Zodiile și stilul vestimentar

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 23 mai 2019, 37100 vizualizari

Fiecare zodie are anumite preferințe vestimentare. Pentru unele zodii, imaginea este o prioritate, pentru altele nu contează așa de mult nici cum se îmbracă, nici dacă sunt moderne. În orice caz, energia fiecărei zodii este în rezonanță cu un anumit stil:

BERBEC

Nativul Berbec se îmbracă în primul rând pentru el și nu că să fie musai observant. Destul de îndrăzneț în alegerile vestimentare și uneori chiar suprinde prin combinațiile de culori sau texturi pe care le poartă.

Deși este un pionier și îi plac începuturile și lucrurile moderne, totuși, din punct de vedere al ținutelor zilnice, merge mai mult pe stilul clasic, simplu, care să-i ofere lejeritate și dinamică. Preferă culori neutre, dar înviorate de câte un accesoriu în culori aprinse (o eșarfă, o pălărie, o broșă)…

Nuanțele de roșu, în cazul nativului Berbec, nu ar trebui ocolite, pentru că i se potrivesc și îl pun în valoare. 

TAUR

Iubește texturile și ținutele prețioase. Mătasea naturală, bumbacul, inul sunt materialele pe care le preferă.

Liniile hainelor nu sunt complicate și sofisticate ci chiar simple, dar vizibil accesorizate.

Femeia Taur se da în vânt după rochii și ținute feminine, romantice.

Taurul are simt estetic și dorința de a trăi în lux, așa că hainele pe care le poartă, dar și parfumul sau accesoriile tind să fie de lux sau de cea mai bună calitate  pe care și-o permite la momentul achiziționării.

Verde este culoarea care este în rezonanță cu Taurul și i-ar ajută pe acești nativi să se exprime cu mai multă ușurință și să se simtă în largul lor.

GEMENI

Modern, dar flexibil și simplu, că să-i permită să se miște în voie, să facă toate drumurile pe care vrea să le facă și să se simtă în largul lui în toate conversațiile pe care le poartă și în față oamenilor pe care îi întâlnește. Deci, ținutele cameleonice, care se pretează în mai multe circumstanțe, sunt pe gustul Gemenilor.

Nu sunt adepții stilului avangardist neapărat, uneori se simt mai bine dacă modernizează o piesă mai veche, dacă actualizează un stil tradițional sau adaugă un accesoriu avangardist unei ținute simple.

Mov este culoarea care îi potențează și îi ajută să se exprime cursiv, coerent și să aibă interacțiuni de calitate.

RAC

De obicei e discret, nu-i place să fie prea vizibil, din cauza timidității sau a dorinței de liniște și intimitate. Deci, tinde să se îmbrace cu haine comode, în culori nu foarte stridente, cu accesorii fine.

Racul tinde să se îmbrace destul de neobișnuit și nu-i place să țină cont de trend sau de “cum se îmbracă lumea”. El prețuiește piesele vestimentare care au o semnificație, bijuteriile care-i amintesc de anumite momente și persoane etc. Hainele, pentru el, sunt că un jurnal, un mod de a-și păstra tradiția și obiceiurile.

Se desparte greu de vreo haina care a fost primită în dar de la cineva drag, oricât de deteriorată ar fi

Alb, gri, nuanțele de albastru și argintiu sunt culorile care îl potențează și îl ajută să se simtă în largul sau.

LEU

Leul nu are nici cea mai mică intenție să se ascundă sau să fie discret, cu excepția vreunui moment în care nu e mulțumit de el și ar preferă să nu interacționeze cu niciun cunoscut. Așadar, nu se va feri de ținute îndrăznețe, moderne, în culori stridente si cu croieli speciale.

Accesoriile fac parte de regulă din outfit-ul oricărui Leu, iar acestea vor fi mereu de calitate și de preferat în nuanțe aurii.

În cazul Leoaicelor, nu este atât despre ținută, cât despre atitudinea cu care poartă orice haina sau accesoriu.

Sunt foarte fericiți acești nativi, când pot purta haine de designer.

Culorile care le aduc și bucurie, dar îi și ajută să strălucească sunt nuanțele de galben, corai, auriu.

FECIOARA

Nu contează atât modelul, stilul sau culorile pentru Fecioara, cât contează să fie impecabile hainele pe care le poartă, din punct de vedere al materialului, cusăturilor (vede fiecare ață nelalocul ei și fiecare defect minor) și chiar al sustenabilitățîi. Uneori chiar amestecă piese din mai multe stiluri, nu-și bate capul cu potrivirea lor, atâta vreme cât se simte bine.

Fecioarei i se potrivesc hainele cu linii simple, fără prea multe briz-brizuri, pentru că nu-i place să se complice și i se pare timp pierdut. În plus, ținuta trebuie să-i ofere confortul necesar pentru a-și duce la bun sfârșit toate treburile, destul de multe, pe care le are.

Uneori optează pentru piese vintage, care o prind de minune.

Culorile care rezonează cu energia Fecioarei sunt nuanțele de maron, de la bej la ciocolată, și alb (pentru că înseamnă puritate).

BALANȚA

Aici găsim deseori împătimiții modei și poate unii dintre cei mai atenți când vine vorba de îmbrăcăminte și în general de tot ce ține de imagine. Nu ies oricum pe ușa, nu se pune problema să poarte ceva demodat și mai ales monoton și șters.

Balanța veritabila e mereu e în ton cu moda, știe ce se poartă, care sunt noile tendințe, și caută să adopte un stil pe cât de modern, pe atât de strălucitor.

Iubește printurile, parfumurile, bijuteriile- în special pe cele cu pietre prețioase.

Are de regulă bun gust și știe să combine în mod armonios, mai multe culori, mai multe texturi… dacă se poate să fie mătase naturală sau alte fibre naturale rafinate, de lux, cu atât mai bine.

Nuanțele de verde, galben, roz, bleu… pot să îmbrace foarte bine orice Balanță și să o ajute să creeze relații armonioase.

SCORPION

Acest nativ poate fi extrem de atrăgător, misterios, magnetic și uneori provocator (și) prin vestimentație.

Poate purta negru din cap până în picioare, dar cel mai bine I se potrivesc culorile intense și închise (nuanțe de violet, cărămiziu, roșu, burgundy).

Ca stil, Scorpionul se îmbracă simplu în aparență, dar dacă privim cu atenție, hainele sale transmit niște mesaje. De regulă, se îmbracă sobru pentru a ține oamenii la distanță, sau în culori magnetice pentru a atrage doar anumite priviri și eventual de departe.

Îi place să stârnească, dar nu facilitează accesul în apropierea sa.

SĂGETĂTOR

Mereu pus pe aventură și optimist, Săgetătorul nu suportă ținutele plictistoare și nici pe cele care îi limitează libertatea de expresie și îi diminuează confortul. Deci va opta pentru ținute confortabile, dar “cool”, iar pantofii trebuie să fie musai foarte confortabili și de bună calitate.

Unii Sagetatori poartă culori vibrante și ținute extravangante. Se simt bine când ies din tipare, deci încearcă mereu să poarte ceva care îi definește, eventual unic sau cu un stil foarte personal și greu de imitat.

Uneori cumpără mai multe haine și accesorii decât au nevoie.

Albastru intens, roz aprins, corai… pot fi culori alese de către Sagetatori.

CAPRICORN

Aici vorbim despre sobrietate, seriozitate și calitate înainte de toate. Capricornul își dorește ținute clasice, materiale de foarte bună calitate și rezistente în timp, eventual de la firme consacrate și testate. Nu își schimbă stilul de la o zi la altă și nici nu-I place să facă experiemente, e genul care își păstrează anumite magazine sau branduri preferate pe lista, multă vreme, și numai pe acestea le frecventează, că să fie în siguranță.

Cel mai bine li se potrivesc nuanțele neutre, ținutele sobre, care le conferă un aer serios și distins.

Uneori Capricornii poartă prea mult negru, tocmai din cauza că vor să impună respect și să aibă autoritate.

Cu înaintarea în vârstă, Capricornii de fapt întineresc și pot adopta un stil mai relaxat si culori mai vesele.

VĂRSĂTOR

Vărsătorul este un nonconformist, așa că nici în ce privește stilul vestimentar nu se dezice.

Nu ține cont neapărat de reguli sau principii de fashion, ci poartă tot ce-i trece prin cap. Dacă se simte bine, dacă îi place lui, e suficieȚinutele Varsatorilor pot fi extravagante și uneori greu de digerat și înțeles. Pare că nu au logică, dar de fapt au logica lor, care este altfel.

Unii Vărsători vor opta în mod deosebit pentru culori electrice. De altfel, albastrul electric, care este și culoarea zodiei lor,  îi potențează, le stimulează creativitatea și originalitatea.

Ca stil, pot fi la extreme, fie foarte moderni, fie tradiționali, fie alternează aceste două extreme.

PEȘTI

Peștii sunt adepții unor ținute ușor de purtat și de adaptat. Ei sunt multiformi ca personalitate și au multe schimbări de stare, de aceea și hainele lor trebuie să fie cameleonice.

Preferă texturile ușoare, materialele fluide, moi, eventual mătăsuri, voal…etc

Uneori pot avea un aer atemporal și incert prin felul în care își construiesc imaginea și ținutele, că și cum nu știi să spui dacă e un stil retro sau unul modern, dacă e tradițional sau avangardist, dacă e feminin sau masculin… dacă se potrivește sau nu cu vremurile, cu anotimpul și chiar cu ei înșiși.

Nuanțele de albastru marin li se potrivesc de minune.

Astro Shop

Cele mai noi articole