2013, Anul Comunitatii

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 18 octombrie 2013, 1930 vizualizari
2013, Anul Comunitatii

Noi suntem schimbarea. Noi ne schimbam. Intram intr-o noua lume minunata.

Minunata, pentru ca avem nevoie de curaj pentru a face fata unor provocari; noua, pentru ca simtirea, mai degraba decat mintea, va lua acum rolul de lider pentru societatea si planeta noastra.

Am ajuns la capatul drumului in ceea ce priveste vechile cai si resurse. Deci acum, vom folosi inventivitatea noastra interioara pentru a crea noul si pentru a ne adapta, asa cum au invatat sa se adapteze multe alte generatii inaintea noastra.

Schimbarea cu care ne confruntam este la un nivel de maiestrie.

Noi, ca si fiinte umane, avem, programate in corpurile noastre, in memoria noastra celulara, toate schimbarile prin care omenirea a trecut inainte. Dar niciodata inainte terenul de joc nu a fost asa de vast. Acest lucru este palpitant si uneori intimidant.

Traim pe o planeta a dualitatii si vom continua sa experimentam dualitatea asa cum pasim catre un sentiment mai mare de putere personala, si prin aceasta, catre conexiunea colectiva. Am fost invatati, de atat de multi ani, sa ne separam unul de celalalt, de noi insine, sa ramanem mici, sa ne temem de lipsa, sa vrem mai mult. Invataturile din exterior ne-au tinut prinsi, precum un grup, intr-un cerc al dorintelor, nevoilor, al senzatiei de singuratate, al sentimentului de pierdere si separare.

Acesta este felul in care am functionat, dar ne schimbam. Si in timp ce calatoria de la separare la o mai mare unitate poate suna perfect, aceasta calatorie poate fi nesigura.

Poate fi o metoda puternica care te poate duce rapid in locuri din tine pe care nu le-ai experimentat nicodata pana acum. Si asta, pentru multi dintre noi, a inceput sa se intample din ce in ce mai rapid in ultimii ani. Deci, pentru aceia dintre voi care cunosc acest lucru, 2013 aduce un pic mai mult din toate astea, dar mai ales, o mare expansiune si traire.

Dar fiti constienti ca cei mai multi din jurul vostru vor trece prin acest impuls interior catre o sensibilitate mai mare. Si, in functie de cat de capabili sunt ei de a naviga, si a suporta, de-a lungul acestei calatorii, aceasta va afecta in mod direct felul in care ei actioneaza sau reactioneaza in exterior.

Amintiti-va, totul este energie.

Cu cat esti mai capabil sa iti intruchipezi inima (centrul) cand te afli in preajma altora, tu oferi o noua limita posibilitatilor. Tu manifesti un nou fel de a fi. Si, aceasta este o cale a fiintei interioare care s-a nascut prin acceptarea, in intregime, a celor mai importante aspecte ale invataturilor si exemplelor pe care le-a vazut sau simtit de-a lungul anilor.

Dar tu aduci aceste aspecte in corpul tau si le contopesti cu personalitatea ta unica, sufletul tau unic si campul tau energetic unic.  Deoarece faci asta, devii mai mult. Ai devenit una. Ai devenit tot.

Nu fi surprins daca singuratatea si izolarea apar in aceasta calatorie, caci pentru a deveni intreg e necesar sa renunti la orice idee legata de separare si izolare.

Atat de multe din lectiile primite de-a lungul secolului trecut au fost concepute pentru a ne tine pe loc - atat de multe sisteme din ultimul secol au fost concepute pentru a ne tine blocati. Pentru aceia dintre voi care sunt constienti de acest lucru, nu exista nici o victima in aceasta experienta. Este pur si simplu ceea ce este.

Si intelege ca cei de la putere isi pierd puterea. Cei care au avut putere asupra altora sunt in curs de reechilibrare ca si noi ceilalti, chiar acum. Noua lume va fi cu adevarat una a comunitatii - una in care cine esti, si ce faci pentru a contribui este vital pentru viitorul vietii pe Planeta Pamant.

Deci, mai mult ca oricand, fii constient de locul spre care iti indrepti atentia si concentrarea. Te concentrezi pe frica transmisa prin intermediul stirilor? Te concentrezi pe rasunatoarea violenta  din cultura noastra populara? Cum te fac, frica si violenta, sa te simti?  Observa acest lucru, si intreaba-te de ce ai nevoie de acel focar exterior pentru a deplasa frica sau adrenalina prin sistemul tau. Este un model de comportament care ni s-a dat si a fost incurajat. Intrebarea ne ajuta sa ne deconectam de la a fi concentrati pe astfel de lucruri. 

Si acum, este mai greu decat oricand sa fii decuplat. Comportamentele incoerente au costat Pamantul nostru, asa cum comportamentele incorerente au costat cresterea noastra individuala. Si cand cresterea noastra individuala este contestata, cresterea lumii noastre e contestata. Acesta este motivul pentru care, in ultimii ani, atat de multi au simtit chemarea de a schimba cine sunt ei, convingerile lor, maniera in care isi tratau corpul. Si acest val continua sa creasca. Si multi dintre voi sunteti deja lideri ai noului Pamant.

Nu va fi usor intotdeauna. Asa cum pozitivitatea, in ceea ce priveste viitorul nostru, este vitala, asa este si realitatea.

Resursele de pe planeta noastra nu ne mai pot sustine ca si pana acum. Si in timp ce ne adaptam, este de datoria noastra sa lucram ca o comunitate in domeniile care ne pasioneaza cel mai mult, precum individualitati care vor crea aceasta tapiserie a schimbarii. Deci, nu va functiona sa stai acasa si sa astepti ca ceilalti sa produca acele schimbari, pe care esti frustrat ca nu le vezi.

Unele dintre cele mai intelepte cuvinte care ne-au fost daruite de o alta fiinta umana au fost: "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi". Fiind o victima este inconfortabil. Nu este un loc placut in care sa fii. Nu este un loc extins. Si suntem victime atunci cand aratam cu degetul si ii condamnam pe ceilalti.

Blamarea si invinovatirea unuia de catre altul ne vor incetini. Daca nu va place ce fac cei din jurul vostru, echilibrati acel comportament prin concentrarea energiei in directia opusa. Si prin asta, veti fi un exemplu.

Suntem cu totii conectati si ne ridicam cu fiecare energie a celorlalti. Pe cat de mult am fost o societate invatata sa foloseasca cuvintele, si sa permitem mintii noastre sa conduca de cele mai multe ori, faptul ca vorbele celorlalti sunt ceea ce ne afecteaza, nu este adevarat. Ceea ce e adevarat este ca energia altora ne afecteaza, iar cuvintele sunt cartea de vizita pentru energie si reprezentarea ei. Stii ca acest lucru este adevarat. Pentru ca atunci cand intri intr-o camera, nu ai nevoie sa porti o conversatie cu cineva din cealalta parte a camerei pentru a stii ca exista ceva la ei care te atrage.

Energia vorbeste; si energia va continua sa vorbeasca, cu voce tare, pe planeta noastra - dar, la fel de necesare sunt actiunea si unirea fortelor comunitatii pentru aceasta schimbare planetara.

Vestea buna este ca, atunci cand te oferi sa dai ceva inapoi planetei noastre si sa lucrezi pentru a aduce schimbarea pe care iti doresti sa o vezi, pentru Pamant, pentru oameni si pentru creaturile planetei, vei reveni la viata. Vei deveni mai viu decat ai experimentat vreodata.  Corpul tau senzorial se va bucura de prezent asa cum nu a facut-o pana acum.

De foarte mult timp, noi, ca si grup, am fost incurajati sa ne slabim simturile. Asta nu e vina aproapelui tau. Nu exista nici o persoana initiala de vina pentru asta. Este pur si simplu ceea ce am parcurs pana acum.  Si in timp ce intotdeauna exista optiuni, create de Pamant pentru fiecare din noi, exista, de asemenea, un destin. Si acesta este momentul care a fost destinat.

Aceasta este o perioada de mari schimbari. Si noi, fiinte umane care traim aici, chiar acum, suntem parte din alegerea a cat de departe vrem ca schimbarea sa mearga.

Responsabilitatea, ca si energie, este importanta printre multi dintre voi. Aminteste-ti ca esti doar o singura persoana si nu iti poti asuma responsabilitatea pentru ceea ce vezi ca se intampla in jurul tau, si iti aduce tristete sau te face furios. Dar iti poti asuma responsabilitatea pentru ceea ce tu, ca persoana, poti face pentru a schimba ce vezi in jurul tau.

Acesta este un proces de a deveni ceea ce am descris eu. Si, in functie de locul in care te afli in acest proces, fie te simti viu si pregatit, fie te simti obosit si eliberezi multe aspecte ale vechii tale pesonalitati, si multe din credintele tale vechi, ceea ce poate fi inconfortabil. Intelege ca energiile planetei noastre urca mai repede si mai repede decat pana acum. Si asta ne afecteaza si pe noi, de asemenea.

Deci preda-te in fata a ceea ce iti cere corpul tau. Du-te la culcare in mijlocul zilei, daca de asta ai nevoie, si poti sa o faci. Incepe sa ai incredere in corpul si in simturile tale si raspunde-i, caci a tot fost incurajat sa se de-senzibilizeze. Aceasta de-sensibilizare ne-a permis, multora dintre noi, sa ramanem orbi la ceea ce se intampla  in jurul nostru.

In ultimii ani, multe adevaruri au fost explicate - despre viata, energie si spirit, si despre puterile care sunt in lumea noastra si sistemele care ne-au oprimat, atat de mult cat am suportat.

Vina si furia te incetinesc si acestea sunt doar o parte a unui proces dureros. Daca ai nevoie sa simti cum aceste aspecte se elimina din sistemele tale, caci tu le-ai sustinut pana acum, fie ca ele sunt ceea ce ai experimentat sau ti-au fost transmise in copilarie, sau tu ai fost predispus la a directiona energia in acest fel, prin toate mijloacele, atunci treci prin acest proces. Dar nu-l folosi in lume, caci acesta va recicla doar furie, vina, judecata, energii care nu promoveaza viata; ci, in schimb, pastreaza energiile moarte.

Furia, ca o forma de miscare a energiei, este o parte din noi, ca fiinte umane. Insa furia, ca o forta pe care o folosim impotriva celorlalti, doar recicleaza mai multa si mai multa opresiune si frica.

Sensibililor, cunoasteti-va limitele. Multi dintre noi au lucrat cu acestea in ultimii ani, astfel ca suntem puternici si pregatiti pentru nasterea acestei noi lumi in scopul de a contribui. Daca va simtiti prea sensibil sau prea necopt, centrati-va pe corp. Ajuta-ti organismul sa isi depaseasca traumele, acorda-i spatiul si linistea de care ai nevoie pana cand vei incepe sa te simti mai puternic. Atunci te vei re-motiva si va fi mai usor sa iti reiei locul.

Urmatorii doi-trei ani, in termenii propriei experiente a inimii, a vietii, a simturilor tale, a imaginii de ansamblu a retelei vietii si a modului in care traim, vor fi plini de uimire si noi experiente. Dar, va fi de asemenea si experienta de a observa demontarea vechiului tau adapost, luat pe sus, sau in unele cazuri, demolat. Acest fapt are nevoie de timp pentru a fi reglat.

Deci, mai mult decat orice altceva, fii bun cu tine insuti.

Multe din cele ce ni s-au predat in societate au fost desemnate sa ne faca sa fim mai severi cu noi insine. Indiferent ca acea judecata este legata de aspectul tau, de felul de a fi sau de acele lucruri la care nu crezi ca esti bun. Recunoaste ca toate aceste idei sunt iluzii cu care am fost hraniti. Dar atunci cand sunt combinate cu emotii, aceste iluzii devin in interiorul nostru foarte reale.

Deci, daca v-ati lua un angajament acum, consimtiti sa fiti mai buni pentru si cu voi insiva. Te asigur, ca daca ti s-ar da o sentinta pe viata prin care ai mai avea de trait una sau doua saptamani, vei incepe cat de curand sa fii mai mai bun cu tine si sa-ti deschizi simturile, astfel incat vei respira cu adevarat aceasta ultima rasuflare a vietii si vei experimenta ceea ce ne ofera aceasta experienta planetara.

Fii bun cu tine insuti si fii bun in comunitate. Pentru ca forta noastra sta in comunitate. In comunitate sta puterea noastra. Si aceasta tesatura a vietii va duce Pamantul si omenirea catre un nou plan al existentei.

Lee Harris 

www.leeharrisenergy.com

*Acest articol a fost preluat si tradus cu acordul scris al autorului. Orice preluare se va face cu acordul scris al Astrocafe.ro. Multumesc.

*Traducere: Cristina Ciobanu

*Sursa imagine: www.artservingspirit.com



Astro Shop

Cele mai noi articole