Woody Allen

Autor: Nicoleta - duminica, 29 noiembrie 2009, 1323 vizualizari

Pe numele lui adevarat Allan Stewart Konigsberg, Woody Allen, actor, scenarist, producator si regizor, s-a nascut la 1 decembrie 1935, in Bronx. S-a indragostit de filme inca de la varsta de 3 ani cand mama lui l-a dus sa vada "Alba ca zapada". Unul din filmele lui favorite era "Double indemnity", realizat sub bagheta lui Billy Wilder.
Din filmografia sa, amintim:

Scoop (2006);
The Comedians' Comedian (2005);
Anything Else - Sfaturi in dragoste (2003);
Hollywood Ending - Final ca la Hollywood (2002);
The Curse of the Jade Scorpion - Blestemul Scorpionului de Jad (2001);
Company Man - Agentu' CIA (2000);
Small Time Crooks - Escroci de mana a doua (2000);
The Impostors - Impostorii (1998);
Deconstructing Harry - Viata lui Harry (1997);
Everyone Says I Love You - Toti spun: Te iubesc! (1996);
Manhattan Murder Mystery - Misterul crimei din Manhattan (1993);
Scenes from a Mall (1991);
Crimes and Misdemeanors - Delicte si faradelegi (1989);
New York Stories (1989);
King Lear (1987);
Radio Days - Zilele radioului (1987);



Astro Shop

Cele mai noi articole