4 mari trasaturi ale oamenilor "norocosi"

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 22 august 2015, 8650 vizualizari
4 mari trasaturi ale oamenilor "norocosi"

Cat de norocos(oasa) esti?

Indiferent ca o crezi  sau nu... norocul tau depinde de tine. Dr. Richard Wiseman, un psiholog englez a studiat de ce unii oameni au noroc, iar altii nu. Sfatul lui a cuprins 4 mari trasaturi care ii fac pe oamenii norocosi sa fie exact asta – „norocosi”:

Acestia creeaza, observa si actioneaza de fiecare data cand apare o oportunitate.

Aceste persoane iau decizii bune, combinand intuitia si logica.

Au ganduri pozitive despre viitor.

Nu lasa lucrurile „rele” sa ii puna la pamant – ci gasesc o cale de a le transforma in oportunitati.

Haideti sa ne uitam la oportunitati, in speta. Se pare ca oamenii norocosi observa in mod constant acest tip de sanse. Persoanele lipsite de noroc – nu.

Wiseman s-a hotarat sa desopere care e treaba cu norocul. Apare acesta doar la persoanele care au abilitatea de a identifica oportunitatile sau e vorba despre altceva? A adunat un grup de persoane si a dat fiecareia cate un ziar, cerandu-le sa il rasfoiasca si sa spuna cate poze au vazut.

Ce nu stiau participantii este ca psihologul a pus un mesaj mare in ziar, care spunea: „spune-i experimentatorului ca ai vazut acest mesaj si castigi 250 de lire”.

Persoanele mai putin norocoase au omis acest mesaj, in timp ce celelalte l-au vazut.

Se pare ca, in general, persoanele nenorocoase sunt mai anxioase decat cele care au noroc, iar anxietatea le afecteaza abilitatea de a observa elementele neasteptate. Drept urmare, ele rateaza oportunitati, deoarece sunt concentrate pe a cauta mereu altceva.

Acestea sunt acel gen de persoane care, mergand la o petrecere, cauta partenerul „perfect”, ratand astfel ocazia de a-si face niste buni prieteni. Se uita in ziar, cautand un anumit tip de job sau anunt, ratandu-le pe altele, care ar putea fi mult mai potrivite.

Studiul a continuat, psihologul cerand unui grup de voluntari sa parctice anumite exercitii create special pentru a-i ajuta sa gandeasca si sa se comporte asemeni unei persone norocoase.

Aceste exercitii au ajutat voluntarii sa identifice oportunitati, sa isi asculte intuitia, sa se astepte sa fie norocosi si sa castige mobilitate, in schimbul dezamagirii.

O luna mai tarziu, voluntarii au descris ceea ce s-a intamplat prin rezultate dramatice: 80% dintre ei au declarat ca se simt mult mai fericiti, mai multumiti de vietile lor si, credeti sau nu, mai norocosi.

Ce s-ar intampla daca ai fi mai deschis la experiente noi, decat sa stai blocat in ganduri rigide si rutina stricta? Atunci cand o persoana anxioasa observa ceva nou (asta daca observa), devine reticenta si refuza sa ia parte. Persoanele norocoase sunt suficient de confortabile cu noul si sunt dispuse sa isi asume riscuri.

Sursa: http://expandedconsciousness.com/

Autor: Karen Carnabucci

Traducere: Alice Danila
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole