21 decembrie 2012- Alchimie interioara constienta

Autor: Nicoleta - miercuri, 19 decembrie 2012, 1187 vizualizari
21 decembrie 2012- Alchimie interioara constienta

Cand ne gandim la apocalipsa, de cele mai multe ori avem imaginea unui sfarsit exterior, fizic. Ca si cand exteriorul ar putea exista fara de interior. Ca si cand la asta se reduce totul. Prin urmare, daca tot e sa vorbim de apocalispa, atunci sa ne referim la una interioara.

In urma nenumaratelor scenarii legat de aceasta data calendaristica, oamenii rasnesc tot mai multa frica. Unii cred ca va veni sfarsitul si se pregatesc intens de ceva vreme (si-au facut provizii, au sapat buncare etc), cu frica generata de scenariul mortii. Altii dau din umeri si baga mana in foc ca nu se intampla nimic. Iar altii pur si simplu cred intr-o trecere la un alt nivel de constiinta. Orice scenariu ar crede fiecare, frica se simte in aer, tot mai densa, precum o pacla.

La solstitiu, suntem atinsi de Degetul lui Dumnezeu

Pe 21 decembrie are loc solstitiul de iarna, ziua in care Soarele este cel mai indepartat, ziua cea mai scurta din an. Configuratia astrologica a acestui moment, avand in rolul principal Yodul (Degetul lui Dumnezeu) format de Pluto, Saturn si Jupiter, vorbeste despre transformare, moarte si renastere, un proces purificator insotit de durerea unor pierderi. Insa nu e obligatoriu ca pierderile sa fie exterioare, ci ele pot fi mai ales interioare. Pluto (Capricorn), avand un rol important pe harta momentului, parte din aspectul numit yod, fiind cunoscut ca un fel de frate mai mare al lui Saturn, sustine si sporeste transformarea, invitandu-ne in profunzimea fiintei, la intalnirea cu fricile cele mai intense, pentru a elibera si purifica emotiile si programele vechi care au facut din noi prizonierii ego-ului, conditionarilor si fricilor.

Saturn vorbeste despre structura, organizare, cristalizare, restrictii. Aflat in sextil cu Pluto, si in tranzit prin Scorpion, indica o restructurare interioara, inainte de cea exterioara. O reasezare a emotiilor, dar si o frica puternica, resimtita la nivel colectiv.

Jupiter (Gemeni) preia intreaga incarcatura energetica a yodului. Spre el se indreapta valul urias de energie, pe "umerii" sai sta gasirea culoarului luminos si a solutiei. Iar solutia pare sa fie renuntarea la convingeri, crezuri, programe vechi. Jupiter este ghidul care ne arata lumina de dincolo de intuneric, dar pentru a ajunge acolo, e necesar sa ne asumam si sa binecuvantam intreg procesul, asa cum este el. Apoi, sa fim deschisi spre a face trecerea catre un nivel de constiinta extins, catre o noua religie bazata pe iubire si libertate interioara.

Kiron, vindecatorul spiritual interior, nu sta deoparte. El sustine procesul transformator, vindecand cu iubire orice rana. Kiron ne aminteste ca singura cale acum este iubirea, iubirea neconditionata. Venus este si ea prezenta, moderand "negocierea" dintre minte si inima, dintre vechi si nou, dintre exterior si interior. Venus pledeaza pentru armonie si iubire, insotindu-ne ca o lanterna in calatoria noastra pe taramuri inca neexplorate. 

Una peste alta, intunericul despre care s-a tot vorbit (scenariul celor trei zile de intuneric) poate fi frica noastra ancenstrala, care acum atinge niveluri paroxistice si necesita a fi eliberata la nivel colectiv. Apocalipsa, daca tot e sa folosim acest termen, nu este altceva decat sfarsitul unei ere dominate de durere, insuficienta, frica, limitare, vinovatie, control, conditionare, ego. 

Schimbarea esentiala este trecerea de la frica la iubire, de la ratiune la simtire. Sigur ca procesul nu e usor, iar pentru unii poate fi chiar inexistent. Unii oameni aleg constient trecerea, altii se tin strans de vechi. Unii simt ca se intampla ceva, altii dau din umeri si neaga totul. 

Christosul pe care unii il asteapta nu este altceva decat constiinta christica, iubirea neconditionata, un alt nivel de perceptie, activarea maestrului interior, deschiderea inimii catre iubire si compasiune. 

Dincolo de frica invadanta si paralizanta a acestor zile, care ne trece prin simptome care mai de care mai greu de inteles de mintea noastra (fizice, emotionale, energetice, psihice etc), e necesar sa ramanem centrati, prezenti. Sa respiram constient (unii dintre voi ati observat ca nu aveti incotro, pentru ca pur si simplu organismul cere tot mai mult aer). Respiratia aduce in corp, cu fiecare inspiratie, energie noua, si elimina, cu orice expiratie, energie veche si blocaje. Prin urmare, respirand pur si simplu constient, putem ajuta procesul de trecere. Apoi, e esential sa ne ascultam intuitia si sa mergem acolo unde ne indica ea. 

Cat despre fenomene extreme in plan fizic, material, exterior, e posibil orice, ca rezultat si oglindire ale constiintei colective. La cat de puternice si amestecate sunt emotiile, nu e nimic imposibil. Sa nu uitam insa ca lumea exterioara este reflexia lumii interioare si ca, ceea ce vedem, realitatea fizica la care asistam, este doar o proiectie a starii interioare. Prin urmare, cel mai sigur loc in care sa fim este inima, cea mai sigura cale este cea croita in si din iubire, iar cea mai benefica hrana este credinta. 

Calatorie binecuvantata tuturor!

Din inimă,

Nicoleta Svârlefus

*Sursa imagine: http://darkstarastrology.com/december-21-2012/Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole