7 Idei pentru a crea mai multă bucurie astăzi în viața ta

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 09 octombrie 2020, 8232 vizualizari

Esti șoferul propriei vieți și, pe măsură ce călătoresti, ai de ales cu privire la căile pe care să mergi. Oamenii pe care îi iei pe parcurs îți pot influența viața, dar rămâi în continuare în control.

Aceste idei vă pot ajuta să începeți să creați mai multă bucurie în viața voastră:

1. Spune o nouă poveste.

Care este povestea ta actuală și cum te face să te simți? Dacă nu te face să te simți bine atunci când o spui, renunta la ea. Spune în schimb o poveste care te face să te simți inspirat și pozitiv.

Poate că nu v-ați găsit încă chemarea și vă simțiți de parcă fiecare zi este irosita. Puteți schimba asta.

Am rămas timp de zece ani lucrând în resurse umane, dar am fost mereu interesat de coaching-ul de viață. Până acum doi ani nu făcusem nimic în legătură cu aceasta pasiune, până când într-o zi am decis să fac o schimbare și am analizat câteva cursuri de seară.

Am găsit unul începând câteva săptămâni mai târziu și am prins ultimul loc disponibil. O coincidenta? Nu cred! A petrece câteva ore pe săptămână învățând ceva nou, a fost exaltant. 

Mi-am schimbat povestea din „Eu lucrez în resurse umane” în „În momentul de față lucrez în resurse umane, dar fac un curs de coaching și nu sunt încă sigur unde mă poate duce, dar sigur este interesant! ”

Ce ți-ai dorit întotdeauna să faci în viață, dar ți-a fost prea frică să încerci? Ce activități de-a lungul vieții tale ți-au dat cel mai mare sentiment de realizare? Dacă ai putea face ceva, ce ai face și ce te-ar aduce cu un pas mai aproape de asta? 

2. Alege gândurile care te fac să te simți bine.

Uneori se poate simți ca si cum  gândurile noastre ne gândesc și că nu avem control asupra lor. Câte dintre cele 60.000 de gânduri pe care le aveți în fiecare zi sunt anxioase, critice, defensive sau frustrate?

Cea mai mare parte a gândirii noastre de zi cu zi este condusă de mintea inconștientă, care este mult mai mare decât mintea conștientă. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să simțiți ca e imposibil sa controlati gândurile. Dar, la fel ca în majoritatea lucrurilor, necesita practica. 

Ajungeți la gândurile care vă fac să vă simțiți bine și apoi exersați să vă țineți de ele. Dacă, de exemplu, ați avut o zi proastă la serviciu, nu spuneți povestea despre asta, deoarece asta nu vă va face să vă simțiți bine!

Nu rumega conversațiile sau evenimentele zilei, deoarece acest lucru te va ajuta doar să te încordezi și iti poate afecta capacitatea de a dormi bine. În schimb, renunță la gânduri și gândește-te la altceva care te face să te simți bine.

Poate fi ceva pe care l-ai planificat pentru weekend. Poate fi o amintire a timpului petrecut cu partenerul tău.

Cu cât iti controlezi mai mult gândurile, cu atât vei avea un control mai mare asupra emoțiilor tale. La urma urmei, de ce ați alege să vă simțiți altceva decât vesel, exaltat, în vârful lumii, cu mintea limpede, creativ, entuziast sau dornic? Cum va fi atunci când te poți simți așa aproape toată ziua? 

3. Curățați-vă sistemul de credințe.

Suntem creatori puternici ai propriei noastre realități, dar mulți dintre noi nu ne dăm seama de propriul nostru potențial. Toți suntem egali; nici unul dintre noi nu este mai „special” decât altul.

Singura diferență este că există unii oameni care au învățat să se concentreze pe  ceea ce își doresc cu adevărat în viață și apoi au determinarea să facă acest lucru să se întâmple.

Când o crezi, o simți chiar până in miezul tău. Mulți oameni cred că viața este grea sau dacă vrei ceva trebuie să lupți pentru asta. 

Cu toate acestea, credințele sunt doar gânduri pe care continuăm să le gândim. Nicio credință nu este insa batuta in cuie.

Ca oameni, avem o mare capacitate de a rămâne la credințele false. Am crezut odată că pamantul era plat până când cineva ne-a convins de contrariul. Am alergat două maratoane în ultimii doi ani. Cu toate acestea, dacă m-ați întreba acum cinci ani dacă aș putea alerga chiar și un semimaraton, nu aș fi crezut.

Ce credințe ai care te împiedică? Dacă într-adevăr provocați aceste credințe, veți vedea cum încep să se prăbușească, permițându-vă să construiți credințe noi, mai puternice și mai pozitive.

Întrebați-vă „De unde a venit această credință?” „Ce mă costă această credință zilnic?” „Ce s-ar întâmpla dacă renunț la această veche credință?”

4. Fii fericit acum!

De atâtea ori aud oameni spunând: „Mă voi bucura când voi slăbi”. „Voi fi fericit când mă voi retrage.” „Voi fi fericit când îmi voi gasi un iubit.” „Voi fi fericit când voi obține un loc al meu.”

Dar de ce sa nu fii fericit acum? Fericirea este o emoție. Dacă ajungi la gânduri care te fac să te simți fericit, poți fi fericit chiar acum! Când îți concentrezi atenția asupra sentimentului de fericire acum, atragi lucruri noi în viața ta.

„Pilula pentru fericire”, încercată și testată, este să mă gândesc la momentul în care am călătorit în America de Sud. Închid ochii și îmi imaginez că mă întorc acolo cu nu mai mult decât un rucsac, simțind că soarele imi încălzește pielea, așezat în fața unei cafenele sorbind o băutură răcoroasă în timp ce mă înfig de priveliști și sunete în fața ochilor mei. Mereu, gandul asta reuseste să-mi aduca un zâmbet pe buze și o strălucire în inimă. 

5. Intră în recunoștință.

Fii recunoscător pentru ceea ce ai în viața ta acum. Luați câteva momente în fiecare zi pentru a savura cu adevărat ceea ce vă face fericit și pentru a mulțumi pentru asta.

S-ar putea să te trezești într-un pat cald, să te bucuri de o bucată de tort într-o cafenea în timp ce privești lumea trecând, să te plimbi cu câinele tău în aer curat sau pur și simplu să fii sănătos. 

Când creezi sentimente de recunoștință, îți schimbi sentimentul din inimă. Gândește-te doar ce efect poate avea asupra mintii și corpulului tău o inimă plină de recunoștință! 

6. Creeaza un panou de fericire.

Luați o foaie mare de carton și umpleți-o cu imagini sau cuvinte pe care doriți să le reflecte viața. Deci mulți dintre noi știm ce nu vrem, dar nu știm clar ce vrem.

Fixați-l pe un perete din casa dvs., astfel încât în fiecare zi să vă amintiți ce va doriți în viață. Am găsit o legendă minunată într-o revistă pe care scria „educa-ti corpul, mintea, inima și sufletul”. În fiecare dimineață îl văd pe tabloul meu de fericire și îmi seteaza ziua cu intenția corectă.

7. Fă un salt de credință.

Pentru a merge mai departe și a permite experiențe noi, energie nouă și oameni noi în viața ta, trebuie să renunți la orice nu funcționează pentru tine. 

Este nevoie de încredere de sine, iar aici intervine alungarea vechilor credințe și înlocuirea vechilor gânduri negative cu gânduri pozitive. Dacă este practicat în mod regulat, acest lucru va crea valoarea de sine și încrederea în sine necesare pentru a face acel salt de credinţă.

Ia-ți un moment acum pentru a reflecta la cele de mai sus și la viața ta.

Dar, mai presus de toate, amintiți-vă că, indiferent de ceea ce se întâmplă cu oricare dintre noi, singurul lucru care contează cu adevărat la finalul tuturor zilelor este ca viața noastră sa fi fost plină de bucurie.

Autor: Sara Maude

Sursa

Fotografie de nhi.dang

 Astro Shop

Cele mai noi articole