Arta de a iubi- Don Miguel Ruiz

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 11 octombrie 2009, 4330 vizualizari
Arta de a iubi- Don Miguel Ruiz

 

Editura: Mix

Autor: Don Miguel Ruiz

www.edituramix.ro

Pur si simplu il iubesc pe Don Miguel Ruiz, pentru caldura, intelepciunea si iubirea cu care scrie. Il consider unul dintre invatatorii mei spirituali, desi nu l-am cunoscut decat prin intermediul cartilor pe care le-a scris.

Arta de a iubi este cartea mea de suflet, fiind prima carte adresata spiritului pe care am citit-o. Ea a deschis seria cautarilor mele spirituale si mi-a stimulat apetitul pentru cunoastere, autocunoastere, deci pentru "trezire".

Acum multi ani, cand nu mai stiam ce inseamna iubirea si mai ales, ma indoiam foarte tare ca am iubit vreodata cu adevarat, cartea aceasta mi-a adus exact raspunsurile si confirmarile de care aveam nevoie. Dar mai ales, mi-a oferit o noua perspectiva asupra iubirii si relatiilor, care, desi a fost greu sa o accept la inceput, mi-a adus ulterior mult mai multa implinire, bucurie si libertate in intreaga viata.

 

 

„ Fericirea se naste din iubire, iar iubirea se naste chiar din inima omului. Daca veti fi generos cu iubirea dumneavoastra, toata lumea se va grabi sa va raspunda cu aceeasi moneda.

Cine este generos, nu poate fi singur. Cine este egoist, va fi intotdeauna singur, fara ca altcineva decat el insusi sa fie de vina.

Generozitatea deschide toate portile; egoismul le inchide. Egoismul se naste din saracia inimii, din convingerea ca iubirea nu este suficienta pentru toti."        

"Noi putem vorbi despre iubire si putem scrie o mie de carti despre ea, dar iubirea difera pentru fiecare om in parte, caci ea trebuie mai intai experimentata. Iubirea nu este un concept, este o stare de fapt, o modalitate de a actiona. Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea in actiune. Singura cale care conduce la suferinta este teama in actiune.

Singura cale prin care putem atinge maiestria in iubire este sa practicam iubirea. Nu este nevoie sa o justificam sau sa o explicam; este suficient doar sa o practicam. Practica este cea care creeaza maestrul."

Lectura inspirata!                       

(Recenzie de Nicoleta Svarlefus)

 

 

 



Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole