7 Planete retrograde, 10-13 septembrie 2020. Poftiți în sala de așteptare cosmică!

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 10 septembrie 2020, 40242 vizualizari

4 Zile, cu 7 planete retrograde (îl numărăm și pe Chiron). Începând de astăzi, 10 septembrie, Marte se află în mișcare aparent retrogradă și avem în acest moment 7 planete retrograde, până pe 13 septembrie, când Jupiter își reia mersul direct, iar pe 29 septembrie și Saturn va ieși din rând.

Planetele retrograde sunt o invitație la introspecție, la muncă pentru noi, cu noi, în structurile interne, subtile ale ființei, la toate nivelurile. Când sunt atât de multe planete retrograde pe Cer, se simte ca și cum suntem în renovare, ca și cum se fac săpături adânci în noi iar forțe nevăzute și neștiute modifică lucruri, credințe, percepții în “subteranele” personalității. Centrifuga cosmică ne prinde, ne spală și ne stoarce, până când rămânem curați și mai ușori. Procesul nu e unul comod, dar e sănătos, pentru că ne determina să facem reevaluări importante, transformări consistente pe drumul nostru. Într-un fel, e ca și cum suntem obligați să ne lepădam de ceea ce ne distrage în exterior și de tot ceea ce nu reprezintă sinele nostru adevărat.

Din cele 7 planete retrograde, 5 sunt în semne cardinale (Berbec- Chiron, Marte; Capricorn: Jupiter, Saturn, Pluto), două semne mai exact, care se află în relație tensionată, că într-o lupta pentru putere. Și asta se simte foarte pregnant în ultima vreme. Contextul acesta este unul generator de conflict, mai ales interior: cine sunt și ce vreau eu (Berbec) în raport cu ce îmi impun autoritatea, regulile, structura, ierarhia (Capricorn). Și asta se simte ca o presiune uriașă, pentru că pe de o parte e un moment bun pentru reinventare, recăpătare a puterii personale și inițiere de drum nou, iar pe de altă parte ceva pare că mereu ne ține pe loc sau ne amână. La această amânare mă voi opri acum, pentru că are rolul ei, cum ar fi acela că ne da timp. Timp să ne vindecăm întâi (de neputință, de stimă de sine scăzută, de neîncredere, furie, agresivitate) și apoi să trecem în etapa nouă dorită. Timp să integrăm schimbările deja traversate și să le transformăm în înțelepciune. Timp să ne convingem că drumul ales este cel potrivit, autentic. Timp să acceptăm ce nu putem schimba, să ne împăcăm cu realitatea prezentă așa cum este ea.

În aceste zile, Universul a apăsat butonul “stop”, că și când ai opri mașina de spălat. Și trebuie să aștepți un timp până să o poți deschide. Exact așa suntem acum: în așteptare, în procesare, pentru a ne putea deschide din nou. Ca un magazin, care este închis pentru inventar, așa suntem. Și avem treaba, deși nu e despre acea treaba pe care ne-o propunem conștient.  De data asta, suntem îndrumați, ghidați, chemați să simțim, să transformăm și să înțelegem ceea ce avem nevoie, ceea ce sufletul nostru știe, ceea ce moștenirea noastră emoțională stocată într-un soft atașat ființei noastre ne transmite că avem de rezolvat, învățat, integrat acum. Este dincolo de controlul minții conștiente. Este despre mai mult de atât, pentru că noi suntem mai mult.

Trecutul devine viu. Revine pe ecrane, ca un film. Franturi de film. Personaje. Tot ce reapare acum ne face atenti, ne ajuta sa  vedem imaginea de ansamblu, sa intelegem ceva. Revelatii extraordinare se pot naste. Vindecari, Intelegeri. Alegeri. 

Poftiți în sala de așteptare cosmică!

Luați un loc în viața voastră și așteptați în liniște, cu răbdare. Veți auzi ce aveți nevoie. Între timp, delectați-va cu răsfoirea experiențelor din ultimele luni, chiar ultimii ani. Ce s-a schimbat, ce ați trăit, ce ați învățat, ce ați înțeles? Dacă nu ar fi despre bine sau rău, greșit sau corect, cum puteți folosi toate aceste experiențe/revelații în viață voastră de acum încolo? Ce simțiți că ați devenit sau se manifestă diferit prin voi, dincolo de drama, frică, neputință? Ce va împuternicește în acest moment? 

E important să lăsăm procesul să se desfășoare. Să nu forțăm ușa mașinii de spălat, până nu auzim semnalul sonor. Să ne lăsăm în voia sufletului, avem întâlnire esențială cu el. Restul sunt detalii.

Fie primit!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole