Venus in Leu, din 5 iunie 2015 – mai stralucitor decat o mie de sori

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 07 iunie 2015, 2003 vizualizari
Venus in Leu, din 5 iunie 2015 – mai stralucitor decat o mie de sori

In semnul regal al mandriei si puterii, Zeita Iubirii - Venus devine o Regina. Planeta relatiilor, a abilitatilor sociale, a banilor si a artei va trece prin Leu, in perioada 5 iunie – 18 iulie, reintorcandu-se in acest semn in data de 31 iulie, pana pe 8 octombrie.

Semnul Leului este guvernat de Soare, drept urmare este vivace si radios, asemeni centrului stralucitor al sistemului nostru solar. Leul reprezinta un semn fix, masculin, ce intruchipeaza energia Focului. Natura Leului este grandioasa si magnifica si pana si civiliatul Venus isi permite sa treaca de varf atunci cand tranziteaza cel mai focos semn al Zodiacului. Principiile gratiei sociale, ale armoniei si frumusetii intruchipate de Venus absorb focul solar al inimii, pulsand de viata si onoare. Cu Venus in Leu, iubirea si relatiile umane devin un vehicul pentru hranirea, dezvoltarea si evolutia Sinelui.

In termeni mai concreti, acesta este un tranzit care poate da un impuls increderii noastre, ne poate spori generozitatea si stimula autenticitatea. Venus in Leu infloreste in validarea provenita din feedback-urile pozitive primite din exterior si ne poate face pe noi si pe cei din jurul nostru sa ne dorim si sa daruim recunoastere. Laudele, elogiul, recunoasterea si demonstratiile pasionale de afectiune vor fi asemeni lavei incinse a unui vulcan, reflectandu-ne sentimentul valorii de sine. Investitiile ego-ului in legaturile romantice, in initiativele artistice si in activitatile sociale vor creste din ce in ce mai puternic in aceasta perioada. Bineinteles, acest lucru va avea semnificatii diferite, pentru persoane diferite. Exista atat o parte nobila, cat si o parte de umbra in energia Leului, la fel cum se intampla pentru fiecare arhetip zodiacal.

In timp ce unii dintre noi ar putea fructifica la maximum acest transit in mod constructiv, explorandu-se pe sine si reconstruindu-si imaginea de sine, prin relatii, viata sociala, timp liber, distractii, arta, imbratisndu-si copilul interior si/sau gasind descarcari potrivite ale focului interior, altii ar putea alege sa se complaca si sa isi descatuseze partea egotica. Leul poate fi dramatic, iar focusarea pe sine poate deveni obsesiva.

Cu toate acestea, intrarea lui Venus in Leu va coincide cu triunghiul format de tranzitia lui Saturn in Sagetator, ceea ce detine potentialul de a impamanta exprimarile mai exuberante ale acestei combinatii de planete si semne. Venus va intra in relatie cu mai multe planete pe cer, iar datorita ciclului sau retrograd, diverse aspecte se vor repeta de doua ori pe perioada acestui transit. Acest fapt sugereaza ca exista o majora revizuire si reconstructie a relatiilor luate in vizor in aceasta perioada. Pentru moment, vom discuta doar de aspectele primei parti ale trazitului lui Venus prin Leu, lasand aspectele de retrograd pentru un urmator material.

Triunghiul format de Venus, Uranus si Berbec va atinge apogeul in data de 29 iunie - un aspect puternic, electric, ce va trezi dorinta de libertate in relatiile interpersonale sau de imbunatatire a acestora, starnind o scanteie de incitare in vietile noastre sociale si incurajand facerea pasilor mari.

Pe 1 iulie, Venus se va intalni cu Jupiter in Leu – aceste doua planete extinzand influenta Leului, imprastiind optimism si generozitate in vietile noastre sociale, odata cu oportunitatea de a ne expanda atat orizonturile fizice, cat si mentale, prin iubire. Pe 5 iulie va avea loc un sextil intre Venus si Mercur retrograd in Gemeni – acest lucru semnifica o fereastra, o oportunitate pentru partea de comunicare si schimbul de informatii. 

Nu in ultimul rand, vom discuta acum si despre cuadratura din 14 iulie a lui Venus in Leu cu Saturn, care acum merge retrograd in Scorpion. Imaginati-va caldura plina de incredere a lui Venus in Leu ciocnindu-se de inflexibila si austera natura a lui Saturn (care, in plus, este in Scorpion), acolo unde planetele limitelor si regulilor au tranzitat inca din decembrie 2012. Exista posibilitatea ca facerea unor pasi mari, sub incurajarea optimismului lui Venus in Leu sa ne faca sa trecem pragul unui taram mai intunecat in acest moment, aducandu-ne fata in fata cu treburile neterminate ale subconstientului. Saturn in Scorpion ne impune sa ne asumam responsabilitatea pentru toate sabloanele inconstiente, pentru toate traumele si fantomele trecutului; orice se intampla pe parcursul acestui aspect are menirea de a ne permite sa scriem epilogul zbaterilor noastre interioare impotriva inchisorilor construite in noi insine.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com

Traducere: Alice Danila
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole