Adevaratul EU

Autor: Nicoleta - miercuri, 21 iulie 2010, 994 vizualizari
Adevaratul EU


“- Maestre, de ce parem cu totii la fel? De ce suntem imbracati la fel? De ce suntem cu totii rasi? De ce nu avem voie sa avem ceva diferit unul fata de altul?” intreba discipolul pe Maestrul sau.

“- Pentru ca noi aici dorim sa ne cunoastem intre noi de la suflet la suflet. Pentru ca adevaratul EU al fiecaruia este sufletul, atat si nimic altceva. Fiind cu totii la fel, perceptia noastra depsre ceilalti nu este distorsionata de nici o forma exterioara. Si asa avem sansa ca atunci cand vorbim cuiva, sa ne adresam cu adevart acelui suflet cu care dorim sa vorbim”

“- Pai cum are putea sa distorsioneze ceea ce eu cred despre un alt discipol, daca ar fi imbracat altfel?”

“- Uite, am sa iti dau un exemplu care sper sa te faca sa intelegi mai bine ceea ce vreau sa iti spun.

Mai intai de toate trebuie sa confectionezi cateva perechi de ochelari cu lentilele colorate, fiecare lentila in alta culoare. Sa nu stergi lentilele, sa nu le cureti. Sa le lasi asa cum ies din mana ta.”

Timp de 2 zile discipolul confectiona cu migala 5 perechi de ochelari. Fiecare lentila era colorata in alta culoare si avusese grija sa nu le stearga, asa cum ii spuse Maestrul.

“- Maestre, am adus ochelarii.”

“- Bun. Uite-te acum la aceasta orhidee “, ii spuse Maestrul aratandu-i o frumoasa orhidee alba.

“- Uite-te atent la ea. Este alba si frumoasa, asa este?”

“- Da Maestre!”

“- Este cu adevarat o orhidee. Acum pune-ti un ochelar.”

Discipolul il asculta, lua primul ochelar, l-a pus la ochi si dintr-o data, orhideea cea frumoasa deveni mai urata. Cu o lentila rosie si una verde si cu petele de maini pe lentile, imaginea era departe de ceea ce vazuse fara ochelari.

“- Ei, tocmai ti-ai pus ochelarul care reprezinta imbracamintea diferita a fiecarui discipol. Asta daca fiecare ar purta alt fel de haine. Mai pune un ochelar!”

Discipolul asculta si mai puse unul. De data aceasta orhideea era stramba si parca mai mica. Iar culorile erau de-a dreptul ciudate. Urata chiar!

“- Acum ti-ai pus ochelarul care reprezinta corpul celuilalt discipol, gras sau slab. Mai pune un ochelar!”

“- Acum ti-ai pus ochelarul corespunzator meseriei. Daca e medic sau avocat, invatator sau pantofar, ai pune alt ochelar cu alte culori, dar tot ar trebui sa pui”

Au continuat asa pana ce a avut toti cei 5 ochelari pusi pe nas.

Imaginea orhideei era acum atata de diferita fata de ce vedea fara toti acesti ochelari incat daca nu ar fi stiut ca se uita la o orhidee nu ar fi putut nici macar sa ghiceasca ce ar putea fi.

“- Iti multumesc Maestre! Am inteles. Daca doresc sa cunosc pe cineva cu adevarat trebuie sa imi dau jos toti acesti ochelari! Sa nu ma mai gandesc la celalalt ca este gras sau slab, ca este doctor sau pantofar, ca este de la oras sau de la sat , tanar sau batran, cu facultate sau fara…. Numai asa pot cunoaste celalat EU cu care stau de vorba!”

Tu prin ce lentile privesti? Si cat de des renunti la ele?

C. Alin Balasoiu

Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole