11 iulie- Luna Noua in Rac si Eclipsa totala de Soare! Inceputuri abrupte, teste de rezistenta pentru relatii!

Autor: Nicoleta - duminica, 11 iulie 2010, 1582 vizualizari
11 iulie- Luna Noua in Rac si Eclipsa totala de Soare! Inceputuri abrupte, teste de rezistenta pentru relatii!

La ora 22:41, ora Romaniei, va avea loc o eclipsa totala de Soare, odata cu Luna Noua in Rac. Este un eveniment important, atat din punct de vedere astronomic, cat si din punct de vedere astrologic, avand in vedere efectele pe care le poate produce.
Harta ridicata pentru ora 22:41 indica un moment de Luna Noua cu Ascendent in Varsator si conjunctie Luna-Soare  in Rac, casa a 5-a. Luna Noua se produce in preajma Nodului Sud lunar si este sustinuta de Junona, prin conjunctie. Marte din Fecioara sprijina si el aceasta configuratie, formand aspect de sextil cu Luna si Soarele.

Avand in vedere ca eclipsele solare isi manifesta influenta pe o perioada de aproximativ 6 luni de la momentul producerii lor, este cu atat mai important sa intelegem si sa stim cum sa primim in viata noastra energia care se dezvolta acum.

In primul rand, e bine de stiut ca cele mai influentate vor fi semnele cardinale (Rac, Berbec, Balanta, Capricorn), care sunt chemate la schimbari, noi inceputuri. Insa toate celelalte zodii primesc influente si sunt provocate sa tina pasul cu schimbarile, cu inceputurile, cu noul.
Avand in vedere ca gazda acestei Luni Noi este Racul, se intelege ca emotiile vor fi intense, iar trairile vor avea ecou si in plan fizic (disconfort gastric de exemplu).

Ascendentul in Varsator vorbeste despre posibilitatea unor alegeri neasteptate si a unor directii de destin imprevizibile, dar si despre nevoia de a impartasi ideile cu ceilalti, sau chiar de a ne alia cu grupuri mari pentru a ne atinge obiectivele si a da contur intentiilor curajoase. Este o lupta intre vechi, clasic, conservatorism, siguranta, solitudine, (Racul) si nou, modern, risc, aventura, volubilitate (Varsatorul). Este momentul ruperii de unele tipare ale trecutului si adoptarii unor noi directii in viata noastra.

Luna Noua si Eclipsa de Soare totala se pare ca vor da un test de rezistenta si stabilitate cuplurilor. Probabil ca multi nativi, mai ales Raci, isi vor reconsidera atitudinea fata de oamenii dragi (copii, persoane iubite, soti/sotii, parinti), isi vor dori o noua directie in viata lor. Unii oameni se hotarasc sa se casatoreasca, altii sa se "arunce" intr-o relatie de iubire profunda, altii sa conceapa un copil, altii sa iasa dintr-o relatie. Schimbarile au iz de imprevizibil, inceputurile sunt abrupte.  In orice caz, sentimentele sunt intense, emotiile la fel. Vom simti tot mai multa duiosie, nevoie de a proteja, de a trai mai mult in inima, decat in minte si ratiune. Sensibilitatea si senzitivitatea sunt accentuate, asa ca e bine sa nu reactionam disproportionat chiar daca ne surpind gesturile si atitudinea celor din jur.

Vom simti nevoia sa ne impacam cu oameni din trecutul nostru si sa acceptam unele experiente din viata noastra, exact asa cum au fost. Este un moment de cotitura in viata fiecaruia, iar influenta acestuia se va intinde cel putin pe parcursul a 6 luni de acum incolo. Din punct de vedere fizic, sa fim atenti la alimentatie, pentru ca stomacul este mai sensibil.

Luna Noua isi are "sediul" in casa a 5-a, ceea ce ne duce cu gandul ca multi dintre noi au sansa sa-si descopere noi talente, abilitati, aptitudini. Creativitatea este in floare, iar nevoia de a darui si primi afectiune si iubire este tot mai intensa.

Marte in Fecioara, in casa a 7-a, casa partenerului, imaginii publice si relatiilor parteneriale, in sextil cu conjunctia Luna- Soare, indica energie constructiva, capacitatea de a trece rapid la actiune, dar si sprijin venit prin altii. Cu alte cuvinte, este foarte important sa ne bazam pe cei din jur, sa cerem parerea si sfatul partenerilor nostri, sa ne privim in ceilalti ca in oglinda. Cooperarea este esentiala, iar capacitatea de a inspira trebuie folosita din plin. Insa atentie, Ascendentul in Varsator si prezenta stapanului acestuia (Uranus) in Berbec, in casa 1, indica actiuni de natura uraniana in urmatoarele luni. Asta inseamna ca e posibil sa avem tendinta de a fi rigizi, incapatanati, manipulativi, rebeli, nonconformisti. Asadar, sa folosim energia uraniana pentru a aduce originalitate, creativitate, inovatie si curaj acolo unde avem nevoie. Sa ne lasam inspirati, sa fim creativi, sa impartasim ideile, sa ii insufletim si pe ceilalti, sa fim solidari pentru materializarea unei idei, dar fara a deveni fanatici.

Si cel mai important este sa nu ne opunem noilor directii care apar in viata noastra, chiar daca ne iau pe neasteptate. Uneori trebuie sa acceptam ca nici chiar noi nu stim ce e mai bine pentru noi, ci doar Dumnezeu stie si merita sa ne abandonam in "mainile" Lui. "Faca-se voia ta!" sau "fie ce-o fi" ar trebui sa fie motto-ul nostru in aceasta perioada. Chiar daca noile drumuri care se deschid nu ne sunt familiare, ba chiar ne infricoseaza, sa credem cu putere ca ele au un scop mai inalt, chiar daca acum nu-l vedem.

Iata domeniile "atinse" de Luna Noua in Rac si eclipsa totala de Soare, pentru fiecare zodie:

Berbec: familie, casa, locuinta, trecut, patrimoniu, avere.
Taur: relatii cu rudele (frati, surori), studii, calatorii, comunicare, schimburi, documente.
Gemeni: finante, stima de sine, abilitati, aptitudini.
Rac: personalitate, atitudine, relatii, imagine, putere personala.
Leu: evolutie spirituala, sanatate, emotii, legatura cu Divinul.
Fecioara: prieteni, anturaj, viata sociala, iubire primita, proiecte, aspiratii.
Balanta: cariera, rol social, recunoastere, credibilitate, putere.
Scorpion: calatorii lungi, relatii cu strainatatea, demersuri juridice, studii inalte, emancipare.
Sagetator: tranformare interioara, banii altora, cercetari oculte si esoterice, finantari.
Capricorn: relatia conjugala, parteneriate, imaginea sociala.
Varsator: loc de munca, sanatate, relatii cu subalterni.
Pesti: iubire, talente, creativitate, casatorie.

Desigur, influentele depind foarte mult de horoscopul personal al fiecaruia, precum si de aspectele pe care Luna Noua le formeaza cu planetele personale din tema natala.

Va doresc o Luna Noua inspirata!

~Nicoleta Svârlefus

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole