Activarea Kundalini sau Ce se intampla cu corpul meu?

Autor: AstroCafe.ro - marti, 10 februarie 2015, 5730 vizualizari
Activarea Kundalini sau Ce se intampla cu corpul meu?

Observam  destul de des  ca o persoana care trece  printr-o experienta spirituala sau transcedentala intensa experimenteaza ulterior lucruri destul de ciudate. S-ar putea sa aiba senzatii intense de caldura sau energie curgand prin corp. S-ar putea sa auda sunete, uneori foarte inalte. Si-ar putea simti corpul vibrand sau presiune in frunte. E foarte comun ca oamenii sa aiba senzatia ca innebunesc sau chiar ca vor muri , dar nu este nimic ingrijorator, sunt reactii normale pentru cineva care a ales sa-si ridice nivelul de Constiinta si se numeste activarea Kundalini.

Termenul Kundalini este legat de diverse religii Hindu si de o serie de scoli ezoterice. Ca urmare, sunt o multime de opinii conflictuale asupra termenului si multi va vor spune ‘de bine’ sau ‘de rau’ despre el. Voi sta departe de toate acestea cat pot de mult si va voi impartasi ceea ce  e confirmat de propriile mele experiente.

Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegem este cum functioneaza chakrele. Sunt sapte chakre principale aliniate de-a lungul coloanei vertebrale. Una chiar la baza coloanei (chakra radacina), una aflata putin sub ombilic (chakra sacrala), una putin deasupra ombilicului (plexul solar), una in centrul pieptului (chakra inimii), una la nivelul gatului(chakra gatului), una la frunte (al treilea ochi) si una chiar in crestetul capului (chakra coroana). Fiecare chakra corespunde cu ceva diferit, de exemplu chakra gatului e legata de comunicare, printre altele. 

Pe langa cele 7 chakre, exista sute, daca nu mii de alte chakre. Chakrele principalele sunt cele cu care se intra cel mai usor in contact la inceput, desi cele din palme si talpi nu ar trebui sa fie greu de simtit. Daca va asezati palmele paralel, la cativa centimetri distanta, veti putea simti chakrele din palme chiar acum.

Chakrele nu functioneaza independent una de cealalta, sunt interconectate. Chiar si la o persoana care nu este inca trezita, ele sunt cat de cat active, deschise, daca nu, persoana ar fi moarta. Chakrele sunt conectate intre ele prin canale energetice numite nadis, iar aceste canale impreuna cu chakrele formeaza ceea ce e cunoscut ca si corpul subtil, corpul energetic sau corpul de lumina.

In timp ce toti avem un corp energetic, e clar ca nu toata lumea e constienta de el. Intrebarea e de ce? Pentru majoritatea oamenilor, energia care curge prin corpul lor e doar o picatura, suficienta pentru a nu muri dar insuficienta pentru a trai. Chakrele lor sunt blocate, incarcate de bagaje emotionale, frici si credinte limitative. Acestea limiteaza curgerea dintre chakre, afectand intreaga Fiinta, manifestandu-se ca boala fizica.

Am mentionat mai sus ca chakra gatului e in stransa legatura cu comunicarea si ea se poate fi blocata de lucruri ca lipsa de exprimare de sine, a te lasa calcat in picioare de ceilalti. Frici din trecut si traume din copilarie au putut determina frica unei persoane de a se exprima pe sine cu adevarat, acestea sunt lucrurile care ar trebui vindecate pentru a avea o chakra a gatului sanatoasa si functionala. E un proces similar la toate chakrele, desi diferit totusi pentru ca fiecare chakra gestioneaza alte aspecte ale vietii.

Asa ca, ce e mai exact Kundalini? Sunt opinii diverse, unii personifica Kundalini si se refera la ea ca la o Zeita, dar eu ma voi concentra pe Kundalini ca si proces. Este un proces de curatare energetica, care conduce la a avea un sistem de chakre perfect functional. In mod tradititonal, ar trebui sa inceapa de la chakra radacina si sa urce prin fiecare chakra, dar din experienta mea si a altora, incepe din chakra coroana si coboara. Am auzi de situatii in care procesul se manifesta in ambele directii.

Procesul Kundalini poate fi foarte intens. A fost descris ca un tren de mare viteza de-a lungul coloanei tale vertebrale si eu, personal, confirm aceasta descriere. Pentru cineva care nu intelege ce se intampla, poate fi o experienta infricosatoare. Recomandarea mea principala e sa nu va opuneti procesului. Aveti incredere ca va aduce exact ceea ce aveti nevoie. Rezistenta, opozitia poate ingreuna foarte mult lucrurile si poate rezulta intr-un proces dureros si plin de frici.

In timpul activarii Kundalini, am observat multe schimbari. Am devenit mult mai sensibil fizic, ingustarea campului meu vizual disparuse, si pentru un timp, zgomote puternice care inainte nu ma deranjau au fost  dureroase. La un moment dat, parea ca toata lumea exterioara a renascut. Ceea ce  initial era plictisitor si comun a devenit miraculous, viata era dintr-o data plina de aventura si mirare copilareasca. Trairile subtile care la inceput imi era greu sa le gestionez s-au integrat perfect in fiecare aspect al vetii mele. Legatura mea empatica cu ceilalti s-a intensificat enorm, si as putea continua la nesfarsit despre celelalte schimbari.

Pentru multi dintre voi ceea ce am mentionat azi nu e nou. Aceste informatii nu mai sunt rezervate unuor grupuri restranse. Pentru ceilalti totusi, e intentia mea de a-I ajuta sa inteleaga ce se intampla si cum sa-si indeparteze fricile care le-ar putea avea. 

Renee Kirsten
Sursa articol: http://thespiritscience.net
Sursa imagine: www.kundalinispirit.com

Traducere: Mihaela Varro- trainer limba engleza, consultant eticheta si bune maniere
Pe Mihaela o gasiti aici: https://www.facebook.com/pages/Eticheta-si-Bune-Maniere/223561770990582


Astro Shop

Cele mai noi articole