Angajamentele ascunse

Autor: AstroCafe.ro - joi, 18 februarie 2016, 6229 vizualizari
Angajamentele ascunse

Lumea exterioara reflecta angajamentele noastre interioare. Daca dorim sa stim fata de ce anume ne simtim angajati cu adevarat, tot ce avem de facut este sa ne privim vietile. Toti, indiferent daca suntem constienti sau nu, cream exact lucrurile fata de care suntem cel mai mult angajati.

Este necesar sa intelegem ca alegerile pe care le facem sunt intotdeauna conforme cu angajamentele noastre cele mai profunde. Examinand ce am facut sau nu, vom descoperi fata de ce anume suntem, cu adevarat, angajati. Atunci cand vietile noastre nu se desfasoara dupa cum ne-am dori, putem fi siguri ca exista un angajament conflictual ascuns, altul decat acela pe care-l sustinem in exterior.

De exemplu, puteti spune ca doriti siguranta financiara, dar daca va cercetati cu atentie alegerile, descoperiti cheltuieli mai mari decat castigati in fiecare luna. Daca va uitati mai profund veti vedea de ce nu economisiti pentru viitor, sau de ce nu va platiti datoriile, veti gasi fara indoiala un alt angajament, mai adanc, care ar putea fi acela de a cheltui bani, oriunde si oricat doriti. Si astfel, atunci cand vedeti ceva care va place, raspunsul natural ai angajamentul mai profund inving. Fara sa va ganditi, va indepartati de la drum si respectati angajamentul de a cheltui bani, in loc sa-i economisiti.

Poate ca v-ati hotarat de nenumarate ori sa va imbunatatiti forma fizica, dar cand vine momentul sa faceti exercitii, gasiti mereu cate o scuza si deveniti prea ocupati sau prea obositi pentru a va tine promisiunea facuta. S-ar putea ca atunci cand priviti in profunzime, sa descoperiti ca sub acest angajament de suprafata exista altul mai puternic, acela de a va simti prost in corpul vostru. Chiar daca va treziti in fiecare dimineata cu cele mai bune intentii, atunci cand e vorba sa faceti alegeri intelepte pentru sanatatea proprie, angajamentul adanc invinge si va impiedica sa actionati spre implinirea obiectivului propus.

Cei mai multi dintre noi nici nu-si dau seama ca exista si alte angajamente in afara celor pe care incercam sa le manifestam. De aceea, pe acestea eu le numesc angajamente ascunse: ele exista la un nivel subconstient. Ele sunt angajamentele noastre primare si, daca nu sunt aduse in constient, vor invinge orice alte dorinte. Angajamentele ascunse ne influenteaza gandurile, credintele si - cel mai important - alegerile; ele sunt acele forte nevazute care dau forma realitatilor noastre. Angajamentele ascunse sunt responsabile pentru discrepanta dintre ce spunem ca vrem si ce traim in realitate.

Debbie Ford

Sursa: Intrebarile Potrivite, Editura For YOu

Imagine: www.fineartamerica.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole