2014- Anul Calului de Lemn. Previziuni generale

Autor: AstroCafe.ro - joi, 30 ianuarie 2014, 2939 vizualizari
2014- Anul Calului de Lemn. Previziuni generale

Anul Calului de Lemn incepe pe 31 ianuarie 2014 si va dura pana pe 18 februarie 2015 .

În astrologia chineză, Calul reprezintă un animal interesant, spun acest lucru, deoarece chinezii considerau că dacă în anul Calului, mai ales al celui de Foc, se năştea o fată, erau nenorocoşi, pentru că aceasta nu se supunea energiei feminine yin. 

Pe de altă parte, Calul este considerat un animal nobil, el reprezentând independenţa,  considerat foarte sigur pe sine, fiind în acelaşi timp popular dar şi maiestuos.

Îi este atribuit elementul Foc, culoarea roşie, punctul cardinal Sud, rezonanţa lui fiind de natură  spirituală.

În general, anii guvernaţi de Cal aduc schimbări, mişcări de eliberare, acţiuni rapide, dinamism dar şi muncă; induc o energie puternică, care, în 2014, este alimentată de elementul Lemn, ceea ce presupune eforturi deosebite, epuizante de cele mai multe ori, şi care nu-şi arată rezultatele imediat.  

Foarte multă energie va fi folosită în comunicare, şi cu siguranţă nu vom duce lipsă de promisiuni, de discursuri sau teorie, fiecare dintre noi dorindu-şi să se facă ascultat şi auzit. Mai mult decât în alţi ani, vom fi mai temători, îndoindu-ne, suspectând sau ezitând fiindcă ne temem de eşec. În foarte multe situaţii, vom prefera să abandonăm în caz de insucces, căutând noi căi de acţiune sau schimbând direcţia sau vorba de la caz la caz. Cumva arta eschivării va fi adusă la măiestrie, indiferent de metodele folosite. Pe de altă parte, de multe ori atitudinea de care vom da dovadă este necugetată, dând naştere la confuzii sau greşeli, căci vom fi destul de neatenţi, pentru că vom avea tendinţa să acţionăm în mai multe direcţii deodată. 

Partea bună a acestui an este aceea că fiecare dintre noi va avea mult mai dezvoltat sentimentul compasiunii, fiind sincer interesaţi de problemele altora, chiar dacă, din acest motiv putem fi mai indiscreţi decât de obicei. 

Tendinţa anului este aceea de a fi neliniştiţi sau îngrijoraţi. Claritatea gândurilor, limpezimea lor şi un proces bun de gândire pot să aducă succesul. În plus, în acest fel, suntem capabili să ne ”hrănim” singuri, din interior, şi să ne sprijinim pe propriile puteri aşa încât NEVOILE nu ne transformă în săraci, ci vom fi bogaţi în resurse interioare. 

Energia acestui an este legată de asumarea responsabilităţii pentru propria viaţă, adică de procesul de MATURIZARE. Societatea noastră este plină de copii necrescuţi, care tot caută o mamă (guvernul, primăria, angajatorul, partenerul, copiii, prietenii etc.) care să le îndeplinească nevoile. Aici este nevoie de consecvenţă şi atenţie, pentru că este momentul ca fiecare să-şi asume ceea ce are de făcut.

Este un an în care fiecare ar trebui să-şi dedice timp pentru a studia ceva nou, pentru a se perfecţiona şi a-şi completa planul mental. Această hrană intelectuală va aduce o calmare a grijilor şi liniştire. 

Financiar, vom avea resursele necesare pentru a pune în practică idealurile noastre cele mai importante, adică cele care ne reprezintă şi fac parte din fiinţa noastră. La nivel global se poate înregistra o uşoară creştere, dar aceasta poate fi mult încetinită datorită lipsei de consecvenţă şi profesionalism, sau chiar a unor false promisiuni, de fapt nefondate.

Din punct de vedere sentimental, se poate spune că fiecare dintre noi va resimţi destul de puternic dorinţa de libertate. Aşa că este important, pentru a ne păstra relaţiile de cuplu, să acordăm credit partenerilor de viaţă, să-i susţinem în activităţile care-i pasionează, să fim cât mai tandrii şi apropiaţi, petrecând multe momente în mijlocul naturii. Acţiunile de cuplu, obişnuite până acum, vor fi mai greu de realizat, datorită preocupărilor personale, care se vor situa în prim plan.

Cât priveşte sănătatea, dacă privim acest an din perspectiva celor 5 elemente, Calul căruia îi corespunde elementul Foc, de fapt el este asociat cu solstiţiul de vară, are asociat în 2014 elementul Lemn; acesta susţine Focul, îl înteţeşte, aducând de foarte multe ori situaţii extrem de complexe, inflamate, dificil de gestionat, dar care se epuizează la fel de repede, şi multă nelinişte. De aceea consider că acest an va fi extrem de solicitant, obositor atât fizic cât şi psihic. Astfel încât putem resimţi numeroase probleme de sănătate, cel mai puternic fiind afectate ficatul, inima şi sistemul circulator. 

Cred că este posibil ca sistemul imunitar şi cel limfatic să fie suprasolicitat de o mulţime de infecţii virale complexe, de tipul HPV, hepatite sau o slăbire a rezistenţei organismului care se poate manifesta prin alergii sau alte manifestării destul de nespecifice şi greu de definit. Vezica biliară şi intestinul subţire este bine să fie cât se poate de mult protejate, fiind importantă alimentaţia cât mai simplă şi naturală. 

De asemenea splina trebuie susţinută, ea fiind cea care generează energie ficatului, de aceea este important să ne acordăm timp pentru a face tot ceea ce ne bucură şi ne crează o stare de bună dispoziţie.

Citeste si "2014, anul Calului de Lemn. Previziuni pentru fiecare zodie"

Astrolog Gabriela Apostol  

www.mirabilys-magazin.ro

Dacă vrei să participi la discuţii şi să primeşti informaţii despre Anul Calului de Lemn poţi participa la seminarul sustinut de Gabriela Apostol si Felicia Ionita. Vezi aici detalii. 


*Imagine: www.holidaysbee.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!
Astro Shop

Cele mai noi articole