Uleiul esențial FRANKINSENCE (tămâie) – varietate de specie BOSWELLIA FREREANA

Autor: AstroCafe.ro - luni, 27 noiembrie 2017, 17732 vizualizari

Proprietăți: Calmare, revitalizare, bun pentru copii, vârstnici, sarcină, tranziții și iluminare.

În caz de dubii si nu stiti ce ulei esential sa folositi, Frankinsence este prima alegere.

FRANKINCENSE este cunoscut ca olibanum și este un copac mic, arbust cu flori albe. Inciziile din coaja produc o rășină albă, lăptoasă care se întărește în "lacrimi" de culoare maro-portocalie iar uleiul esențial este distilat cu abur din aceste "lacrimi" de rășină.  Se amestecă bine cu cele mai multe uleiuri florale și citrice, de asemenea cu patchouli, salvie, rozmarin, busuioc, vetiver wild orange - protector pe mai multe niveluri.

Frankinsence a fost folosit tradițional în îndepărtarea spiritelor rele (de catre egipteni, greci, romani). Dacă ne gândim la aceste spirite ca obsesii, temeri și anxietate care s-au manifestat ca boli fizice, înțelegem beneficiile aplicării acestui ulei.

Este unul dintre cele mai valoroase uleiuri esentiale pentru incetinirea si aprofundarea respiratiei, ajutand la atenuarea fricii, anxietatii, tensiunii nervoase si stresului. Miroase divin și a fost în mod tradițional ars ca o ofertă pentru zei. Contracarează problemele respiratorii și este util în tratarea bronșitei, astmului, tusei și durerilor de gât.

Frankinsence a fost documentat in intreaga lume pentru a avea un factor foarte puternic de prevenire a cancerului. Nicole Stevens are cercetari curente privind eficacitatea uleiurilor esentiale in eliminarea cancerului (publicatie disponibila pe www.aromatools.com.)

Dr. Hsueh-Kung Lin a publicat in cercetările sale despre Frankinsence DoTERRA, în care a afirmat clar  eliminarea multor forme de celule canceroase, acesta fiind cel mai puternic și eficient ulei cu care a avut privilegiul de a lucra. Unul dintre darurile uleiului Frankinsence este chimia sa: sesquiterpenes - care traverseaza bariera de singe a creierului si faciliteaza oxigenarea celulelor pentru o comunicare optima intre ele.

Într-un studiu s-a demonstrat că sesquiterpenii cresc numărul anumitor receptori din creier și sunt acum considerate perspective pentru tratamentul bolii Parkinson și Schizofreniei.

Datorita efectului său de “centrare” este ideal pentru meditație, contemplație, rugăciune, înlătura tulburările mintale.

Amestecuri pentru diverse situatii/afectiuni:

Clearing Blend: Frankinsence 3 pic, Wild Orange 3 pic; amestecati in palma aplicati pe ceafa si pe frunte si inhalati din causul palmelor timp de un minut sau doua. Este indicat sa ne concentram pe ganduri pozitive, incredere de sine, relaxeaza respiratia si  aduce bucurie in inima.

Naștere: Pentru mama se aplica pe piept și pe gât, la naștere pe capul nou-născut, pe piept și pe cordonul ombilical. Sustine o experinta pozitiva pentru noua mamica si pentru bebelus in tranzitia sa in aceasta lume.

Alzheimer/ creier: Se aplica pe nas, frunte, ceafa, tample. Frankincense poate reduce dezorientarea și poate ajuta in cazul pierderii memoriei pe termen lung.

Meditație Diffuser Blend: Sandalwood 20 pic, Frankinsence 9 pic, Elevation 14 pic, Mir 6 pic, Vetiver 7 pic, Lime 5 pic. Amestecați ușor și adăugați 4-6 picături in diffuser.

Susținerea “tranziției emoționale”: Ulei de nucă de cocos 1 lingură, 5 pic Rose, 5 pic Mir, 2 pic Clary Sage, 2 pic Patchiuli, 1 pic Lemon; amestecați ușor uleiurile cu ulei de nucă de cocos și aplicați pe încheieturi, in  spatele urechilor și respirați profund din palme.

Frankinsence este un ulei uimitor, ajuta celulele corpului nostru sa-si aminteasca cum sa fie din nou perfecte, exact ca programul nostru original de ADN/RNA creat de Dumnezeu. Tămâia ne aduce aminte cum să functionam perfect - la nivel de celule, țesuturi, organe, sistemele întregului corp.

Utilizati in amestecuri pentru imbunatatirea claritatii, atitudinii, detoxifierii mentale si fizice, stimularea sistemului imunitar chiar si in afectiunile auto-imune, ajuta la bolile Crohn si digestive, „tulburarile de inima” de toate tipurile, întinerirea celulelor noi, recuperarea cirozei, vindecarea cuantică pentru întreg corpul.

Arborele sacru Boswellia poate produce  un kilogram de rășină în fiecare an. Dacă copacul Boswellia sacra este îngrijit corespunzător, el poate produce rășină de sute de ani.

Chimia uleiului de Tamaie

Componente chimice principale: α-pinen, limonen, α-thujene

Uleiul de Tamaie conține un amestec complex de monoterpene cum ar fi alfa-pinenul, limonenul, alfa-thujene și beta-pinenul. Acest amestec de componente chimice in structura uleiului face ca Tamaia sa aiba multe utilizări și beneficii. Componentele chimice unice contribuie la efectele de regenerare atunci cand este aplicat topic si are abilitatea de a sustine sanatatea celulelor din organism atunci cand uleiul este luat intern. Monoterpenii contribuie de asemenea la beneficiile aromatice ale uleiului de Tamiie inclusiv capacitatea sa de a promova relaxarea si concentrarea. 

Proprietati principale: analgezic, antibacterian, antiinflamator, antiseptic, antidepresiv, astringent, carminativ (elimina gazul), cicatrizant, citophylatic (stimularea regenerării celulelor), digestiv, diuretic, expectorant, carcinogistic.

 

Resurse: blogul Doterra, Kate Wagner,  Modern Essentials, Abundant Health, LLC, Uleiuri de vindecare din 2009, David Stewart, 2005. Aromaterapia în medicină, Jacque du Preneau, 1908. Aromaterapia, uleiuri esențiale pentru sănătatea și frumusețea vibrantă, Roberta Wilson , 2002 Aromaterapia pentru vindecarea spiritului, de Gabriel ojay, 1997 Arte de Aromaterapie, Aromaterapie pentru vindecarea Spiritului, de Gabriel ojay, 1997 Aromaterapia clinică, uleiuri esențiale în practică, de Jane Buckle, RN, Robert Tisserand, 1995

 

NOTĂ: Produsele și metodele recomandate nu sunt destinate să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină orice boală și nici nu intenționează să înlocuiască ajutorul medical adecvat. Uleiurile esențiale funcționează pentru a ajuta organismul să ajungă la echilibru - ajutând astfel apărarea naturală a organismului să restabilească homeostazia.

Kati Heppelmann

Astro Shop

Cele mai noi articole