Abundenţa, un fel de a fi...

Autor: Nicoleta - vineri, 09 aprilie 2010, 3236 vizualizari
Abundenţa, un fel de a fi...

Am învăţat despre abundenţă, adesea, că este pur materială, că se cuantifică în banii pe care-i deţinem, succesul profesional, maşina pe care o avem, casa în care locuim, mâncarea pe care o punem pe masă, călătoriile pe care le facem, etc. Cu alte cuvinte, tindem să o înţelegem ca fiind materială şi să o căutăm fervent în exteriorul nostru. Tuturor ne place să trăim în abundenţă, însă se întâmplă de multe ori să o avem şi să nu o recunoaştem, să nu manifestăm gratitudine pentru ceea ce ne înconjoară, fiind cu gândul la mai mult, dorindu-ne mereu mai mult.

Însă abundenţa nu este materiala, sau nu este numai materială. Abundenţa este spirituală, este o stare energetică. Iar abundenţa materială este doar o consecinţă a ceea ce se află în interiorul nostru.

Nu există nimic acolo, afară. Nu există nimic în exterior, totul e în interior. Sau, ce există în exterior este reflectarea a ceea ce este în interior. Lumea pe care o vedem este cea pe care noi o creăm, este rezultatul gândurilor noastre şi credinţelor noastre, este consecinţa stării noastre interioare, a abundenţei spirituale. Aşadar, dacă nu ai bani de ajuns, poate că există un blocaj interior, o credinţă, gânduri care creează această realitate. Dacă nu ai relaţii fericite, găseşti cauza tot în interior, dacă nu ai succes profesional, probabil că gândurile tale nu-ţi dau voie să ai. Iar dacă nu vezi deloc abundenţa în viaţa ta, probabil că nu o vezi în interior.

De fapt, rezultatele palpabile pe care le ai în viaţă nu sunt decât nişte consecinţe, nişte repere care te ajută să vezi ce se află în interior. Adică, te poţi uita în orice clipă la ce ai, ca să vezi ce eşti. Pentru că viaţa este despre a fi şi apoi despre a avea. Ştiu, e posibil să te fi obişnuit să alergi după diverse lucruri sau succese, sperând şi crezând că atunci când le vei obţine, vei fi fericit.
Acum îţi propun să te uiţi la acest proces, invers. Să consideri că le poţi avea pe toate fiind mai întâi fericit. Mai întâi eşti şi apoi ai. Ce ai? Exact ceea ce rezonează cu starea ta.

Aşadar, nu te preocupa de bani şi prosperitate materială. Treaba ta este să te ocupi de starea ta, de cine eşti, de gândurile tale. Treaba ta este să te umpli în fiecare moment cu iubire şi să renunţi să te mai vezi slab. Să ierţi şi să renunţi la judecăţi. Să primeşti tot ce vine şi să renunţi să te mai opui. Să fii generos şi să renunţi la frică.

Aminteşte-ţi mereu că Universul îţi va da exact ce-i ceri, mai bine zis ceea ce rezonează cu starea ta interioară. Lumea pe care o vezi este cea pe care o creezi. Iar dacă tu o creezi, dacă tu eşti singurul responsabil pentru asta, tot tu poţi să o schimbi.

Nicoleta Svârlefus

 Astro Shop

Cele mai noi articole