15 sfaturi pentru persoanele empatice si foarte sensibile

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 19 martie 2014, 6501 vizualizari
15 sfaturi pentru persoanele empatice si foarte sensibile

Capacitatea empatica iti permite sa citesti si sa intelegi energia oamenilor. Aceasta capacitate poate fi genetica, transmisa de la o generatie la alta. S-ar putea sa impartasesti aceasta abilitate cu o ruda, asa ca arunca-ti un ochi pe arborele genealogic al familiei tale; pare ca si alcineva se potriveste cu aceasta descriere? Persoanele empatice au capacitatea de a scana energia altora precum gandurile, sentimentele si, eventual, evenimente de viata din trecut, prezent si viitor. Majoritatea persoanelor empatice nu sunt constiente de modul in care functioneaza cu adevarat aceasta si au acceptat ca sunt sensibile la energia altor oameni. Abilitatea de a percepe corect si de a reflecta patial energia altuia este o provocare. Acest dat ne permite sa ne orientam prin viata cu perceptia adaugata. E nevoie sa fii selectiv si sa faci fata acestor abilitati pe loc, altfel vei fi coplesit cu usurinta.

Iata cateva metode excelente pentru "a face fata":

1. Programeaza-ti timp cu tine:

Petrecerea timpului, singur, creeaza spatiul necesar pentru a elibera emotia, energia si stresul.

2. Afirmatiile pozitive:

Mesajele scurte antreneaza modelele de gandire. Un exemplu: "Permite-mi sa primesc ceea ce este cel mai bun si mai bine pentru mine, in acest moment".

3. Protectia:

Plaseaza un scut protector de lumina alba, care este in jur si te inveleste intr-un balon; aminteste-ti sa creezi un cordon de impamantare, astfel incat sa nu plutesti departe!

4. Curatarea chakrelor si echilibrarea:

Curatarea regulata a chakrelor iti va mentine campul de energie neocupat de energia negativa sau nedorita. Re-echilibreaza-le, prin aducerea in energia care va crea aliniere si armonie.

5. Centrarea:

Aliniaza-te cu spiritul si iesi din Ego. Incearca sa treiesti in momentul prezent si, indiferent ce emotii apar, exprima-le si elibereaza-le.

6. Cristale:

Unele persoane considera ca cristalele si pietrele pretioase ajuta la curatarea energiei negative si mentin echilibrul. Alege-le incercand diferite tipuri de cristale si acordand atentie modului in care te face sa te simti fiecare.

7. Uleiurile esentiale:

Uleiurile esentiale pot spori bunastarea. Alege ceea ce iti inalta sau iti calmeaza starea de spirit.

8. Iertarea:

Iertarea altora si iertarea de sine este unul din cele mai puternice instrumente pe care le ai. Ea iti va curata energia si iti va creste vibratia.

9. Impamantarea:

Avem un cordon de impamantare, in chakra radacina, care ne conecteaza la pamant. Fiind constient de acest fapt si folosind acest cordon, atat pentru a trimite energia negativa in pamant, unde este absorbita, cat si pentru a extrage energia hranitoare din centrul pamantului, iti va creste fluxul energetic.

10. Meditatia:

Linisteste mintea astfel incat sa poti sta centrat, fii prezent si asculta-ti vocea interioara.

11. Sunetele linistitoare:

Relaxeaza-te cu ajutorul muzicii si al sunetelor din natura.

12. Animalele si natura:

A fi in natura sau a petrece timp cu animalele de companie, este o cale minunata de a te relaxa, a curata energia si a fi conectat.

13. Afumarea:

Nativii Americani au facut acest lucru, cu rezultate foarte bune de-a lungul anilor. Arderea salviei, in timp ce declari o intentie, este o metoda foarte buna pentru curatarea energiei.

14. Yoga:

Yoga este eficienta deoarece combina respiratia, centrarea si impamantarea. Un mod minunat de a-ti ridica energia vibrationala.

15. Recunostinta si jurnalul intentiilor:

Incheie ziua scriind o lista de lucruri pentru care esti recunoscator si apoi declararea intentiei de a lucra in acea directie mentine fluxul energetic constant.

Lynn Zambrano

www.apeaceful-warrior.blogspot.ro

Traducere: Cristina Ciobanu
Sursa imagine: www.heavingtime.com


Astro Shop

Cele mai noi articole