22 iulie- Eclipsa totala de Soare, cel mai important eveniment astronomic 2009!

Autor: Nicoleta - duminica, 19 iulie 2009, 1350 vizualizari
22 iulie- Eclipsa totala de Soare, cel mai important eveniment astronomic 2009!

Miercuri, 22 iulie 2009, va avea loc cel mai important fenomen astronomic al anului 2009: o eclipsa totala de Soare. Eclipsa nu se va putea observa de pe teritoriul Romaniei.

Eclipsa de Soare din 22 iulie este foarte importanta pentru ca va fi cea mai lunga eclipsa de Soare din secolul XXI. Durata totalitatii in punctul maxim al eclipsei va fi de 6 minute si 39 de secunde. Pata de umbra a Lunii va atinge Pamantul in Marea Arabiei iar apoi va strabate Asia de sud-est trecand prin tari ca India si China.

Eclipsa totala de Soare din 22 iulie 2009 face parte din seria Saros cu numarul 136. Aceasta serie a inceput pe 14 iunie 1360 cu o eclipsa partiala foarte mica in zona polara sudica. Ultima eclipsa a seriei va avea loc in apropierea cercului polar de nord pe 30 iulie 2622.

Din punct de vedere astrologic, aceasta eclipsa coincide cu momentul de Luna Noua ( a doua Luna Noua in Rac, in decursul a 30 zile), care se formeaza la ora 23:58 in gradul 29:27 Rac, cu Ascendent Rac, foarte aproape (1 grad) de Nodul Sud aflat in Leu. Asadar, vorbim despre un moment de o insemnatate aparte, care va produce modificari, chiar transformari majore in viata noastra, atat la nivel personal, cat si la nivel general. Influentele se vor resimti cateva luni de acum incolo .

Conjunctia Luna -Soare este frumos sustinuta de Uranus, planeta inovatiei, schimbarii, surprizei, viitorului si nonconformismului. In contrapartida cu Racul, semn traditionalist si dornic de siguranta, Uranus ar vrea parca sa ne spuna ca avem sansa unui viitor mai bun, daca suntem dispusi sa renuntam la ceva din trecut.

Racul este un semn cardinal (al noilor inceputuri) si un semn care opereaza cu emotiile, amintirile, trecutul, relatiile cu pamantul natal si cu matca. Ne putem astepta deci la introspectii profunde, transformari majore in ce priveste familia, caminul, casa, locuinta, locul in care traim, relatiile cu parintii.

Iar pentru ca aceasta Luna Noua este acompaniata si de Nodul Sud (karma), se poate vorbi despre o necesitate acuta de a rupe niste legaturi cu trecutul, de a vindeca resentimente si rani emotionale, de a ne smulge din niste tipare de gandire toxice. Este un moment valoros, daca stim sa folosim in sens benefic aceasta energie uriasa care se dezvolta.

Sigur ca semnele cardinale vor fi cel mai puternic influentate (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn), insa si celelalte zodii vor  simti influentele, in functie de casa in care se situeaza eclipsa dar si de horoscopul personal.

Vor fi oameni care se vor mobiliza si vor schimba radical macazul in viata lor. Aceste schimbari pot fi initiate de ei sau vor aparea ca singura solutie in urma unor evenimente majore, placute sau neplacute. Unii vor schimba locul de munca, profesia. Altii vor dori sa schimbe casa sau sa se smulga dintr-o relatie in care nu se simt confortabil.

Este foarte important sa fim atenti la semnalele sufletului, pentru ca Racul opereaza cu aceste semnale. Sa fim treji si sa "auzim" ce ne transmite ca e bine pentru noi. Sa urmam vocea inimii.

In urma acestui eveniment, multi dintre noi s-ar putea schimba si la nivelul personalitatii, structurii interioare. Este posibil sa devenim (mai ales Racii sau cei cu Ascendent in Rac) mai interiorizati, mai focusati pe familie, mai atasati de valorile traditionale, mai atenti la nevoile celor dragi, mai dornici de siguranta emotionala si materiala.

La nivel general, pot aparea de asemenea schimbari radicale, pe fondul sentimentului "asa nu se mai poate". In zonele unde va fi vizibila eclipsa este posibil sa apara fenomene meteo ciudate, chiar dezastruoase.

Pentru a afla care sunt influentele pentru fiecare zodie in parte, urmariti horoscopul zilei de 22 iulie.

Va dorim eclipsa inteleapta si iluminatoare!Astro Shop

Cele mai noi articole