Aproape totul despre cristale

Autor: Nicoleta - sambata, 09 ianuarie 2010, 13055 vizualizari
Aproape totul despre cristale


1) Despre Cristale

Cand vorbesti despre o piatra pretioasa sau semi-pretioasa, te gandesti in primul rand la frumusetea si la valoarea sa materiala.
Iata totusi, ca a venit momentul ca aceste frumuseti pe care natura ni le daruieste sa fie apreciate si altfel. De fapt, valoarea le este cunoscuta de mii si mii de ani, numai ca informatia despre calitatile benefice ale cristalelor a fost accesibila numai unui numar limitat de oameni.
 
Cristalele sunt asemenea unor biblioteci, care de-a lungul formarii si existentei lor au acumulat un numar extraordinar de mare de informatii. Pe langa aceasta, calitatea lor de a absorbi energia negativa si de a transmite in schimb energie pozitiva este recunoscuta si apreciata.
 
In ultimul timp isi fac aparitia cristale despre care pana in prezent nu se stia nimic sau se stia mult prea putin - cristale considerate ca fiind “ ale Noii Ere “. Acestea ajuta foarte mult la evolutia spirituala, imbunatatesc comunicarea telepatica, deschid chackrele superioare si vibreaza la o frecventa extrem de ridicata. Cateva exemple de astfel de pietre sunt: Celestitul, Fenacitul, Larimarul, Angelitul, Petalitul.
 

Iata mai departe si calitatile unora dintre cristale:

2) Cum ne alegem Cristalul ? 
 
Atunci cand nu stim ce piatra sa alegem, putem fie sa ne uitam si sa vedem ce pietre sunt potrivite pentru zodia in care ne-am nascut, fie ne alegem acea piatra cu care rezonam cel mai bine, cea care ne atrage cel mai mult.(mare atentie totusi de la cine cumparati piatra). 
 
 
3) Purificarea Cristalelor
 
Cristalele sunt purificate pentru a inlatura energia negativa pe care au acumulat-o in timp si bineinteles, pentru a le incarca din nou cu energie pozitiva. Daca nu le purificam, ele ajung la saturatie si nu mai actioneaza in niciun fel. Este indicat sa incepem sa purificam cristalul de cand il cumparam.
 
Unele nu au nevoie sa fie purificate din simplul motiv ca se purifica singure ( acestea sunt: ayanitul, azeztulitul, citrinul ), iar alte cristale chiar au rol de purificator (cornalina si cuartul incolor )..
 
Totusi majoritatea cristalelor necesita aceasta activitate de purificare, de aceea, iata cateva modalitati prin care puteti purifica cristalul pe care il detineti.

Cea mai cunoscuta modalitate prin care se poate purifica un cristal este sa fie tinut sub jetul de apa sau pus intr-un bol cu apa de mare, apa sarata sau sare marina ( se lasa aproximativ o noapte ). Atentie. Nu trebuie folosita sarea de bucatarie. In cazul in care nu aveti apa de mare sau sare marina, puteti fierbe apa si apoi raci, pt a lasa cateva ore piatra in bolul cu apa.

Puteti, de asemenea, ingropa piatra in pamant, lasand-o astfel timp de o noapte ( nu este indicat pentru pietrele bogate in fier ). De fapt, o puteti fie ingropa, fie lasa pur si simplu pe pamant in lumina Lunii sau a Soarelui.

Pentru purificarea cristalului, sunetul de clopotei este si el potrivit. Puteti lasa pentru o noapte cristalul ( dupa ce a fost tinut sub un jet de apa, fara sa il stergeti) la lumina lunii sub un grup de clopotei agatati deasupra sa.

O alta modalitate de purificare este trecerea cristalului de cateva ori prin flacara unei lumanari sau prin fumul lumanarii (de la dreapta la stanga).


Cristalele mai pot fi purificate si cu ajutorul altor cristale.

In functie de natura lor, cristalele pot fi lasate, fie in lumina soarelui, fie in lumina lunii pentru purificare. Iata cateva exemple de pietre pentru care ar fi mai indicat sa fie lasate in lumina lunii pentru a se incarca energetic: cristalul de stanca, perla ( este o piatra de natura organica ), piatra lunii, turcoaz, labradorit, diamant.

Pentru o purificare mai eficienta se poate tine seama de fazele lunii – cand luna este in crestere.
 

Pietrele care ar fi mai indicat sa fie lasate in lumina soarelui sunt:  piatra soarelui, chihlimbar, topaz.
Urmatoarele pietre pot fi lasate atat ziua cat si noaptea: rubin, ametist, lapislazuli, granat, safir, rubin, alexandrit, smarald, jad etc
 
Curatarea si purificarea cristalului, se face de cate ori simtiti nevoia.
Atunci cand doriti sa scapati de o tensiune interioara, grija, boala (in cazul unei boli, faceti acest exercitiu mai des, dar nu intainte de a purifica piatra), obiceiuri neplacute (fumatul, de exemplu), durere sufleteasca sau oricare alt lucru negativ, tineti in mana dreapta cristalul, vizualizati problema si apoi ganditi-va cum acesta este absorbita de cristal ( nu uitati ca dupa un astfel de exercitiu mai puternic, cristalul trebuie din nou purificat).
 
 
4) Cristalul si Zodia 
 
Berbec: magnetit, rubin, ametist, aventurin, piatra sangelui, cornalina
Taur : smarald, diamant, turmalina, azurit, cuart roz, acvamarin
Gemeni: turmalina, safir, ochi-de-tigru,acvamarin, agat, cuart cu turmalina
Rac: piatra lunii, perla, smarald, ambra, calcit, turmalina roz, opal
Leu: piatra soarelui, ambra, obsidian rosu, rubin, smarald, onix
Fecioara: obsidian purpuriu, peridot, amazonit, ambra, piatra lunii
Balanta: piatra soarelui, piatra lunii, acvamarin, smarald, lapislazuli
Scorpion:malachit, obsidian, topaz, acvamarin, lacrima-de-apas
Sagetator: rubin, turcoaza, malachit, topaz, beril, spinel rosu
Capricorn: onix, cuart fumuriu, jais, turmalina verde si neagra, magnetit, cuart
Varsator: ametist, angelit, acvamarin, obsidian albastru, celestit
Pesti: agat albastru, fluorita, turcoaza, acvamarin, calcit, crisopraz.

~ Alina Marcu

 Astro Shop

Cele mai noi articole