2012: Previziuni numerologice

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 14 ianuarie 2012, 1416 vizualizari

2012 este un an de vibratie 5 (2+0+1+2=5). Iar principalele atribute ale acestui numar sunt libertatea, independenta, mobilitatea, inteligenta si comunicarea.

2012 la nivel personal

Anul acesta, avem o dorinta iesita din comun de a ne emancipa, de a ne depasi limitele. Iar aceasta trecere dincolo de zona cu care suntem obisnuiti inseamna doua directii principale pentru toata lumea: nevoia de a cunoaste mai mult si de a calatori in locuri pe care nu le-am mai vazut.
Este un an de asimilare de noi cunostinte, de aceea putem invata lucruri la care pana acum nu am avut acces si ne putem aventura in domenii inedite, pe care pana acum nu le-am mai exloprat. Este si un an al curiozitatii, astfel, cu cat ceva ni se pare mai iesit din comun, mai bizar, poate chiar mai dificil, cu atat mai mult va exercita asupra noastra o atractie mai mare. Suntem deschisi la provocari, intelectul nostru cauta stimulente, de aceea este un an in care putem invata mult si multe! Cartile si articolele ar trebui sa circule foarte bine, este un an al lecturii si al discursurilor, cererea de informatie este foarte mare.
Studiile sunt avantajate, la fel si calatoriile! Putem sa ne miscam mult in interiorul sau in afara granitelor, calatoriile pot deveni o sursa principala de divertisment. Petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai agreabil ar trebui sa fie si ea o prioritate in anul 5.

2012 aduce si riscul de a ne risipi energiile in toate directiile. Ne dorim sa stim cate putin din toate, sa gustam cat mai multe experiente, de aceea e foarte bine sa ne dozam eforturile si sa punem pe cineva sa ne traga de maneca de cate ori deviem prea tare. Suntem, de altfel, intr-un an cu vibratie.. jucausa. Planeta Mercur corespunde in astrologie vibratiei 5. De aceea, putem vedea din nou viata cu ochi de copil. Numai ca, asemenea copiilor, trebuie sa invatam sa avem rabdare! Suntem intr-un an care stimuleza pornirile impetuoase, spontane, nicidecum actiunile indelung planificate. Si tocmai de aici pot proveni pierderile majore (de timp, de bani etc.). Suntem predspusi la riscuri, de aceea e bine sa actionam in baza unui plan! Mai ales speculatiile financiare pot provoca pagube majore! E bine sa investim numai acolo unde ne putem pune in valoare talentele si calitatile!

Anul acesta mai mult decat oricand, graba strica treaba!

Suntem tentati sa ne castigam independenta, in principal la nivel financiar. De aceea, anul de vibratie 5 incurajeaza libera initiativa si iesirea din relatia de subordonare patron-angajat. Succesul poate veni mai ales pe cont propriu, prin initiativa privata. Calitatea de angajat nu prea garanteaza anul acesta cresteri spectaculoase ale nivelului de trai. Dimpotriva, desprinderea de sistem, iesirea din rutina, schimbarea regimului de lucru promit destul de multe beneficii temerarilor care isi iau zborul si aleg sa se arunce in gol. Conditia de baza ramane aceeasi: noua directie de actiune sa fie valorificarea unui talent sau punerea in practica a unor studii sau cunostinte, nicidecum vreo speculatie ori vreo lovitura financiara cu scopul imbogatirii rapide si facile! In 1994 (an tot de vibratie 5), afacerea Caritas a saracit mii de romani dornici sa-si umple buzunarele fara sa munceasca pentru banii care ar fi urmat sa le pice din cer!

Financiar, e posibil sa fim ademeniti cu credite ispititoare, numai ca, in timp, sunt sanse mari ca ratele sa creasca din cauza inflatiei. Anul 5 nu prea favorizeaza imprumuturile, care contin capcane ascunse. Mai degraba inchiderea unor credite este favorizata. Mare grija la acte si documente, cititi bine conditiile inainte sa va puneti semnatura!

De independenta vorbim si la nivel relational, pentru ca este si un an al... ispitelor. Firea aventuroasa ii poate impinge pe multi la pasi gresiti in afara vietii de cuplu si a angajamentelor asumate. De aceea, lectia afectiva a anului este statornicia, deci fidelitatea!

Anul acesta, informatia circula cu viteza luminii. Informatiile se leaga rapid intre ele si reusim sane conectam aproape instantaneu la aceleasi benzi de frecventa. De exemplu, vorbim despre “branza”, deschidem televizorul si unul din primele cuvinte pe care le auzim este “branza”. Ne gandim la cineva pe care nu l-am mai vazut de mult, iar peste doua zile respectivul ne da telefon.

5 este anul comunicarii, de aceea putem reinnoda relatii si putem lega noi prietenii. Relatiile se pot extinde si dincolo de granite, ele putand fi consolidate prin vizite in strainate sau prin venirea in tara a unor straini pe care-i cunoastem.
Dinamismul este un alt aspect al anului de vibratie 5, asa ca vom uza la maxim de aparatele tehnice si mecanice. Anul favorizeaza achizitia de mijloace de comunicare (telefon, computer etc.) sau de transport (masina, motocicleta etc.).

Ca sa fim in forma, in 2012 avem nevoie sa comunicam si sa ne deplasam!

Activitatile fizice sunt mai mult decat recomandate, iar cele mai indicate modalitati de reechilibrare energetica sunt iesirile in aer liber, in locuri curate, in mijlocul naturii, sau activitatile sportive. Mare parte din energie se concentreaza la nivelul bratelor, de aceea e bine sa facem ceva cu mainile! Cand vorbim, avem tendinta de a gesticula in exces. Daca nu practicam un sport “de mana” (tenis, badminton, volei, handbal etc.), este indicat sa ne folosim indemanarea (de la pictura sau crosetat pana la ikebana sau confectionarea unor produse de artizanat).

Anul 2012 poate fi anul tinerilor! Ei se pot afirma prin performante notabile care sa depaseasca experienta celor maturi. De aceea, anul acesta se actualizeaza proverbul “Vai de parintii care nu asculta de copii!”. Adultii de orice varsta ar trebui sa invete din aerul proaspat, inovator, chiar aventuros, deschis la noi orizonturi al celor care stiu sa priveasca viata cu optimism si zambetul pe buze!
Dar asemenea celor tineri, vom avea cu totii de invatat sa fim disciplinati, deci sa ramanem concentrati pe ceea ce ne dorim cu adevarat daca vrem sa reusim! Mai mult, este un an in care e bine sa incercam sa obtinem tot ce vrem prin merite personale, fara sa pacalim, sa inselam sau sa profitam de pe urma altora! Jocurile de noroc ar putea surade multora dintre cei care se bazeaza mai mult pe Providenta si mai putin pe ei insisi, numai ca ele vor fi cu siguranta aducatoare de castig pentru cei care detin astfel de afaceri, nu pentru jucatori.

Cu toate acestea, 2012 este un an oportunist, asa ca bine sa fim pe faza si sa nu ratam nicio portita care ni se deschide prin intermediul unui om sau eveniment !

In ceea ce priveste starea de sanatate, impulsivitatea poate conduce la accidente, asa ca mare atentie la drum! O alt zona de impact medical sunt bratele si degetele, unde se poate localiza durerea. Mai mult, aparatul respirator (caile respiratorii, plamanii) este o zona extrem de sensibila. Suntem predispusi la viroze, la afectiuni de natura contagioasa. E posibil ca bolile copilariei (varicela, pojar etc.) sa aiba o larga raspandire nu doar in scoli, ci si la persoanele adulte care nu le-au contactat la vremea lor.
Anul acesta foarte dinamic, in care ne solicitam la maxim din punct de vedere intelectual si fizic, nu are cum sa nu lase urme la nivelul sistemului nervos. Epuizarea se poate traduce prin stari de anxietate, prin insomnie, prin dificultati de a ne relaxa si de a ne odihni. Cel mai greu ne va fi probabil sa iesim din minte, deci sa nu mai gandim tot timpul. Si tocmai aici ar trebui sa ne autoeducam in 2012 : sa invata sa ne deconectam, sa nu fim prezenti fizic aici si cu gandul in cu totul alte 10 parti deodata. In anul de vibratie 5 sunt indicate exercitiile de relaxare si tehnicile de meditatie. De aceea si sportul are pe aceasta vibratie 5 rol terapeutic, intrucat oboseala fizica, deci concentrarea pe corpul nostru, potoleste mintea!

Culorile anului: violet / mov / roz.

2012 la nivel global

Cum anul 5 este al depasirii granitelor, e de astepat si in 2012 declansarea unor ciocniri armate. Miscarile de trupe si misiunile de ocupatie sunt o certitudine istorica in anii de vibratie 5 (numai daca ne amintim de 2003, cand SUA au ivadat Irakul). Mai mult decat atat, daca anul 4 (2011) a adus schimbari de regim, in special in tarile nord-africane, dar nu numai, anul de vibratie 5 a consemnat eliminarea de pe scena politica a unor lideri prin asasinat, asadar de data aceasta nu intregul sistem, ci capul ierarhiei este vizat (asasinate : 2003 – premierul sarb, Zoran Dindic; 1940 – Nicolae Iorga ; 1922 – presedintele de atunci al Poloniei ; 1913 – regele Greciei). Mai mult, in anii de vibratie 5 au izbucnit conflicte civile care au facut sute de mii de victime (genocidul din Rwanda, in care au murit 800.000 de oameni si deportarile masive din Uniunea Sovietica au aut loc in ani de vibratie 5). Asadar, sunt de asteptat represalii impotriva populatei care se opune regimului totalitar (deja, la inceput de 2012, cazul Coreei de Nord, unde cei care nu au plans la moartea presedintelui au fost trimisi in lagare de munca).

Progrese remarcabile sunt de asteptat in anul 2012 in umatoarele domenii :
-    tehnologie ultramoderna si audiovizual – de exemplu in 1985 a inceput sa se vanda sistemul de operare Microsoft Windows ; cinematograful a fost brevetat in 1895 (de fratii Lumiere, care au proiectat si primul film); tot pe ani de vibratie 5 s-a inventat microfonul (1877 – Emil Berliner) si s-a pus in functiune primul semafor (1868 – la Londra); au luat nastere institutii importante de radio sau televiziune (BBC - 1922).
-    transporturi – anii de vibratie 5 incurajeaza infrastructura, indeosebi construirea de cai de acces, canale, poduri, tuneluri si pasaje.
-    tehnologia constructiilor de masini: anii 5 stimuleaza vanzarile, dar si inovatiile pe acest segment ; pe ani de vibratie 5 s-a inventat motorul Diesel (1895), iar anterior, primul automobil de linie pe benzina (Carl Benz, 1886); noile modele, exporturile si extinderea pietei de desfacere sunt cheile succesului;
-    comunicare (cursuri, traininguri), servicii de telefonie si internet.

Pretul petrolului, in 2012, e de asteptat sa dea tonul intregii economii mondiale! Aceasta e posibil sa fie miza majora ce sta in spatele dorintei de control asupra anumitor regiuni ale lumii (de exemplu Iran, Venezuela etc.).

2012 poate sa consemneze fenomene meteo extreme! In ani de vibratie 5 au existat aproape invaribil revarsari de ape (inundatii, viituri), tornade in zone in care era putin probabil sa se prouca asemenea fenomene, cicloane tropicale, uragane etc. Principalele pericole vin de la apa si de la vant. De asemenea, anul 5 aduce un risc seismic crescut (si in Romania a fost cutremur in 1940; 9000 de morti in Mexic in 1985, pagube inestimabile in China, in 1931). Pe langa dezastrele naturale, anii 5 au adus de-a lungul timpului accidente maritime (scufundari de nave cu sute de pasageri) si incendii importante, unele chiar premeditate).

In ceea ce piveste starea de sanatate, anul 5 fiind anul in care viteza de circulatie este cea mai mare, exista un risc crescut de declansare a unor epidemii! De-a lungul timpului am avut virusul SARS (in 2003), gripa asiatica in China (1958) etc.

La nivel international, 2012 poate fi un an de afirmare a tinerilor, cu posibilitatea de a fi stabilite recorduri minime de varsta (categoria: cel mai tanar...). De pilda, in sport, Nadia Comaneci facea senzatie la Montreal in 1976 (14 ani), iar Boris Becker devenea cel mai tanar tenismen castigator la Wimbledon in 1985 (17 ani si 7 luni). Asadar, la Olimpiada de la Londra din aceasta vara, putem asista la revelatii venite din partea unor sportivi din noul val.

In anii de vibratie 5, accentul social ar trebui sa se puna pe generatia tanara, deci pe educatie si pe sistemul de invatamant! Scoli importante s-au infiintat in anii de vibratie 5. Si 2012 poate fi anul unor reforme majore in sistemul de invatamant, cumulate cu o crestere a ratei scolare de succes.
Anul 2012 ar trebui sa audca sanse pentru tineri, accentul pe construirea a viitorului, centrarea pe sistemul de invatamant, investitia in copii si in profesori! Educatia este un factor-cheie in 2012. La fel si incurajarea initiativei private, precum si dezvoltarea infrastructurii rutiere si feroviare.

Concluzie

2012 – un an cu perspective de prospetime, de innoire a unor tipare vechi de gandire, un an al promovarii de oameni noi si de tinere talente, de transformare a unor sisteme de gandire invechite, de depasire a limitelor, de curiozitate si elan, de independenta. Un an in care putem privi inainte cu optimism si in care ne putem detasa de ceea ce cred altii despre noi. Un an de comunicare, in care ne concentram pe cunoastere, pe studii si pe calatorii.

In 2012, anul de vibratie 5 ne invita pe fiecare dintre noi sa ne uitam in oglinda si sa spunem cu convingere:

“E bine sa fiu eu!”

Valeriu PănoiuCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole