Venus retrogradă în Leu, 23 Iulie - 4 Septembrie. Revizia tehnică a relațiilor

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 18 iulie 2023, 15333 vizualizari

Venus intră în retrogradare în 23 Iulie și o să fie retrogradă până pe 4 Septembrie în Leu. Tranzitul planetei Venus în semnul Leului va fi unul de lungă durată, până în Octombrie, deci vom avea timp suficient să înțelegem ce vrea de la noi. 

Venus retrogradează o dată la un an și jumătate, e un tranzit important și care de multe ori lasă urme serioase, pentru că ne cam pune pe reevaluat tot ce ține de viața noastră. Cumva, vom fi puși în situația de a derula cu încetinitorul imaginile astfel încât să putem vedea mai bine acele aspecte importante din viețile noastre, asupra cărora trebuie să ne concentrăm. 

Pentru a înțelege ce anume avem de evaluat și reevaluat ar trebui să înțelegem despre ce anume este Venus. În primul rând, când ne gândim la Venus, ne gândim la relații, angajamente, căsătorie și la tot ce înseamnă zona asta de colaborări. 

Venus ține de relațiile de asociere în special acele asocieri contractuale dar se ocupă și de sentimente, iubire, plăceri și valori personale: Ce ne place și ce nu ne (mai) place? Ce este relevant acum pentru noi? Ce este important, ce contează cu adevărat, în această etapă a vieții noastre? Ce ne stirbește bucuria de viață?

Cu Venus retrogradă în Leu, vom vedea că nu este loc de virgule sau puncte de suspensie. Leul este semnul Soarelui, semn fix și când se uită într-o direcție vede radical totul, practic există doar alb sau negru.

Analiza pe care o vom face cu Venus retrogradă în Leu va fi destul de dură

Ne vom întreba pe cine iubim, cine ne place, ce ne place și ce nu ne place? Suntem într-un alt moment în viața noastră față de cum eram acum un an și jumătate și cumva trebuie să evaluăm cu luciditate ce anume mai este relevant pentru noi. De exemplu, într-o  relație ne dăm seama că există lucruri pe care le putem negocia si lucruri care sunt nenegociabile. Si e necesar să stăm cu adevărul, oricât de inconfortabil ar fi, și să ne comunicăm limitele.

Perioada de retrogradare a planetei Venus o să fie cu foarte mult tumult interior și relațional. Toate relațiile sunt testate. Iubirea este verificată. În primul rând, ne vom gândi dacă într-adevăr mai există iubire... în ce fel ne manifestăm iubirea, cum arată iubirea pentru noi? Primim acea iubire pe care ne-o dorim? E în acord cu nevoile noastre? Mai iubim o anumită persoană? Mai este important pentru noi un anumit proiect sau activitate? Genul acesta de întrebări au drept scop revizuirea vieților noastre și așezarea acestora pe un făgaș potrivit nouă. 

Iar dacă e să vorbim despre iubire, aici e nevoie să facem o distincție: e una să iubești pe cineva și e altceva să-ți placă acea persoană. Putem iubi și fără să ne placă o persoană. Anumite lucruri care nu ni se mai potrivesc vor fi reajustate în acord cu ceea ce suntem noi astăzi și cu modul în care ne dorim să ne conectăm cu ceilalți și să ne trăim viața.

În altă ordine de idei, Venus retrogradă scoate la iveală acele pasiuni, hobby-uri sau activități creative pe care le-am lăsat în plan secund, readucându-le cumva în atenția noastră. Venus retrogradă ne invită să evaluăm și să aducem în prim plan unele aspecte legate de noi pe care le-am neglijat. Poate sunt lucruri în viața ta care nu mai sunt aliniate cu tine și doar continui să le păstrezi pentru că te-ai obișnuit cu ele, iar Venus retrogradă în Leu îți îndreaptă atenția către posibilități, activități și relații care îți aduc bucurie și te împlinesc.

În perioada 23 Iulie - 4 Septembrie, parteneriatele, colaborările și  relațiile de cuplu sau de prietenie vor fi puse sub lupă.  E nevoie să ajungem la un alt nivel de intimitate în relațiile noastre? Unii dintre noi își vor dori să treacă relațiile la alt nivel de conectare, de apropiere, de intimitate. Alte relații vor fi lăsate de-o parte în funcție de răspunsurile pe care le primim la acele întrebări pe care ni le punem. Deci, unele relații sunt la verificare: dacă pică testul se rup, în timp ce altele sunt revizuite, sunt transformate, trec la o altă formă de manifestare și la un alt nivel de profunzime. 

Cu Venus retrogradă ne putem aștepta să reapară iubiri din trecut. Ne putem aștepta să reapară subiecte legate de relații și experiente din trecut. Dacă apar, este important să ne uităm la ele pentru că este posibil ca aceste relații să nu se fi încheiat într-un mod sănătos pentru noi și ne pot afecta în prezent.

Deci, dacă reapar în memoria noastră, în atenția noastră, în emoțiile noastre, în gândurile noastre, niște foste relații, foști parteneri sau foste partenere e un mesaj și o invitație pentru noi să ne uităm ce a rămas nerezolvat acolo și să facem pace în interiorul nostru cu acele povești, pentru a putea merge mai departe liberi de un anumit tipar relațional, pentru a ne găsi liniștea și bucuria.

----- 
Vrei să înțelegi mai bine ce se întâmplă în relațiile tale? Vrei să ai mai multă claritate în privința finanțelor? Vrei să ai capacitatea de a gestiona provocările care apar? Vrei să primești susținere pentru a sesiza mai ușor și oportunitățile pe care le aduce acest tranzit?

Comandă AICI  serviciul  Venus retrogradă în Leu (iulie - septembrie 2023) și cum îți influențează relațiile și finanțele” și primește sprijin în procesele prin care treci.

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole