Venus in Varsator (17 februarie- 12 martie 2016). Iubirea e libertate. Orice este posibil!

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 17 februarie 2016, 2093 vizualizari
Venus in Varsator (17 februarie- 12 martie 2016). Iubirea e libertate. Orice este posibil!

Venus i s-a alaturat astazi (17 februarie) lui Mercur, in Varsator, si va strabate acest semn pana pe 12 martie. 

Venus, planeta placerilor si a relatiilor, odata ajunsa in Varsator, isi pune haine anvangardiste si nonconformiste, imprevizibile si vizionare. Nota in care opereaza Venus aici nu este una sentimentala si emotionala, ci mai lucida, logica, detasata si... jucausa. Prin urmare, in abordarea noastra legata de relatii, e posibil sa se produca o schimbare insemnata, in sensul ca ne dorim ceva mai multa libertate de expresie, mai multa deschidere catre lume, mai multa joaca, stimularea inspiratiei in interactiunile noastre cu ceilalti, si mai putina izolare si atasament. Cu Venus in Varsator nu poate fi vorba despre a sta in coconul nostru relational, ci de a impartasi cu cat mai multi oameni ceea ce avem de daruit. Nu mai facem alegeri in functie de emotii sau in functie de beneficiile pe care le urmarim, ci devine vital sa alegem in functie de potentialul evolutiv pe care ni-l ofera un context/o relatie/ o intalnire sau colaborare. 

Acea dorinta exprimata frecvent de unii oameni (probabil cei mai multi dintre ei, Varsatori)- "vreau sa am ce vorbi cu ea/el"- este criteriul esential dupa care ne ghidam acum in alegerea oamenilor cu care interactionam, lucram, calatorim. De fapt, cautam sa primim si sa dam, sa ne fie stimulata inteligenta si sa simtim ca primim valoare din orice conversatie/relatie.

Iubirea e libertate

Venus in Varsator e o mare usa deschisa spre lume, Varsatorul fiind un semn al umanitatii si al prieteniei. Venus in Varsator inseamna libertate. Libertatea gandirii, a cuvantului, a exprimarii, manifestarii si a... iubirii. Asadar, o sa stam mai putin pe acasa sau nas in nas cu partenerul si o sa permitem mai putine conditionari, in urmatoarele saptamani. Ne dorim mai multa libertate si unii dintre noi vor incepe sa-si testeze si sa-si intinda limitele, prin alegeri care pot parea  ciudate dar care au ca scop recapatarea puterii interioare prin independenta si originalitate. Desigur, e timpul sa oferim si noi libertate celor din jur.

Expansiune

Pe de alta parte, e posibil sa intelegem in ce mod ne-am infranat singuri de la a crea si face ceea ce ne bucura si ne inspira, in ce mod ne-am stopat progresul si expansiunea si cum am permis ca unele relatii sa devina inchisorile viselor noastre. Unii vor crede ca cei din jur i-au oprit, dar daca vom fi sinceri vom realiza ca singuri ne-am tras obloane in fata mintii si ne-am lasat guvernati de frica ori de cate ori am ales sa stam pe loc. Acum putem renunta la toate aceste limitari si putem gasi calea de a sustine inclusiv visele si aspiratiile celor pe care-i iubim, dintr-un spatiu de libertate si inspiratie, care sa-i imputerniceasca. 

Viziune si progres

Surprizele, schimbarile de ideologie si filozofie care vizeaza relatiile, nonconformismul, vor fi la ordinea zilei pana pe 12 martie. E ca si cum ne-am dezlega niste sfori cu care ne-am legat mintile si ne-am priponit vietile. Acum nu mai privim doar pana la usa propriei case sau pana la gardul propriei curti, ci privim in zare. Imbratisam o viziune, vrem sa cream ceva folositor, sa ne aducem aportul intr-un grup, intr-o comunitate, in lume. Vrem sa cooperam, sa participam, sa ne alaturam oamenilor cu care rezonam la nivel de iedologie. 

