de cele mai spectaculoase gesturi de iubire. E adevărat însă si faptul ca te plictisesti destul de repede.
 
TAUR
 
Dacǎ ai Ascendentul în acest semn zodiacal, ar trebui sǎ fii o persoanǎ pragmaticǎ, senzualǎ, atrasǎ de bani și confort, cu un simț artistic foarte dezvoltat. Realist, încrezǎtor doar în lucrurile palpabile, concrete și probate, ai obiceiul de a te opune schimbǎrilor fundamentale și bruște ale vieții, din teama de a nu pierde siguranța și confortul. Respingi tot ce este abstract sau pur teoretic și te îndrepți doar spre ceea ce este sigur și deja demonstrat. Din cauza acestei dorințe de confort, risti de multe ori sǎ pierzi șanse sau sǎ aluneci pe panta comoditǎții și ignoranței.
Femeile cu Ascendent în Taur au de regulǎ forme senzuale, pline și nu sunt prea înalte. Deseori au pǎrul ondulat și gropițe în obraji. Privirea este liniștitǎ și blândǎ.
Persoanele cu Ascendent în Taur sunt gurmande, iubesc mâncarea bunǎ și de aceea se îngrașǎ destul de ușor.
Acești nativi sunt percepuți de cǎtre cei din jur ca fiind fideli, conservatori, încǎpǎțânați și destul de lipsiți de imaginație (mai ales în dormitor). Iubesc mai degrabǎ rutina decât schimbǎrile și fluctuațiile, motiv pentru care riscǎ sǎ se plafoneze. Pot fi incredibil de posesivi și geloși când simt cǎ le scapǎ lucrurile de sub control.
 
GEMENI

Ascendentul în Gemeni face din tine o persoanǎ curioasǎ, veselǎ, vioaie, adaptabilǎ și vorbǎreațǎ. Ești tot timpul cu privirea în mai multe pǎrți, ai interes pentru mai multe domenii în același timp, ceea ce poate duce la o disipare a energiei și la superficialitate.
Ai o anume tendințǎ spre dualitate, în sensul cǎ vrei sǎ ai de fiecare datǎ cel puțin douǎ variante din care sǎ poți alege (fie cǎ e vorba despre dragoste, slujbǎ, prieteni, planuri, idealuri, studii). Capacitatea ta de a te adapta oricǎror condiții este deja arhicunoscutǎ. Comunici foarte ușor cu cei din jur, îți place sǎ vorbești despre câte în lunǎ și în stele. Cu banii, nu arunci însǎ la fel de ușor pe cât arunci cu vorbele.
Ca aspect fizic, persoanele nǎscute sub acest Ascendent, au forme suple, linii longiline, membre lungi și subțiri, privirea agerǎ și sunt de regulǎ destul de înalte. Au un aer tineresc, zglobiu, șugubǎț.
Gesturile sunt ample, agitate. Gemenii simt nevoia sǎ miște mereu mâinile sau sǎ le ocupe cu vreun obiect. Nu pot sta locului o clipǎ, sunt amuzanți și au un simț al umorului ieșit din comun. Ageri la minte, capteazǎ informația din zbor și de regulǎ au o culturǎ generalǎ impresionantǎ. În dragoste, sunt destul de superficiali și deseori se cǎsǎtoresc de mai multe ori.
 
RAC
 
Dacǎ ai Racul la Ascendent, cu siguranțǎ te poți caracteriza ca fiind extrem de sensibil, emotiv, schimbǎtor, timid, dar cu o imaginație de invidiat și o intuiție fabuloasǎ. Familia este totul pentru tine și obișnuiești sǎ te atașezi de pǎrinți, persoane dragi sau obiecte /locuri pe care le-ai iubit.
Te desprinzi destul de greu de amintiri, de trecut și de persoanele care au avut un impact major asupra ta la nivel emoțional. Ai nevoie de intimitate și de un mediu familial liniștit și armonios, care sǎ-ți permitǎ sǎ-ți exprimi creativitatea fǎrǎ sǎ fii tulburat.
Acești nativi au de regulǎ o privire blândǎ, asemǎnatǎ de mulți autori cu „privirea de cǎprioarǎ”, fața rotundǎ, cu ochi rotunzi sau foarte expresivi și cu o mimicǎ miratǎ sau perplexǎ. Corpul este potrivit ca înǎlțime și existǎ o tendințǎ de dilatare la nivelul abdomenului.
Persoanele care au Racul la Ascendent sunt mereu in cautarea stabilitatii, nu suportǎ sǎ se mute des dintr-o casǎ în alta și nu sunt prea adapatabile. Din cauza dorinței de siguranţă, se atașeazǎ destul de greu de cineva și se implicǎ la fel de greu într-o relație de lungǎ duratǎ. Preferǎ sǎ se cǎsǎtoareascǎ mai târziu.
 
LEU
 
Prezența Leului la Ascendent indicǎ în mod clar o persoanǎ cǎreia îi place sǎ capteze atenția asupra ei. Te-ai nǎscut pentru a învǎța sǎ strǎlucești și sǎ te pui în valoare. Ești pe cât de generos, pe atât de egoist, de fapt ești un pic din ambele. Uneori ești idealist sau tinzi sǎ crezi cǎ oamenii din jur sunt mai mult decât sunt de fapt. De aici, tot soiul de experiențe neplǎcute și dezamǎgiri.
Din punct de vedere fizic, persoanele cu Ascendent în Leu au o constituție atleticǎ, puternicǎ, musculoasǎ. Picioarele sunt lungi și puternice, iar pǎrul bogat. Ochii sunt de cele mai multe ori deschiși la culoare sau au o luminozitate aparte.
Acești nativi sunt mândri, siguri pe ei și atrag atenția, de cele mai multe ori prin alura regalǎ. Dacǎ nu, vor gǎsi în mod sigur o modalitate prin care sǎ o facǎ (podoabe sau vestimentație).
În dragoste, sunt calzi, loiali și devotați în totalitate, dar doar atunci când iubesc cu adevǎrat și când cel de lângǎ ei le-a câștigat admirația profundǎ. Le plac dramele, sunt un pic teatrali și au nevoie sǎ fie pur și simplu adorați. 
 
FECIOARA
 
Dacǎ te-ai nǎscut sub acest Ascendent, ești o persoanǎ perfecționistǎ, cu o minte organizatǎ și cu un spirit de observație imbatabil. Ești pedant sau, în orice caz, foarte îngrijit și curat. Ești maestru în comunicare, verbalǎ sau prin scris. De asemenea, ar trebui sǎ fii harnic, sǎritor, gata sǎ preiei și problemele altora. Este ca și cum te-ai nǎscut sǎ te pui în slujba celorlalți (ți se potrivesc foarte bine domenii precum medicina sau farmacia).
Nativii cu Ascendent Fecioarǎ sunt extrem de pretențioși în toate domeniile vieții, fǎrǎ excepție. De aceea, riscǎ sǎ fie nefericiți în viața conjugalǎ, pentru cǎ par sǎ fie tot timpul nemulțumiți și nesiguri pe alegerea fǎcutǎ. Au nevoie de tot mai multe dovezi de iubire , dar oricât de multe ar primi, niciodatǎ nu e destul. Obișnuiesc sǎ-și manifeste dragostea prin gesturi concrete și mai puțin prin cuvinte romanțioase. Deseori se cǎsǎtoresc de mai multe ori.
Sub aspect fizic, au o constituție delicatǎ, cu membre lungi și subțiri și înǎlțime medie sau peste medie. Corpul inspirǎ curǎțenie, iar fața este deseori triunghiularǎ, cu fruntea ascuțitǎ, gura bine definitǎ, privirea inteligentǎ și scrutǎtoare.
 
BALANŢA
 
Dacǎ te încadrezi în aceastǎ categorie, atunci înseamnǎ cǎ ești o ființǎ grațioasǎ, atât în comportament și atitudine, cât și prin constituție. Venus te-a înzestrat cu toate calitǎțile necesare pentru a atrage atenția și a câștiga admirația celor din jur.
Ești un om care cautǎ echilibrul în toate aspectele vieții. Urǎști conflictele, agitația și tensiunile, fie cǎ ești implicat direct sau nu. Pledezi mereu pentru armonie și pentru rezolvarea amiabilǎ a tuturor problemelor. Te pricepi foarte bine sǎ mediezi conflictele, motiv pentru care, de-a lungul vieții, foarte mulți oameni pot beneficia de acest dar al tǎu.
Ţii foarte mult la pǎrerea și confirmarea venitǎ de la cei din jur, lucru care te face sǎ fii atașat de tot felul de prejudecǎți și cutume. Altfel spus, faci mai mult ce „trebuie” și ce vor alții, decât ceea ce-ți dorești tu cu adevǎrat.
Din punct de vedere fizic, acești nativi au o constituție armonioasǎ. Femeile au forme apetisante, zâmbet cuceritor și atitudine grațioasǎ și elegantǎ. Din cauza sedentarismului și comoditǎții, cu timpul se pot îngrǎșa.
În ce privește domeniul relațional-sentimental, se cam grǎbesc sǎ se cǎsǎtoreascǎ, pentru cǎ simt cǎ sunt fǎcuți sǎ fie împreunǎ cu cineva. Se identificǎ cu partenerul și uneori trǎiesc prin el, fǎcând ușor compromisuri, dacǎ asta le salveazǎ relația.
 
SCORPION
 
Ești pasional, puternic, hotǎrât, misterios și tranșant? Atunci nu ar trebui sǎ ai niciun dubiu cǎ acesta este Ascendentul sub care te-ai nǎscut.
Ai un magnetism incredibil, o privire pǎtrunzǎtoare, inspiri fermitate și putere. Ești tenace, perseverent și ambițios, dar extrem de posesiv și gelos. Rareori te împaci cu ideea cǎ nu poți avea totul sub control și asta pentru cǎ ai nevoie sǎ știi tot ce se întâmplǎ în jurul tǎu, pentru a fi liniștit. Culmea e cǎ nici mǎcar atunci nu esti liniștit.
Din punct de vedere fizic, persoanele nǎscute sub acest Ascendent au o constituție puternicǎ, sunt suple și deseori au trupul mai puternic decât picioarele. Maxilarele sunt proeminente, nasul bine conturat, bǎrbia fermǎ, buzele adesea subțiri, privirea arzǎtoare.
În amor, acești nativi sunt poate cei mai pasionali și cei mai profunzi. Ei nu cunosc principiul jumǎtǎților de mǎsurǎ. Vor totul sau nimic și trǎiesc uneori experiențe dureroase dar fascinante, pe care par sǎ le atragǎ în viața lor, doar de dragul intensitǎții pe care le-o oferǎ.
Pot deveni obositori pentru cei din preajmǎ, din cauza posesivitǎții, uneori exagerata. De regulǎ sunt fideli și dedicați partenerului de viațǎ ales.
 
SǍGETǍTOR
 
Dacǎ te încadrezi în categoria celor cu Ascendentul în acest semn zodiacal, în mod sigur ești o persoanǎ care inspirǎ exuberanțǎ, optimism, bunǎvoințǎ și generozitate. Ai simțul umorului, ești jovial, activ și energic . Ești justițiar și adeptul adevǎrului, indiferent de consecințe. Uneori, modul franc și direct de a spune oamenilor tot ce gândești  poate rǎni și deranja.
Persoanele cu acest semn la Ascendent iubesc sporturile în aer liber, drumețiile, excursiile și adorǎ cǎlǎtoriile în strǎinǎtate. De fapt, sunt atrase de tot ce e exotic, nou, deosebit. Se adapteazǎ foarte repede la noi culturi și civilizații și adesea învațǎ foarte ușor limbi strǎine. Le plac mâncǎrurile variate, din bucǎtǎrii exotice.
Au constituție atleticǎ, zveltǎ, musculoasǎ, cu coapse foarte puternice și pelvis proeminent, osos. Femeile sunt de regulǎ suple, statuare. Sunt mai mereu cu zâmbetul pe buze și au o privire binevoitoare.
În dragoste, sunt pasionali, dar au o mare nevoie de libertate și din acest motiv se cam tem de cǎsǎtorie. Cautǎ parteneri care sǎ le respecte aceastǎ dorințǎ de independențǎ și libertate și lângǎ care sǎ nu se plictiseascǎ .
 
CAPRICORN
 
Ascendentul Capricorn îți conferǎ un aer serios, perspicace și sobru. Ești o persoanǎ organizatǎ, responsabilǎ și meticuloasǎ, perseverentǎ, dar cam circumspectǎ și pesimistǎ. Ai un umor de tip englezesc care deseori induce confuzie, pentru cǎ nu putem ști când vorbești serios și când glumești. Ești ambițios și înțelept, dar destul de rigid și încǎpǎțânat.
Nativii cu Ascendent în Capricorn par sǎ se nascǎ bǎtrâni. Ei întineresc, ca spirit, pe mǎsurǎ ce înainteazǎ în vârstǎ. Adesea, la maturitate, nu-și aratǎ vârsta. Au o oarecare tendințǎ spre izolare și însingurare, au puțini prieteni.
Din punct de vedere fizic, au o structurǎ osoasǎ, pielea mai închisǎ la culoare și uscatǎ, gura cu comisurile descendente (a pesimism). De regulǎ sunt înalți și au mușchii picioarelor foarte bine dezvoltați.
Nu sunt foarte comunicativi și de obicei își reprimǎ sentimentele din dorința de a se securiza. Se apropie greu de cineva și se hotǎrǎsc și mai greu sǎ facǎ pasul spre cǎsǎtorie. Dar când o fac, sunt fideli și statornici. Când vine vorba despre viața personalǎ și intimitatea lor, sunt foarte discreți.

VǍRSǍTOR
 
Spirit avangardist, orientat spre nou și modern, te-ai nǎscut sǎ aduci o contribuție valoroasǎ în aceastǎ lume. Ești interesat de tot ce înseamnǎ cunoaștere și de tot ceea ce te poate ajuta sǎ-ți lǎrgești orizonturile. Pari sǎ ai rǎspuns la orice întrebare, lucru care poate deveni obositor și frustrant pentru cei din jur. Ştii sǎ fii un bun prieten și ai o abilitate înnǎscutǎ de a-ți face relații și cunoștințe noi, oriunde mergi.
Îți place sǎ fii înconjurat de cât mai mulți oameni pentru cǎ schimbul de informație este foarte important pentru evoluția ta. Însǎ, în ciuda contactelor multiple, ești totuși destul de rece și distant. În general, oamenii nǎscuți sub acest Ascendent, sunt plini de contradicții și sunt destul de greu de înțeles. Sunt ingenioși, inventivi și progresiști.
Au o staturǎ bine legatǎ, cu încheieturi puternice. Pielea este uscatǎ și sensibilǎ. Corpul este zvelt. Trǎsǎturile sunt regulate, cu gura largǎ, prietenoasǎ și nasul proeminent. În dragoste, se comportǎ la extreme și nu suportǎ constrângerile de niciun fel. Le e teamǎ sǎ nu-și piardǎ independența și, din acest motiv, li se întâmplǎ sǎ rupǎ o legǎturǎ înainte ca ea sǎ se consume.
 
PEŞTI
 
Oamenii care au componenta Pești bine reprezentatǎ în horoscopul personal sunt empatici, sensibili și romantici. Au o lume a lor, în care se retrag ori de câte ori sunt rǎniți sau se simt neînțeleși de cei din jur. De aceea, deseori li se pune eticheta de „ciudați”. Ei sunt de fapt foarte sensibili și acesta este modul lor de a se proteja.
Au un simț artistic foarte dezvoltat și deseori au cel puțin un talent în acest sens. Sunt extrem de compasivi și influențabili. Au o naturǎ dualǎ și sunt foarte greu de descifrat. Joacǎ mai mereu pe douǎ fronturi și sunt oscilanți și nehotǎrâți.
Au talie medie sau micǎ, ochii mari, compasivi, expresivi, care ascund un univers întreg. În privirea lor se poate citi nesiguranțǎ, dar și o imensǎ dorințǎ de a ajuta (foarte potriviți pentru meseria de medic sau vindecǎtor).
În dragoste sunt la fel de stângaci ca în toate domeniile vieții lor. Sunt romantici, dar de obicei nu prea știu spre cine sǎ-și orienteze sentimentele. Se cam îndrǎgostesc de cine nu trebuie și pot avea mai multe cǎsǎtorii pe parcursul vieții.

Nicoleta Svârlefus
 


Astro Shop

Cele mai noi articole