Lansare de carte: Sticla lui Klein

Autor: Cristina Ciobanu - miercuri, 24 aprilie 2013, 3240 vizualizari
Lansare de carte: Sticla lui Klein


Autor: Iuliana Costiuc 

Editura: PIM

Lansarea are loc in Brasov, pe 16 mai, de la orele 18:00, la libraria Ralu. Sunteti asteptati cu drag, la intalnirea cu Iuliana Costiuc si romanul sau "Sticla lui Klein".

"Sunt nefericită şi singură. Sunt cea mai neplăcută companie pentru mine însămi! Mă lupt cu mine, cu sentimentele mele şi apoi cu lumea întreagă. Îmi simt sufletul plimbându-se parcă în Sticla lui Klein. Mă simt vulnerabilă, expusă la vedere, mă lupt să mă îndepărtez de conveninţele şi cutumele lumii exterioare şi... reuşesc într-un final să mă întorc în interior! Sunt atunci sigură pe mine, sigură pe sentimentele mele, pe ceea ce doreşte inima mea şi sunt hotărâtă să rămân acolo, în spaţiul firesc unde mă regăsesc pe mine, unde sălăşluişte adevăratul „eu” cu toate aspiraţiile lui, cu tot curajul de a înfrunta prejudecăţile, cu toată puterea de a face ceea ce este corect pentru mine. Dar Sticla modelează totul paradoxal, interiorul este de fapt totuna cu exteriorul, nimic nu poate fi separat, distinct. Mă trezesc iarăşi cu sufletul întors pe dos, expus, vulnerabil..." (, Ed.PIM, 2012)

Cum e sa te pierzi in drama creata de mintea ta pentru a innabusi dorinta inimii? Cum e sa fii propriul dusman al fericirii tale si sa pretinzi ca viata e dura cu tine? Care iti sunt conversatiile din minte, cand, desi ai intalnit iubirea minunata dupa care tanjeai, te ascunzi de ea si consideri ca prioritare sunt prejudecatile, parerile familiei si cunoscutilor, trecutul? Cum e sa porti apoi cu tine toata suferinta pe care singur ti-ai provocat-o? Cum e sa nu-ti permiti iubirea si bucuria de a trai asa cum vrei?

Iata cateva intrebari care se nasc, inevitabil, in mintea oricarui cititor al acestei carti. „Sticla lui Klein” nu este doar povestea unor oameni care se iubesc patimas, a unei femei care se zbate in ea insasi si a unui barbat care respinge iubirea si adevarul, ci este provocarea de a constientiza limitele pe care fiecare dintre noi si le-a pus in viata. Este o adevarata calatorie interioara, o cale de descoperire a curajului de a fi noi insine si de a face alegeri in acord cu inima noastra.

Desi e o carte „usoara”, care se citeste repede, ea misca, atinge si inspira. Trezeste intrebari, provoaca, invita la empatie, incurajeaza. Si, cel mai important, in mintile unora poate aduce claritate si dorinta de a trai in acord cu adevarul inimii. 

Autoarea Iuliana Costiuc nu numai ca-mi este prietena, lucru pe care-l pretuiesc cu toata fiinta mea, dar este si un atent observator al oamenilor si povestilor acestora, o sursa inepuizabila de inspiratie, originalitate, creativitate si frumusete interioara. Sunt onorata sa scriu aceste cuvinte in paginile primei ei carti si sper ca mesajul din spatele povestii sa fie simtit, decodificat si primit de cat mai multi oameni. Fie ca cei ce se identifica cu personajele sa se lase inspirati in a face alegeri clare, curate, pline de putere, curaj si iubire de sine. 

Din inima, Nicoleta Svârlefus

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!
Astro Shop

Cele mai noi articole