Venus Retrograda, 25 iulie- 6 septembrie. Ce se termina atunci cand simbolurile se sparg?

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 24 iulie 2015, 1786 vizualizari
Venus Retrograda, 25 iulie- 6 septembrie. Ce se termina atunci cand simbolurile se sparg?

Sunt relatiile din viata noastra rezultatul alegerilor noastre constiente? Reflecta conexiunile sociale pe care le avem, adevarata natura a sufletului nostru? Primim ceea ce ne dorim cu adevarat din interschimbul uman pe care il experimentam? Ce putem face ca iubirea din viata noastra sa fie mai autentica? In timp ce planeta Venus este prin definitie una sociala, Leul guvernat de Soare este un semn implicat in expresia individuala de sine: interpersonalul se intrepatrunde cu subiectivul. 

In acest an, sederea prelungita a lui Venus in Leu (ce include si faza retrograda ce incepe pe 25 iulie si se incheie pe 6 Septembrie) ne va incuraja sa descoperim straturile ascunse de semnificatii ce inconjoara relatiile noastre si, de asemenea, ne va incuraja sa evaluam coerenta (sau lipsa acesteia) dintre adevarul nostru interior si conexiunile umane din viata noastra.

Venus  a intrat in Leu pe data de 5 iunie si ne apropiem de schimbul de energii dintre acest semn si planeta, dintr-o perspectiva exterioara mult mai libera. Pana acum, am constientizat temele generale ce caracterizeaza aceasta combinatie - validare de sine in si prin relatii, chemarea partii noastre creative, cereri de afisare si demonstrare a afectiunii de la si pentru cei dragi noua, nevoia de a demonstra/manifesta deschis sentimentele noastre si am vazut cum acestea se desfasoara in vietile noastre. Cu Venus retrograd va avea loc o schimbare simpatetica, asemeni schimbarii de la a citi si interpreta un text la modul literal, la a interpreta acel text cu toate analogiile si alegoriile sale. 

Faza de retrogradare ne va purta in profunzimile cauzalitatii, originilor, scopurilor tuturor dinamicilor mentionate anterior, pe taramul romantismului, prieteniei si creativitatii. Ne vom muta din observarea ca Venus in Leu aduce cu sine din prim-plan anumite sabloane – pertinente pentru energia Leului – pentru a fi analizate de la interior catre exterior, cu lupa.

Este important de remarcat ca Venus stationeaza retrograd chiar in primul grad al Fecioarei, un semn orientat spre detalii si analiza critica (cand intra in data de 18 iulie), inainte de a se intoarce in Leu din nou, unde va sta pe intreg tranzitul sau retrograd. Fecioara este un semn care se imprima cu metafore textuale, fiind in mod traditional asociat cu cartile si scrisul, iar Venus va retine aceasta calitate patrunzatoare a scrupulosului arhetip zodiacal atunci cand se va muta in semnul anterior.

Aceasta comparatie ramane valabila cand vine vorba despre traiectoria lui Venus: de la manierismul teatral al Leului, la aspectele exegetice ale Fecioarei, apoi inapoi la Leu, Venus va sapa dincolo de suprafata stralucitoare, ducandu-ne in paienjenisul semnificatiilor ce insotesc fiecare gest, ritual sau rol. Leul guverneaza jocul teatral, o practica ce contempleaza rolurile, asemeni unui clasic subiect antropologic de interes, ce este reprezentat de ritual.

Scopul acestui proces de interpretare este acela de a ne ghida catre manifestarea adevarului nostru interior in experientele sociale si romantice. Investitia noastra personala in relatii va intra in analiza si evaluare. Pe teritoriul Leului exista o linie fina intre teatral si sincer, iar aceasta linie de demarcatie, decizia de a fi de o parte sau de alta ne va permite sa intram in autenticitate.

Inima este instrumentul preferat al Leului, ca centru in care intreaga cunoastere si constienta a realitatii radiaza, altarul adevaratului Sine; si totusi, lumina sa adesea este umbrita de ego si nevoile sale neevoluate, adesea exprimate prin roluri fictive sau cimentate in rani vechi. Pe masura ce Zeita Iubirii se uita inapoi si noi ne vom putea regasi intorcandu-ne la pagini anterioare ale istoriei noastre, pentru a reevalua sabloanele din relatiile trecute si pentru a decide in ce masura trecutul personal inca ne afecteaza (saboteaza) in prezent. Nu este rar intalnit ca in timpul fazelor de retrograd ale lui Venus sa ne intalnim cu trecutul la propriu, cu vechi cunostinte/iubiti(e) ce reapar, iar ranile vechi sa iasa la suprafata. Revizitarea acestor aspecte din trecut ne servesc scopului de a scrie propria noastra „descriere si analiza”, aducand inchidere si ajutandu-ce sa trecem intr-o mai mare autenticitate, creata prin conexiuni bazate pe inima. Permiteti puterii constientei sa va elibereze, in timp ce va teseti propria panza a semnificatiilor, eliberandu-va de ce au tesut altii sau altceva, mai mult sau mai putin constient in jurul vostru.