Ne dorim progres. In toate privintele. In relatii, in proiecte, in constiinta, in viata... De aceea, urmatoarele saptamani pot fi pline de alegeri si experiente care ne scot din zona de confort. Caci, nu-i asa, pentru a progresa, pentru a face un salt, e nevoie uneori sa rasturnam intreaga realitate. Si totusi, aceasta rasturnare nu va fi traumatizanta, Venus promitandu-ne bucurie si gratie in schimbare. 

In jurul zilei de 29 februarie, Venus va forma un sextil cu Saturn, ajutandu-ne sa asezam dorintele noastre intr-o structura sanatoasa si sa facem alegeri responsabile, mature, adecvate cu adevarul interior si cu ceea ce avem nevoie in mod real. Este ca un moment de calibrare, dar si de constientizare cu privire la ce/cine ne este cu adevarat potrivit si de folos in drumul pe care l-am desenat in mintea noastra. Acum se pot consolida relatii, se pot lua decizii pe termen lung, se pot stabili termeni de convietuire convenabili. 

In jurul datei de 2 martie, Venus formeaza sextil cu Uranus, acesta fiind momentul in care ne putem astepta la neasteptat si la intorsaturi favorabile de situatie, in cadrul unor relatii si proiecte. Noutatea intra in viata noastra si e musai sa-i deschidem usa. Ceva nou poate incepe, o idila sau o noua forma a unei relatii deja consacrate. Un parteneriat nou, un proiect inedit, o idee geniala despre ce am putea crea ne strabate acum mintea... Tot acum, o relatie de prietenie poate vira intr-o poveste de dragoste, iar o simpla amicitie, intr-o colaborare fructuoasa. Dupa cum remarcati, e vorba despre noi directii, noi nuante si roluri pe care le atribuim acum relatiilor.

Impreuna

Varsatorul reprezinta mintea colectiva si, avand in vedere ca Venus inainteaza la brat cu Mercur prin Varsator, exista riscul sa ne identificam uneori prea mult cu vocea colectiva, cu ganduri, puncte de vedere, opinii, idei cu care cocheteaza grupurile si care nu intotdeauna sunt ceea ce se potriveste cu noi si cu viata noastra. Va fi foarte des folosit cuvantul "impreuna" si chemarea "hai sa facem impreuna" poate fi seducatoare. Dar nu toate cauzele sunt ale noastre, nu orice "impreuna" si nu mereu acesta e functional pentru noi. Asadar, pentru a nu ne disipa si a crea cat mai curat, frumos si folositor, e necesar sa fim cat mai neutri, cat mai detasati si prezenti. Sa ne intrebam din cand in cand: "acesta este punctul meu de vedere, sau al altcuiva?" "asta este cauza in care cred eu?" "asta este alegerea mea, este ceea ce vreau eu?".

Pe de alta parte, exista un soi de rigiditate si fixism, cand vine vorba de Varsator. Pe de o parte avem idei geniale si viziune, pe de alta parte ne tinem cu dintii de niste puncte de vedere sau cunostinte care ne pot bloca, generand astfel incrancenare, incordare, tensiuni interioare si inter-relationale. Sa fim atenti, deci, cand mintea sta agatata si legata de o borna fixa si sa fim dispusi sa privim si dincolo de ea... Sa nu uitam ca aceasta energie, in urmatoarele saptamani, poate fi folosita pentru a transforma imposibilul in posibil. E o energie jucausa, iar umorul, deschiderea, detasarea, jocul si creativitatea sunt cuvintele cheie pentru cei care vor sa faca un salt insemnat.

In rest, sa ne fie de bine si sa cream cu gratie si bucurie, un nou standard in relatiile si viata noastra! Fie primit... cu mintea deschisa si curajul de a privi dincolo de cuvantul "imposibil". 

Nicoleta Svârlefus

(Sursa imagine: www.accebere.devianart.com)Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole