Venus in Scorpion, 5- 30 decembrie 2015. Persefona (Culesul florilor)

Autor: AstroCafe.ro - joi, 03 decembrie 2015, 1849 vizualizari
Venus in Scorpion, 5- 30 decembrie 2015. Persefona (Culesul florilor)

O schimbare se intrevede la orizont, pentru Zeita Iubirii. Din atragatoarele gradini ale Balantei, unde se putea incalzi in frumusete si desfata in echilibru, la infernurile fara de sfarsit ale lui Hades, Venus va aluneca prin intunecatul si salbaticul Scorpion, incepand cu 5 decembrie, pana in data de 30 decembrie. De-a lungul acestei treceri, ea va gazdui atmosfera Scorpionica a intensitatii si a sinceritatii brute in relatiile de tot felul, zgariind suprafata pentru ca noi sa putem ajunge la o serie plina de dinamica a secretelor bine ascunse.

Acest paragraf este despre energia Scorpionului, dintr-o postare despre Luna Noua din 11/11, care inca este valabil:

“Scorpionul este un arhetip brut, animalic si totusi, sofisticat. Guvernand asupra proceselor primare ale nasterii, mortii si sexualitatii, precum si asupra psihanalizei, straturilor incostientului si a energiilor complexe, Scorpionul este un semn care ajunge in strafundurile realitatilor, penetrand taramurile cel mai ascunse si profunde. Un nivel de profunzime in care dinamismul creativ, dezlantuit, a ceea ce este neimblanzit, ce constituie o fertilitate propice a proceselor radicale ale creatiei, distrugerii si reinnoirii.”

Acest citat descrie limbajul ciudat la care va trebui sa ne adaptam de-a lungul lunii decembrie, in contextul relatiilor noastre. Acestea, fie ca sunt de natura romantica, fie ca sunt de natura amicala, vor fi atinse de procesele lui Venus in Scorpion prin moarte si renastere, lupta pentru supravietuire si cautarea puterii. Tranzitul lui Venus prin apele primordiale si mlastinoase ale Scorpionului anunta o faza in care atasamentele existente sunt testate si reinnoite, iar legaturile nou formate ne fac sa accesam adancurile noastre dure, obligandu-ne sa confruntam umbrele vii, nascute aici, ce danseaza in jurul nostru si sa ne imprietenim cu ele. 

Asemeni mitului tinerei Persefona, avem nevoie sa fim pregatiti pentru explorarea contemplativa a Sufletului, prin contactul cu ceilalti (simbolizati de Venus). 

Venus in Scorpion taie pana la os, ducandu-ne dincolo de banal si de usor, direct in scenariile complexe si ascunse ale energiilor si legaturilor karmice tesute in jurul inimilor noastre, pentru a obtine transformarea dura si radicala pentru care acest semn de apa este bine cunoscut.

Este momentul in care prieteni si/sau parteneri ne pot ajuta in a recastiga si valorifica acele parti din noi care s-au spart atunci cand le-am respins. S-ar putea sa faca acest lucru motivandu-ne in mod deliberat sau pur si simplu declansand ceva in noi, starnind acele straturi ascunse in psihicul nostru, astfel incat noi sa ne vindecam, pe masura ce legam constientul si inconstientul la interior. Experientele sociale si romantice ar putea trezi in noi acea stiinta interioara cu care ne-am nascut sau ne-ar putea motiva sa rupem acele legaturi secatuitoare de energie, luandu-ne puterea inapoi. Unele relatii s-ar putea sa nu supravietuiasca acestei inundatii de materiale si informatii neprocesate, fiind impinse la concluzii naturale, mai ales daca o dinamica manipulativa sau un schimb inegal de energie este scos la lumina (partea de umbra a Scorpionului). Insa acele relatii menite sa ramana se vor intari, fara doar si poate, vor deveni mai puternice, pe masura ce umbra este curatata si redirectata propice. 

Aproape in mod inevitabil, vor fi pierderi de un fel sau altul - fie in termeni de obiceiuri daunatoare, compulsive sau de relatii toxice. In final, desi marea lectie a lui Venus in Scorpion consta in abilitatea de a vedea diferenta dintre relatii care sunt intr-adevar datatoare de putere si cele care se prezinta simplu, ca surse neconditionate de putere si suport, in timp ce, de fapt, ascund in mod sinistru jocuri mentale si de putere. In majoritatea cazurilor, de ceea ce ne tinem in mod orbeste, cu disperare, crezand ca agatandu-ne este modul de a supravietui, de fapt ne incetineste/opreste cresterea.

Frumosul trigon dintre Venus in Scorpion si Neptun (acum direct) aflat in Pesti, activ din data de 9 pana pe 12 decembrie, va slefui marginile taioase ale Scorpioului, cu tonuri cosmice, transcedentale. Valul dintre subconstientul individual si cel colectiv va fi pregnant, in mod special in aceasta perioada, iar tanjirea nostra dupa conexiuni bazate pe suflet va starni si stimula intuitia noastra in moduri surprinzatoare.

Din 15 si pana pe 18 decembrie, Venus in Scorpion va forma un sextil puteric cu planeta guvernatoare a Scorpionului, Pluto (aflat in Capricorn), iar apoi, aproape simultan, va aluneca intr-un trigon mai bland cu Chiron (acum direct si el) in Pesti, pana pe data de 20 decembrie. Acesta descrie potentialul de a atrage lumea si situatiile care ne permit sa intram profund in vulnerabilitatile noastre si sa le transformam in puncte tari.

Scorpionul tanjeste dupa putere, insa este dificil sa pasim cu totul in puterea noastra personala in timp ce aceasta este inca fragmentata sau daca ramanem subiectii unor dinamici secatuitoare, parazitare. Abandonand acele cai care nu ne pot intampina si indeplini cele mai profunde nevoi si investind energia pe care o luam de acolo in conexiuni cu adevarat vindecatoare reciproc, pline de suport, putem deveni capabili sa ne vindecam si sa ne imputernicim atat pe noi, cat si pe altii.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com/venus-in-scorpio-dec-5-2015/

Traducere: Alice Danila
Astro Shop

Cele mai noi articole