Aromaterapia pentru insomnie si tulburari ale somnului

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 12 martie 2014, 5783 vizualizari
Aromaterapia pentru insomnie si tulburari ale somnului

In aromaterapie, dupa cum v-am mai spus, se folosesc peste 40 de uleiuri esentiale care insumeaza aproximativ 100 de proprietati.  Printre aceste proprietati se numara si efectul antistres care este, de cele mai multe ori, principalul “ingredient” al insomniilor.

Uleiurile esentiale nu vindeca insomniile, dar induc o stare de calmitate si, totodata, relaxeaza inainte de somn.

Sunt multe uleiuri esentiale, care sunt recomandate in cazul problemelor de somn, cele mai importante dintre acestea fiind cele de: lavanda, santal (ambele sunt uleiuri calmante ale sistemului nervos), tamaie, vetivert,portocal, musetel roman/german, ylang-ylang,maghiran,busuioc si slavie (toate 5 fiind recomandate in caz de insomnie, cel de slavie fiind eficient chiar in insomnia provocata de excesul de oboseala).

Ca si recomandare, inainte de a merge la somn, adaugati o picatura de ulei esential de lavanda pe o discheta de vata si asezati-o in apropierea pernei.

Pentru multe persoane, cea mai simpla si mai relaxanta metoda de utilizare a uleiurilor esentiale este baia. Inainte de somn, o baie calda in care presarati cateva picaturi din uleiurile sus mentionate, poate fi antidotul potrivit pentru insomnie sau tulburari ale somnului.
Puteticombina uleiurile intre ele, dar va recomand sa nu combinati mai mult de 2-3 uleiuri si sa folositi cate 3-4 picaturi din fiecare.

O alta metoda simpla si la indemana este folosirea lampii de aromaterapie. Daca asezati lampa in camera in care dormiti, recomandarea ar fi sa nu amestecati mai mult de 2 uleiuri esentiale (cate 2 picaturi din fiecare).

Insa cea mai eficienta metoda de relaxare, dupa parerea mea si a multor specialisti in domeniu, este masajul cu uleiuri esentiale.
Masajul aromoterapeutic este recomandat sa fie facut pe tot corpul, insa daca timpul si spatiul nu va permit acest lucru, poate fi facut in zona capului, gatului si a umerilor. Manevrele masajului trebuie sa fie usoare, lente, fara presiune prea mare, astfel incat corpul sa se relaxeze si nu sa se incordeze.

Am pentru voi si o reteta minunata, pentru un somn linistit si odihnitor.
Pentru acesta reteta aveti nevoie de:

• 30 ml ulei vegetal (cocos, jojoba, migdale dulci, masline, etc)
• 3 picaturi de ulei esential de lavanda
• 2 picaturi de ulei esential de musetel roman
• 1 picatura de ulei esential de ylang-ylang
• 1 picatura ulei esential de salvie
• 1 picătura ulei esential de maghiran

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Fărcășanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com


*Bibliografie: www.biosourcenaturals.com, essentialoilbenefits.org, puremassageoils.com

*Imagine: aweebitofheather.caAstro Shop

Cele mai noi articole