Aceasta tema a reconectarii cu trecutul, a reevaluarii rolului pe care evenimente anterioare l-au avut in conturarea vietii noastre sentimentale se va intensifica atunci cand Venus retrograd va forma aspecte cu Saturn si Pluto. Cuadratura dintre Venus retrograd in Leu si Saturn retrograd in Scorpion va atinge punctul maxim in jurul datei de 5 august. In acest moment, s-ar putea sa observam chestiuni nerezolvate, ce treneaza din era Saturn in Scorpion (din octombrie 2012, pana in decembrie 2014), cum vor reveni la viata, manifestandu-si propria influenta in zonele aflate in legatua cu Venus, cerand o rezolvare finala. Aceasta cuadratura ne va arata in ce masura blocaje ascunse, consistand in patologii, sabloane inradacinate daunatoare, sisteme defensive disfunctionale, obiceiuri distructive, memorii traumatice ne impiedica  sa ne traim propriul adevaru si sa manifestam iubirea neconditionata. Jupiter in tranzit si Mercur apropiindu-se de Zeita Iubirii in aceasta perioada a cudraturii vor accentua viata sociala a lui Venus. Mercur simbolizeaza comunicarea, iar Jupiter guverneaza emiterea. Ecourile acestei triple conjunctii asupra vietii noastre sociale vor fi demne de luat in considerare: implicatiile acestei ciocniri cel mai probabil vor fi impartasite, mai degraba decat traite la nivel individual.

Incepand cu 1 septembrie si pana la finele acestui ciclu retrograd, in 6 septembrie, Venus va fi in vizorul lui Pluto retrograd in Capriocorn. Din nou, un aspect ce implica doua planete in mers retrograd, ceea ce sugereaza ca, inca o data, ne vom confrunta cu aspecte neincheiate din trecut. Aceasta inconjunctie insa nu se manifesta atat de direct, precum cuadratura. Cel mai probabil, se va simti o tensiune, din moment ce cele doua planete tranziteaza semne ce difera unul de celalalt, din punct de vedere al elementelor (Leul este Foc, Capricornul este Pamant) si al tipologiei (Leul este semn fix, Capricornul semn cardinal). S-ar putea ca intreaga confruntare sa se intample intr-un mod mult mai indirect, subliminal, ce ne va solicita intreaga noastra prezenta si constienta sau acea putere generativa pe care Pluto se asigura ca o va insamanta in pamantul fertil al lui Venus, pe parcursul mersului sau retrograd, facandu-si astfel lucrarea din culise.

Alte aspecte majore ale lui Venus retrograd includ Soarele la 22 de garde in Leu, pe 15 august, o triada cu Uranus la 20 de grade in Berbec, pe 19 august (ce va primi replica in 22 septembrie, cand Venus va fi direct in semnul respectiv) si o conjunctie cu Marte la 14 grade in Leu, pe data de 1 septembrie. Acestea par a sugera schimbari majore in incubare de-a lungul celei de a doua jumatati de mers retrograd, cel mai probabil bazate pe perspectivele nou-aduse de revizionarea si reevaluarea din aceasta perioada.

De asemenea, este clar ca inca va fi loc pentru nou, desi va trebui evaluat cu o mai mare atentie. Desi unii ar fi tentati sa faca asta din frica, nu ar trebui sa ne tinem pe loc viata sentimentala si sociala, retinandu-ne de la a ne face cunostinte noi sau de la incepe noi relatii. Bineinteles ca trebuie sa fim constienti de faptul ca legaturile si emotiile pot fi mai schimbatoare decat de obicei, acesta fiind motivul pentru care suntem sfatuiti sa asteptam pana ce Venus isi reia mersul direct pentru a incepe o noua relatie sau sa terminam definitiv una. Este foarte posibil ca noile relatii sa se confrunte inca de la inceput cu dificultati intrinseci, care de obicei apar de-a lungul timpului. Aceasta nu inseamna ca o noua relatie este condamnata esecului, insa acele momente in care sa ne confruntam cu aspecte de rezolvat ar putea aparea mai devreme decat in mod normal. Acolo unde dificultati pe termen lung sunt prezente in relatii asumate, aceasta perioada poate oferi oportunitati valoroase de reconciliere, de rezolvare a unor situatii ce pot aparea.

Ca sa concluzionam, as sugera ca singura circumstanta in care ar trebui sa evitam pasi sau decizii legate de romantism, emotii, arta, decoratii, finante, operatii estetice, este aceea in care procedura sau decizia sunt ireversibile.

Tema mentionata se va manifesta mult mai intens pentru aceia dintre noi care au planete personale intre 14 si 29 de grade in semne fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) si de persoanele guvernate de Venus cu ascendent in Taur sau Balanta. Dupa ce isi ia mersul direct la 14 grade in Leu, pe 6 septembrie, Venus va parasi acest semn complet in data de 8 octombrie, cand va intra in Fecioara.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com

Traducere: Alice Danila
Astro Shop

Cele mai noi articole