Untul de Shea

Autor: Cristina Ciobanu - miercuri, 11 decembrie 2013, 1634 vizualizari
Untul de Shea

Untul de shea se obtine din nucile arborelui african de Shea (Vitellaria paradoxa). Atunci cand este presat la rece, acesta are o culoare crem-ivorie si un miros specific de nuca, iar prin rafinare se obtine o pasta alba, de obicei cu un miros foarte slab sau inexistent.

In tarile unde este exploatat, este utilizat atat in cosmetica, pentru corp si par, pentru fabricarea sapunului si a unguentelor, cat si in alimentatie, pe post de ceara pentru impermeabilizare si in fabricarea lumanarilor.

Untul de shea este utilizat in primul rand pentru  prevenirea si ameliorarea ridurilor fine, ca anti-iritant al pielii, in tratarea psoriazisului, eczemelor si a arsurilor solare. Este hidratant si nutritiv, are proprietati calmante si cicatrizante, de stimulare a regenerarii celulare si de prevenire a imbatranirii tenului si parului.

Folositi-l ca atare pentru ten uscat si corp - va proteja pielea in special in anotimpul rece, iar vara poate fi folosit inainte de expunerea la soare, asigurandu-va astfel un bronz uniform si evitand arsurile solare. Pentru buze exfoliate, coate uscate, calcaie crapate sau alte zone cu pielea foarte uscata, aplicati unt de shea ori de cate ori este nevoie; cu siguranta pielea isi va reveni si va fi mai hidratata, mai hranita. 

Fiind 100% natural, il puteti folosi fara grija in timpul sarcinii si dupa, pentru evitarea cicatricilor, a vergeturilor, pentru pielea bebelusilor, cat si pentru evitarea naturala a iritatiilor de scutec. 

Atentie:  nu folositi unt de shea pentru tenul acneic; poate astupa porii. Tenul acneic are nevoie de o ingrijire speciala, mai usoara. 

Va recomand sa folositi unt de shea presat la rece, nerafinat, acest lucru insemnand ca, toate calitatile i-au fost pastrate intacte. Daca nu va place mirosul acestuia, puteti adauga cateva picaturi dintr-un ulei esential preferat, aduagandu-i astfel si calitati aromaterapeutice. Poate fi topit si la bain-marie, si amestecat cu alte uleiuri si unturi pentru a obtine calitati si arome exact asa cum va doriti. 

Monica Lupu

www.ebio.eu


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!



Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole