Lara Fabian

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 28 ianuarie 2009, 1195 vizualizari

Lara Fabian (nume real -Lara Crokaert) s-a nascut la Etterbeek (Bruxelles) pe 9 ianuarie 1970. Tatal sau, de nationalitate belgiana, este chitaristul solistei Petula Clark. Mama sa este de origine italiana, ea tragandu-se din Sicilia. De altfel, Lara chiar si-a petrecut primii cinci ani de viata in Sicilia, la poalele vulcanului Etna. 

Intoarsa in Belgia in 1975, Lara se dedica invataturii si in acelasi timp ia si primele lectii de muzica. 

Un prim declic are loc pe 6 decembrie 1978 – in ziua de Sfantul Nicolae, cand parintii ii daruiesc un pian. Pentru tanara artista, acesta era primul vis care se implinea... Un pian... Acesta a ajut-o sa compuna primele sale melodii.

Tatal sau a incurajat-o si i-a aranjat la inceput mici spectacole in salile de concerte din Bruxelles si din regiune, iar mai apoi a inscris-o la concursuri de amatori. Cea mai cunoscuta dintre aceste competitii este Le Tremplin din Bruxelles. Aici, in 1986, Lara a fost desemnata castigatoare, victoria ducand la inregistrarea primului sau single. Cantecul se numeste `L'Aziza est en pleurs` si este un omagiu adus lui Daniel Balavoine (prolific autor, compozitor si interpret francez decedat intr-un accident de elicopter).

Albumul a fost scos in 500 de exemplare. Producatorul Hubert Terheggen a ascultat cele doua piese si a decis sa mearga sa o vada pe tanara artista, care canta intr-un bar - Black Bottom. El i-a propus sa participe la urmatorul concurs Eurovision (1988), care avea loc la Dublin. Aici urma sa reprezinte Luxemburgul cu o melodie intitulata Croire. (Sursa: www.bestmusic.ro)Astro Shop

Cele mai noi articole