Olga Tudorache

Autor: Nicoleta - marti, 06 octombrie 2009, 2072 vizualizari
Olga Tudorache

Impunatoare, grandioasa, dominatoare, marea actrita Olga Tudorache este o personalitate incontestabila a teatrului si filmului romanesc. Nascuta la 11 octombrie 1929, in comuna Oituz, judetul Bacau, a absolvit Institutul de Teatru din Bucuresti in anul 1951.

Iubeste ceea ce face si are o cariera impresionanta. Pe scena Teatrului Mic din Bucuresti,  aTeatrului Foarte Mic, a Teatrului National "I.L. Caragiale" ori in film   ("Tudor", "Razbunarea haiducilor", "Profetul, aurul si ardelenii", "Prea cald pentru luna mai", "Tusea si junghiul", "Doi haiduci si o crasmarita", "O vara de neuitat") a dat nastere la zeci de personaje in piese indragite de publicul larg.

A fost Conferentiar universitar la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", la catedra de actorie. Din 1990 pina in 1997, cind s-a pensionat, a fost profesor si a scos sase promotii de actori.

A fost rasplatita cu numeroase premii si distinctii.Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole