Anul Maimutei schimbatoare

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 13 februarie 2016, 25593 vizualizari
Anul Maimutei schimbatoare

Conform legendei, atunci cand Buddha zacea pe patul de moarte a chemat toate animalele sa vina pentru o ultima vizita. Pentru a ajunge la casa lui, animalele au avut de traversat un rau involburat. Curentul a fost atat de rapid incat unele animale nu l-au putut traversa. Pe masura ce Bivolul a intrat in apa, o pisica si un sobolan au sarit pe spatele lui incercand traversarea raului. La jumatatea drumului pisica a atins cu laba sobolanul si a fost muscata, acest lucru provocand pisica sa cada de pe Bivol in apa. Cand Bivolul a ajuns la mal sobolanul a sarit de pe el si a fugit inainte devenind primul animal care a ajuns la vizita, si apoi a devenit primul animal din horoscopul chinezesc.

Al noualea animal care l-a vizitat pe Buddha a fost maimuta. Inceputul Noului An Chinezesc este bazat pe un calendar lunar, astfel incat data actuala se schimba in fiecare an. Pe 8 februarie 2016, am inceput anul Maimutei. 2016 este, de asemenea, un an 9 (2+0+1+6=9) ceea ce semnifica finalizarea unui ciclu care a inceput in 2008. Acesta va fi un an intens, unul de provocari si schimbare. Este, de asemenea, un an cu importante oportunitati; unde exista haos, exista si potential. Suntem pe cale sa incepem un an de schimbare; anul Maimutei Schimbatoare.

Maimuta este rautacioasa si variate trucuri vor fi executate pe omenire. Pentru multi oameni, energiile inalte vor aduce la suprafata indoieli, frici si anxietate. Aceste sentimente se bazeaza de obicei pe deprinderi si amintiri ale experientelor trecute. In cazul in care acest lucru apare, aminteste-ti cuvintele lui Rafiki, inteleptul samanic Mandrill Monkey din filmul Regele Leu: "Da, trecutul poate sa doara. Dar in felul in care il vad eu, fie poti fugi de el, fie poti invata de la el." Tu nu esti sclavul gandurilor tale; pastreaza-ti puterea si concentreaza-te pe a sta ancorat si echilibrat; viitorul este al tau pentru a-l crea.

Maimuta este recunoscuta pentru caracterul ei jucaus, si aici exista atat aspecte pozitive cat si negative in acest comportament. Siretlicul jucaus poate fi deranjant, iar sufletul umanitatii va cocheta cu el in acest an. Multe forte diferite, cu agende unice, vor folosi poterea lor de a atrage atentia, jucandu-se cu stabilitatea noastra si maimutarindu-se cu mintile noastre. In aceste situatii, priveste-te pe tine insuti ca  un adult calm, intelept, care are de-a face cu un copil insolent si ramai calm, matur si echilibrat. Putem fi pacaliti doar atunci cand permitem acest lucru. Priveste in profunzimea oricarei situatii si nu te lasa inselat de intentiile celor care incearca sa slabeasca hotararea ta. Aminteste-ti ca atunci cand cineva incearca sa puna o maimuta in carca ta, poti spune cu usurinta 'scuze, dar asta nu e maimuta mea'.

In acelasi timp, caracterul jucaus reprezinta abilitatea de a elibera copilul tau interior, abilitatea de a gasi bucurie si fericire in lucrurile marunte si de a vedea minunea in frumusetea lumii. Uita-te in jurul tau si percepe frumusetea in toate, de la pasarile de pe cer la pietrele de pe pamant. Totul este frumos in felul sau; alege sa vezi aceasta frumusete in fiecare zi si treci prin acest an cu un zambet pe fata. Maimuta este un simbol al rasului, fericirii si al abordarii vietii cu inima usoara; aplica aceste caracteristici pe parcursul anului si mergi cu bucurie.

Scormonind adanc in aspectele legate de horoscopul Chinezesc pentru a aplica culoare si configuratii elementare, 2016 este anul Maimutei Rosii de Foc. Rosu este culoarea de alarma si Foc (incendiu), este un simbol al caldurii, reveland ca acest an va oferi multe schimbari. Circumstante si evenimente pot duce la frica, haos si panica. Fii pregatit in avans pentru schimbari. Pastreaza resurse suplimentare la indemana; sa ai mai mult de o solutie disponibila atunci cand este nevoie. Ramai independent de structura si increzator in propriile tale abilitati. Maimuta este renumita pentru ingeniozitatea si abilitatea de a rezolva problemele utilizand gandirea creativa si aplicand solutii unice. Recunoaste ca ai capacitatea de a trece prin orice provocare.

Rosu este, de asemenea, culoarea chakrei radacina si indica faptul ca a sta impamantat si a ramane conectat la sursa ta iti va oferi un avantaj. Focul este simbolul transformarii si iti releva faptul ca esti capabil sa te ridici deasupra haosului si sa devii mai mult decat esti azi. Ai o mare putere interioara, daca alegi sa faci apel la ea; recunoaste ca schimbarea iti aduce oportunitati de a deveni ceva mai mare. Anul Maimutei Rosii de Foc aduce umanitatii posibilitatea de crestere spectaculoasa si mare implinire; incepem sa ne cream destinul prin intentie, dorinta si concentrare.

Ca un intreg, maimutele sunt cunoscute pentru compasiunea lor, simtul comunitatii si abilitatea de a se lega unul cu celalalt. Impreuna suntem puternici. Cauta insotitori similari in gandire si, de asemenea, pretuieste fiecare suflet care aduce ceva diferit comunitatii. Viata ar fi foarte plictisitoare daca am fi toti la fel. O orchestra este consolidata de varietatea de instrumente care se contopesc impreuna intr-un ton armonic. O comunitate prospera atunci cand fiecare individ aduce ceva special grupului. Pretuieste unicitatea ta si adauga acest lucru la imbunatatirea intregului; apreciaza unicitatea din ceilalti si darurile pe care acestia le aduc comunitatii umane. Cantecul umanitatii este mai dulce cand vocile se unesc in armonie. 

In  legenda moderna, povestea celor 'O suta de Maimute' implica faptul ca, conceptele evolutive pot fi rapid raspandite printre o specie. In 1952, pe insula japoneza Koshima, oamenii de stiinta au observat o maimuta tanara care spala de nisip un cartof dulce, inainte de a-l manca. Intre timp, toate celelalte maimute mancau cartofi murdari si scuipau nisipul. De-a lungul urmatorilor ani, alte maimute tinere au inceput sa isi spele cartofii, impreuna cu cativa adulti care au copiat comportamentul celor tineri. Apoi, dintr-o data, in 1958 ceva s-a schimbat si peste noapte toate maimutele de pe insula si-au spalat cartofii. Ceea ce a fost cel mai interesant a fost ca, in acelasi timp, triburile de maimute de pe o alta insula au inceput sa-si spele, de asemenea, cartofii. Odata ce a fost atinsa o masa critica, intreaga specie a avut acelasi nivel de intelegere.

Esti si tu una dintre cele o suta de maimute? Daca da, prima ta datorie este sa continui sa iti extinzi propriul sentiment de iluminare. Cauta lumina. Indreapta-te continuu catre vibratii inalte. Nu observa raul, nu asculta raul, nu vorbi de rau. Provocarea ta in acest an este sa te concentrezi pe propria ta crestere si transformare. Lucreaza la a-ti imbunatati propria stralucire. In timp ce a-i ajuta pe altii este o sarcina binecuvantata, nu iti irosi energia incercand sa ii trezesti pe cei care rezista. Ai incredere ca ei vor invata cand este timpul potrivit. Fii un exemplu pe care ceilalti il pot urma. Atunci cand faci asta, vei atrage in experienta ta suflete mai mult si mai mult trezite. Cand ne stimulam reciproc, schimbarea se accelereaza. In anul Maimutei Schimbatoare, tu esti la control.

©Copyright 2016 Glenn Stewart Coles

Sursa: http://shifting-vibration.com/2016/02/year-of-the-shifting-monkey/

Traducere: Cristina Ciobanu


Astro Shop

Cele mai noi articole